Sisällön tarjoaa Blogger.

VINKIT HYVÄÄN UNEEN + UNI-MEDICAL FIGURE TYYNYN ARVONTA

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Univision ja Indieplacen kanssa.


Hyvä uni on tullut itselle vuosi vuodelta merkityksellisemmäksi - sitä haluaa oikein vaalia ja se on osa hyvinvointia. Olen aina ollut kuitenkin sellainen, että en tarvitse kovin pitkiä yöunia, kunhan ne vain on hyvät unet ja pystyn kunnolla rentoutumaan. 

Mitä tarvitaan hyvään uneen?

1. Rauhoita mieli ajoissa. Keskity vain siihen hetkeen ja rauhoittumiseen, unohda työjutut ja muut stressaavat asiat, sillä mikään ei pilaa hyvää unta niin tehokkaasti kuin huoli jostain.

2. Laadukkaat ja pehmeät tyynyt ja peitto. Makunsa kullakin, mutta kunhan petivaatteet vastaa makuasi ja oikeasti nautit niiden väliin pujahtamisesta. Nämä pitäisi muistaa myös vaihtaa riittävän usein! 

3. Laadukkaat pussilakanat, jotka tuntuu hyvältä iholla. Meillä suositaan pellavalakanoita, sillä ne tuntuvat viileiltä, hengittävät, kestävät ja vain paranevat käytössä. Puuvilla on myös hyvä, edullisempi vaihtoehto.

4. Hyvä sänky on hyvän unen perusta. Laadukkaaseen patjaan ja kestävään sänkyyn saa panostaa.

5. Kamomillatee. Keitä kupillinen lämmintä rauhoittavaa kamomillateetä, se on yksi mun lempitee ja oikeasti auttaa.

6. Miellyttävä yöpuku. Useimmiten minun päällä ei paljoa yöpaitaa nähdä sillä hyvissä lakanoissa viihtyy ilmankin, mutta jos nähdään, niin se on joko pehmeää puuvillaa, miellyttävää lyocellia tai ylellistä silkkiä. Unohda sähköistyvät ja rispaantuvat keinokuituyökkärit, ajatuskin inhottaa. 

7. Pidä koti siistinä ja makuuhuone seesteisenä. Siisti ympäristö stressaa vähemmän ja on helpompi rentoutua. Makuuhuone mun makuun on harmooninen, vaalea ja siellä ei ole mitään ylimääräistä tavaraa. Jos et muuten välitä konmarittamisesta niin tee se edes makkariin!

8. Tuuleta. Ainakin meillä nukutaan viileässä paremmin ja on ihana pujahtaa raikkaaseen petiin. Jos mahdollista, käy tuulettamassa petivaatteet ulkona saakka. Myös itsensä on hyvä tuulettaa vaikka pienellä kävelylenkillä ennen nukkumaanmenoa, niin uni maistuu paremmin.


Nukkujana olen myös melko eläväinen ja liikun nukkuessani jonkin verran, joten Univision Uni-Medical Figure -tyyny on tuntunut tosi hyvältä. Se on muotoiltu tukemaan niska- ja hartiaseutua ja se sopii hyvin monessa asennossa nukkuvalle. Ja on niin ihanan pehmeä ja oikeasti ihan todella miellyttävän tuntuinen! 

Univisio valmistaa vastuullisesti laadukkaita ja kotimaisia hyvää unta tukevia tuotteita, kuten tyynyjä ja peittoja. Tuotteissa on kotimainen avainlippumerkki - se on merkki suomalaisesta työstä ja siitä, että avainlippumerkityn tuotteen ostamalla työllistät ihmisiä Suomessa. Kotimainen tuote on usein myös ekologinen ja eettinen valinta. 

Univision tuotteet siis suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Valikoima on laaja ja jokainen nukkuja löytää varmasti itselle sopivat tuotteet. Univisiolla on myös tuotteita, joilla on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnus - nämä tuotteet sopii turvallisesti herkälle iholle, tuoksuherkälle, allergiselle ja hengitystieoireista tai astmasta kärsiville nukkujille. 

Tässä vielä lainaus heidän verkkosivuiltaan: ''Tavoitteemme on, että jatkossa pystyisimme vielä enemmän valmistamaan tuotteita kierrätetyistä materiaaleista sekä ympäristöä vähemmän kuormittaen. Näin ympäristö voi paremmin ja meidän ihmisten on raikkaampi hengittää, olla ja tietenkin nukkua.''

Kotimaista, laadukasta, vastuullista, turvallista ja luotettavaa! Aika hyvää suomalaista duunia, vai mitä!


ARVONTA

Haluaisitko sinä tälläisen Uni-Medical Figure -tyynyn? Osallistu tyynyn arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen millainen nukkuja sinä olet ja mikä auttaa sinua nukahtamaan

Aikaa osallistua viikon ajan eli 30.1.2020 saakka. Jätä kommenttiisi myös sähköpostiosoitteesi, jotta sinut voidaan tavoittaa tarvittaessa. Arvonnan tarkemmat säännöt löytyy täältä

Laitetaan parhaat univinkit jakoon. Onnea arvontaan!


Seesteisen ihanaa päivää toivoen,

xx Marianne

63 kommenttia

 1. Todella huono ja pätkissä nukkkuja. Makkari yritetään pitää viileänä ja pimeänä.Itseäni auttaa rauhoittumaan lukeminen ja ristisanojen ratkominen.
  hamalainentmatgmail.com

  VastaaPoista
 2. Uudelle tyynylle olisi kyllä tarvetta :) Olen aika hyvä nukkuja. Nukahtamiseen auttaa minulla liikunta ja sauna.
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Oi, oispa ihana saada testiin! :) Mä oon ennen ollu hyvä nukkuja, mutta parin viime vuoden aikana oon kärsinyt unettomuudesta :/ Mua auttaa nukahtamisessa ASMR-videot ja äänikirjat :)

  katja.blogi@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Nukahdan kyllä helposti, mutta valitettavasti heräilen ja pyörin levottomasti.

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Stressi vaikuttaa uneeni tosi paljon, minkä vuoksi pyrin jättämään työjutut sivuun hyvissä ajoin ja välttämään sähköpostia yms. illalla.

  VastaaPoista
 6. Joskus minulla on vaikeuksia päästä uneen, mutta sitten kun saan unta, en helposti herää ääniin. Viime aikoina pitkätkään yöunet eivät jostain syystä ole tuntuneet yhtä virkistäviltä kuin aiemmin :/ Minua auttaa nukahtamaan kirjan lukeminen ja kylläinen vatsa!

  sininblogi@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Uu näyttääpä makeilta tyynyiltä!

  Mä oon maailman paras nukahtaja mutta levoton nukkuja. Jotenkin se läheisyydenkaipuu kai aina iskee yöllä kun jossain vaiheessa toinen tökkii hereille et saisko hänkin vähän tilaa. Nukahtamisessa auttaa etenkin iltapalapuuro, sen jälkeen on paras mennä köllöttelemään!

  s.viitajylha@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Viimeaikoina oon ollu tosi huono nukkuja, mutta yleensä nukahdan aika nopeasti enkä juurikaan pyöri tai muutenkaan liiku unissani, tai niin luulisin😄 Hyvään uneen auttaa kun muistan sammuttaa ajoissa telkkarin ja puhelimen!

  Laura.paukkonen1@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Nukun pääoson hyvin ja nukahdan nopeasti, vaihdan kyllä useaan otteeseen asentoa yöaikana, pääosin nukun kyljellään. Noska-hartiavaivojem vuoksi tyynyn on tuettava tarpeeksi niskaa ja hartioita, paras uni tulee kun on harrastanut liikuntaa ja syönyt kevyemmän iltapalan ��

  VastaaPoista
 10. Anonyymi1/23/2020

  Huono nukahtaja ja läpiyön heräilijä 😂.

  VastaaPoista
 11. Tää tyyny vaikuttaa tosi hyvälle!

  Olen ihan hyvä nukkuja, tasapainoinen elämä terveellisine elämäntapoineen on avainasemassa ja auttaa nukahtamaan!

  VastaaPoista
 12. Anonyymi1/23/2020

  Nukun vaihtelevasti ja varsinkin viime vuosina stressi sekä niskakivut ovat tehneet nukkumisesta haasteellisempaa. Nukun usein kyljelläni ja minulle laadukkaat vuodevaatteet sekä tyynyt ovat arjen luksusta. Paras vinkkini hyvään uneen on hyvän kirjan lukeminen iltaisin ja hidasta elämää unikorttien käyttö ennen nukahtamista! :)

  miia.nurmilaakso@live.fi

  VastaaPoista
 13. Nukun yleensä alkuyön hyvin, mutta aamuyöstä alan heräilemään selkäkipuihin tai säpsähdän johonkin. Vatsallaan tulee nukuttua, vaikka kuulemma se on huonoin mahdollinen asento...
  helmityttonen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Anonyymi1/24/2020

  Huoneen tuuletus, patterit kylmänä läpi talven ja sekä magnesiumia ovat minun rutiinit, jotta uni tulisi ja saisin nukuttua.
  Outi K

  VastaaPoista
 15. Anonyymi1/24/2020

  Rauhoitun yleensä lukemalla kirjaa, enkä juo kofeiinia sisältäviä juomia.
  Myös saunominen rentouttaa ennen nukkumaanmenoa. maija.sulku@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Olen aika levoton nukkuja, minun on välillä vaikea nukahtaa tuntuu että aivot käyvät kierroksilla ja rupean miettimään elämää, näen myös todella paljon unia ja heräilen paljon. Minun on helpompi nukahtaa jos kerkeän hetken rauhoittua ja syödä iltapalaa, en pysty nukkumaan nälkäisenä.

  VastaaPoista
 17. Minulla ei ole uniongelmaa, mutta kausittain on vaikeampi nukahtaa ja heräilen myös yöllä. Usein ongelmana on kuumuus tai se, että on vaikea rauhoittua.

  Vitaevay@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Heräilen usein yön aikana eikä asiaa auta metelöivät naapurit:(
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 19. Anonyymi1/24/2020

  Olen helposti unihäiriöinen, jos vähänkin stressiä. Rentouttava lukeminen ennen nukkumaanmenoa auttaa.
  Hyvä tyyny on tärkeä :)
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 20. Anonyymi1/24/2020

  Nukkumiseni vaihtelee jonkin verran. On jaksoja jolloin nukahdan helposti ja nukun todella sikeästi, ja sitten taas kausia jolloin nukahtaminen on vaikeaa ja heräilen erityisesti aamuyöllä. Päällisin puolin nukun kuitenkin suhteellisen hyvin. Olen tosin huomannut, että olen tullut herkemmäksi valolle ja äänille eli makuuhuoneen tulisi olla pilkkopimeä ja korvatulpat ovat säännöllisessä käytössä. Paras tapa nukahtaa on pitää huolta unirytmistä eli pyrin menemään aina suunnilleen samaan aikaan nukkumaan! :)
  salsku_94(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Erityisesti viime aikoina oon ollut tosi huono nukkuja. Oon ylipäätään herkkäuninen, joten levoton vieressänukkuja herättää mut useaan otteeseen yöllä, minkä lisäksi nään paljon unia enkä usein illalla saa edes unta, sillä stressi ja muut ajatukset valvottavat. Josko siis uusi tyyny hieman parantaisi unenlaatua :)

  Itse pyrin iltaisin lukemaan kirjaa näyttöjen tuijottelun sijaan. Iltalenkeistä on tullut myös perinne, pieni happihyppely piristää mukavasti ennen nukkumaanmenoa!

  tessa.anttila@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Anonyymi1/24/2020

  Olen todella huono nukkumaan ja uudelle tyynyllekin olisi tarvetta. :)

  kiia-89@hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Anonyymi1/24/2020

  Onneksi minulla on yleensä hyvät unenlahjat. Stressi kyllä yöunia verottaa. Liikunta ja rentoutuminen auttaa.
  aurora22@suomi24.fi

  VastaaPoista
 24. Nukahtaminen on usein vaikeaa, mutta nukahtamiseen auttaa jos ei käytä puhelinta ainakaan tuntiin ennen nukkumaanmenoa ja esimerkiksi kirjan lukeminen.

  Eve_95@windowslive.com

  VastaaPoista
 25. Anonyymi1/25/2020

  Melko rauhaton nukkuja, mutta auttaa kun menee ajoissa nukkumaan ja ei käytä älylaitteita.

  Jennnaaaj98@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Anonyymi1/25/2020

  Aikalailla pitkiä unia vaativa, välillä aamuöisin heräilevä. Hyvään uneen auttaa terveellinen ruokavalio, liikunta, siisti ja tuuletettu koti sekä tietysti laadukas tyyny ja peitto.

  Saya_04@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Nukahtaminen on vaikeaa, ja tulee herättyä monesti yöllä. Tähän toki vaikuttaa erilaiset elämäntilanteet ja stressi, jota tällä hetkellä on ilmassa. Hyvä palautuminen on avain kaikkeen, ja se ettei selaa älylaitetta sängyssä viimeisenä ennen nukkumista!

  henduu_92@hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Ajoittain nukun hyvinkin, mutta enimmäkseen on huolta nukahtamisesta. Jos uni ei ala tulla, niin saatan hakea sirdaludia - joo, ei mikään unilääke, mutta rauhoittaa uneen.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Olen melko eläväinen nukkuja ja välillä on jaksoja, kun on vaikeampaa nukahtaa. Liikunta ja rentoutuminen iltaisin auttaa usein nukahtamiseen.

  jenna.pek@hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Kipujen takia melko rauhaton nukkuja, mutta toisaalta nukun paljon koska väsymys niin kovaa.
  pinja.pylvas@Hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Anonyymi1/25/2020

  Viileä huone auttaa unen saantiin

  VastaaPoista
 32. Viileä makuuhuone

  VastaaPoista
 33. Anonyymi1/25/2020

  Yöunieni laatu vaihtelee paljonkin. Stressitaso vaikuttaa suuresti. Siksi rauhoittumiseen täytyy iltaisin kiinnittää erityistä huomiota, lukeminen auttaa mulla :)

  Olenkin ollut aikeissa ostaa uuden tyynyn, tämä olisi ihan huippu!

  heliheino4@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Anonyymi1/25/2020

  Pätkissä nukkuja, luen kirjaa se auttaa uneen pääsemisessä Mervik75@luukku.com

  VastaaPoista
 35. Anonyymi1/26/2020

  Levoton unissa kävelijä😂 unen saantiin auttaa meditointi. jennivaisanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Olen aika hyvä nukkuja, mutta oikeanlainen tyyny on ollut jo pitkään hakusessa. Urheilu ja makkarin tuuletus auttavat aina nukahtamaan 😊

  VastaaPoista
 37. Anonyymi1/26/2020

  Unen laatu vaihtelee, useimmiten nukun hyvin, mutta stressaantuneena tms. mieli käy ylikierroksilla ja silloin yritänkin unohtaa stressaavan asian lukemalla jotain hyvää kirjaa ennen nukkumaan menoa :) anna_josefiina@hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Oon aika hyvä nukkuja nykyään, kun ei oo hirveesti stressiä. Nukahdan yleensä nopeasti ja siinä auttaa, kun ei oo mielen päällä mitään asioita.

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 39. Nukahtaminen on vaikeaa, mutta sitten kun nukahdan nukun syvästi. Välillä stressitasoista johtuen huonommin. Mulla on auttanut äänikirjan kuuntelu, sellainen puuduttava joka ei saa koukuttumaan kuuntelemaan tarkasti. :D

  Iinajasminalexandra(at)gmail.com

  VastaaPoista
 40. Anonyymi1/27/2020

  Tyyny tulisi tarpeeseen, sillä hartiat ovat usein kipeinä yön jälkeen. Hyvät unenlahjat on tullut perittyä, sillä miltei joka yö saan nukuttua putkeen asti kunnes herätyskello soi:)
  Iida.laakso@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Anonyymi1/27/2020

  Levoton ja kausiuneton: täysikuu stressin lisäksi valvottaa liikaa. Kaikki keinot tarpeen! Annen.kisa@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Anonyymi1/27/2020

  Levoton nukkuja! :-D anette.i@hotmail.com

  VastaaPoista
 43. Anonyymi1/28/2020

  Nukun yleensä "ihan riittävän ok", eli yleensä pystyn pysymääm unessa riittäviä tunteja, mutta itse unen laatu on ollut hakusessa vuodesta 2012. Stressi vaikuttaa selvästi.

  Viime kesän muutto on tuonut parannusta levon laatuun, nykyisessä kodissa tuntuu olevan parempi ilma ja vesi. Stressinhallintaan suosittelen mielenhallinnan harjoituksia ja rauhallisia kuumia suihkuja sopivasti ennen nukkumaanmenoa ja joskus kausittain voi auttaa esim. melatoniini tai kärsimyskukkauute.

  Kunhan jokainen löytää ne omat juttunsa, niin uni paranee. Kaikki jutut eivät toimi kaikille ja se on täysin ok. Salliva, ymmärtäväinen asenne itseä ja uniongelmia kohtaan auttaa varmastikin parhaiten. Hyviä unia!

  Kiitos arvonnasta!
  au.soini@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Nukahdan helposti, mutta yöt menee pyöriessä valveilla olkapääkipujen vuoksi.Makkari pidetään viileänä ja puhelimet suljettuna.

  VastaaPoista
 45. Anonyymi1/28/2020

  Viileä huoneilma auttaa ja mikä ihaninta puhtaat petivaatteet.
  Patjan tulee olla kovahko, selkäni kipeytyy pehmeästä patjasta helposti.
  Tykkään nukkua villasukat jalassa ilman niitä en pysty nukahtamaan.
  Se myös helpottaa nukkumista kun taapero nukkuu yön omassa sängyssä :D
  Tyynyä olisi kiva testata jos se veis aamuiset niska/päänsäryt pois.
  jonna.tiittanen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 46. lukeminen auttaa nukahtamaan

  VastaaPoista
 47. Anonyymi1/28/2020

  Säännölliset nukkumaanmenoajat ja unihygienia ovat tärkeimpiä minulla. Wonsievol@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Hei! Sinällään nukun ihan kohtuullisen hyvin mutta nukkumaanmenoajoissa parantamista. Välillä heräilen mutta onneksi satunnaista. Nukkumista ja unenlaatua on parantanut yleisesti ottaen mm. viileämpi huoneilma, älylaitteiden käytön rajoittaminen illasta ja kahvin juomisen vähentäminen :)

  Hyvää talven jatkoa kaikille! Voikaa hyvin

  jussikookoo@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Sopivaa tyynyä hankala löytää, mielelläni tuota testaisin. Uni tulee useinmiten helposti, mutta katkonaista ja levotonta! Makkari viileäksi ennen nukkumaanmenoa, ja kirjanlukua. ninvir@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Vähän vaihtelee.joskus nukun hyvin välillä heräilen etenkin aamuyöstä. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Anna-Kaisa1/29/2020

  Herkkäuninen, mutta hyvin nukkuva olen. Lämpimät villasukat ovat jalassa kesät talvet, ne auttavat nukahtamiseen pitäen sopivan lämpimänä. 😊

  A.k.j_92@hotmail.com

  VastaaPoista
 52. Anonyymi1/29/2020

  Olen vaihteleva nukkuja, joskus nukun todella hyvin, välillä on kausia jolloin ei nuku ollenkaan hyvin. Nukkumista auttaa viileä makuuhuone.anu.lahdenpera@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Voi että! Uusi tyyny onkin ollut etsinnässä! Nukahdan parhaiten pimeässä, hiljaisuudessa ja viileässä. Myöskin look fantastick beauty boxissa tulleestä tyynysuihkeesta on ollut apua :)

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 54. Anonyymi1/29/2020

  Minä oon tosi huono nukkuja, uni ei meinaa tulla ennen aamutunteja ja heräilen paljon nukahdettuani, kaiken lisäksi pienetkin äänet tms häiritsevät ja herättävät. Sitten kun on tarpeeksi monta päivää vedetty silmät ristissä, niin uni yleensä tulee kyllä, joskus saatan nukkua jopa aamuun asti! :D
  Mulla on myös ainainen tyynyongelma, se ei saa olla liian kova eikä liian pehmeä, ei liian lättänä eikä liian muhkea - jotenka koeajaisin tämän mielelläni!
  Välillä minua auttaa nukahtamaan loikoilu piikkimatolla, välillä äänikirja - mutta toisinaan korvatulpat, ja varmuuden vuoksi juon joka ilta myös jotakin rauhoittavaa teetä :)
  cirpae@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Vaihtelevat työvuorot tekee sen, että nukahtaminen välillä hankalaa. Yritän ennen nukkumaanmenoa rauhoittaa itseni.
  Heidijohanna.takanen@gmail.com
  heidijohanna.takanen@gmail.com

  VastaaPoista
 56. Nukahtaminen välillä hankalaa vaihtelevien työvuorojen takia. Pyrin rauhoittumaan ennen nukkumaanmenoa lukemalla tms.

  Heidijohanna.takanen@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Melko hyvin yleensä, mukana arvonnassa niska- ja hartiat rennoksi

  VastaaPoista
 58. Anonyymi1/30/2020

  Oon aika levoton ja herkkä nukkuja!Aamuisin herään usein päänsäryssä.

  rauhallinen venyttely ennen unille menoa on mun juttu!

  sara98.vaali@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Tasainen nukkumaanmenoaika, makuuhuoneen tuuletus

  VastaaPoista
 60. Säännöllinen nukkumaanmenoaika ja makuuhuoneen tuuletus

  VastaaPoista
 61. Helposti nukahtava. Viileä makuuhuone ja lyhyt ilta mediataatio auttaa nukahtamisessa. Hyvän tyynyt merkitystä ei voi myöskään liikaa korostaa! :)

  VastaaPoista
 62. Anonyymi2/07/2020

  Oon melko tasainen nukkuja ja parhaiten sopivat n.8-9h unet
  minnalai4(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 63. Anonyymi2/09/2020

  kääntelen ja muljailen, levoton nukkuja chepap laitteen kanssa.
  Ahtiainen.tarja@gmail.com

  VastaaPoista