Sisällön tarjoaa Blogger.

TUNNISTA LAADUKAS NEULE JA PIDÄ SIITÄ HUOLTA

Kaupallisessa yhteistyössä: Store of Hope


Nyt eletään neuleiden parasta aikaa! 

Moni on varmaan pohtinut, että mistä sen tietää onko neule oikeasti hyvä ja laadukas. Mitä siellä materiaalilapussa tulisi lukea ja onko sillä väliä? Lyhyesti ja ytimekkäästi: On sillä väliä, se on tärkeintä neuletta valitessa.

Kuitenkin, ennen kuin mennään siihen, niin haluaisin nostaa esille myös toisen tärkeän aiheen - vastuullisuuden ja eettisyyden. Näiden puolesta puhuja on upea Store of Hope -vaatekauppa, jonka kanssa ilolla teen yhteistyötä.

Tässä muhun vaikutuksen tehnyt pieni lainaus heidän nettisivuilta:

''Haluamme auttaa sinua rakentamaan vaatekaappisi sisältöä ajatuksella, pyrkien luomaan klassisia vaatekappaleita jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Pyrimme suunnittelemaan vaatteita jotka eivät elä tähdenlennon lailla vain hetken pikamuodin nopeatempoisessa maailmassa vaan kulkevat kanssasi pitkään lempi vaatteinasi. Valitsemalla korkealaatuisia ja luonnonmukaisia materiaaleja toivomme että huomaat että vähemmän todella voi olla enemmän.''

Tämän lisäksi Store of Hope valmistaa kaikki vaatteet eettisesti Nepalissa, tarjoten kestäviä ja reiluja työpaikkoja työntekijöilleen hyödyntäen luonnollisesti tuotettuja materiaaleja. Lisää heidän arvoista ja yrityksestä voit lukea heidän verkkosivuiltaan.


MISTÄ TUNNISTAN LAADUKKAAN NEULEEN?

1. SUOSI LUONNONMATERIAALEJA, KUTEN VILLAA, KASHMIRIA, MOHAIRIA JA ALPAKKAA - Nämä ovat kestäviä ja oikeasti lämpimiä.

2. VÄLTÄ AKRYYLIÄ - Akryyli nyppyyntyy ja sähköistyy helpoimmin, se on villaa muistuttava materiaali, mutta halvempi ja huonompi. Polyesteri on toinen, joka kannattaa jättää neuleesta pois, mutta pienempi paha näistä kahdesta. 

2. PIENI MÄÄRÄ TEKOKUITUA EI KUITENKAAN VÄLTTÄMÄTTÄ OLE PAHASTA - Pieni määrä oikeanlaista tekokuitua voi vahvistaa villasekoiteneuleita, mutta valitse silti neule joka on vähintään yli puolet tai kokonaan luonnonkuitua. Polyamidi on tälläinen kuitu, josta voi olla vahvistavaa hyötyä, mutta sitä tuskin tarvitaan ainakaan 20 % enempää. 

3. TIHEÄ NEULOS, PITKÄT KUIDUT JA SIISTIT SAUMAT - Pidemmät villakuidut ja tiheä neulos kertoo siitä, että neule ei nyppyynny niin helposti. Siistit saumat kertoo siitä, että neuletta ei ole tehty kiireessä ja se istuu paremmin.


KUINKA PIDÄN HUOLTA NEULEESTANI?

1. ÄLÄ PESE TURHAAN JA SILLOINKIN TARKKAAN OHJEEN MUKAAN - Sen sijaan, että pesisit neuleen, niin kokeile ensin ihan vain tuulettaa. Katso aina neuleen pesuohjeet ja niistä ei kannata lipsua, sillä villainen vaate kutistuu liian kuumassa pesussa. Pese neule käsin haaleassa vedessä ja hyvä lisä on hankkia villavaatteille tarkoitettu oma pesuaine, joka löytyy ainakin mun ostoslistalta. Kuivaa mieluiten vaakatasossa, älä roikottele. 

2. HARJAA JA HUOLLA - Laadukkaaseenkin neuleeseen voi tulla nyppyjä ja nukkaa, mutta huoltamalla pelastat tilanteen. Esimerkiksi kashmirneuleeseen nousee tavallisesti aluksi pintanukkaa, mutta sitä ei tarvitse säikähtää, vaan neuleen pestyä tai harjattua nukka vähenee. Mun yllä oleva neule on 30% kashmiria ja 70% lampaanvillaa ja huomasin, että pinnalle tuli pientä nukkaa melko pian, mutta kuten sanottu se kuuluu asiaan ja on välivaihe. Neulekampa/nukkakampa on myös mun ostoslistalla! Sellainen pattereilla toimiva nukkaleikkuri meiltä löytyy, mutta en taida uskaltaa kajota sillä parhaimpiin neuleisiini. 

3. OLE HELLÄ JA ARVOSTA NEULETTASI - Älä venytä tai roikota. Panosta niin ihanaan neuleeseen, että haluat pitää siitä oikeasti huolta. Tee siitä kallein aarteesi, josta on iloa vuosikymmeniä.

Mun yllä oleva suloinen ja ihanan ylellisen tuntuinen neule löytyy täältä. Sain itselleni myös kauniit kashmirhuivin ja kashmirpannan, jotka olisi varmasti myös upea pehmeä paketti joulua ajatellen. 

Joulusta puheen ollen - älä osta mitään turhaa krääsää, vaan panosta käyttötavaroihin ja kestävyyteen. Store of Hopen sivuilla on vaikka mitä ihanaa, laadukasta ja vastuullista, joten jos olet jotain vailla tai kaipaat vinkkiä joululahjoihin niin kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa.


Pehmeitä hetkiä ja joulun odotusta,

xx Marianne

8 kommenttia

 1. Loistava infopaketti neuleisiin liittyen :)

  VastaaPoista
 2. Esimerkiksi villasukkalanka pitää olla villasekoitetta, jotta se olisi kestävää. Pelkästä villasta neulotut sukat hajoaa nopeasti. Polyamidi on siis se tekokuitu, joka sopii sukkalankaan parhaiten.

  VastaaPoista
 3. Olipas hyvä tietoisku, kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Viisaita kirjoitat. Minua inhottaa halpa kertakäyttömuoti. Kun panostaa laadukkaaseen vaatteeseen se todellakin kestää. Itsellä on klassisia villaneuleita joilla on ikää kymmeniä vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja samanmoiset ajatukset minullakin :) Ihanaa, ne on aarteita!

   Poista