Sisällön tarjoaa Blogger.

SYYSKRANSSI LUONNONMATERIAALEISTA


Luonto voi olla todella kaunis myös tässä vaiheessa vuotta, vaikka puista on pudonneet lehdet ja kasvit on menettäneet väriloistonsa. Sitä pitää osata vain katsella oikealla tavalla - upeita rantakaisloja, hennosti kuivuneita kukkia ja maanläheisiä sävyjä. Herkkää ja kotoisaa, ihan jokaisella tien pintareella.

Luonnosta saa juuri nyt poimittua ainekset syksyn kauneimpiin kimppuihin ja kransseihin.


Kranssiin tarvitset haluamasi kranssipohjan (minun on ostettu Jyväskylästä kivijalkapuodista Putiikki Puotilasta, mutta löytyy myös verkkokaupasta), ohutta rautalankaa, sakset ja haluamiasi kasveja/kukkia/kaisloja. 

Parhaat vinkit minulta kranssin tekoon on suunnittelu, luova sommittelu ja tupsujen kokoaminen. Tupsuilla tarkoitan kranssitarpeista koottuja pienempiä osioita, jotka on sitten helpompi kiinnittää kranssipohjaan. Eli kokoa kasveista/kukista/kaisloista ennen kiinnitystä pienempiä kimppuja, jotka sitten kiinnität kranssiin. Näin voit suunnitella kranssin ilmettä sujuvammin ja pitää homman kirjaimellisesti helpommin kasassa.

Itse viimeistelin kranssini vielä valkoisella leveällä satiininauhalla, tämän näet Instagramini profiilista kohokohdista otsikolla ''Kotona''.

 

Ihanaa näperrystä, omaa aikaa ja luovaa terapiaa. 

On tärkeää, että viettää aikaansa toisinaan sellaisten juttujen parissa, joissa pääsee toteuttamaan itseään ja rentoutumaan. Se on mielestän hyvinvointia parhaimmillaan. 

Millaisien asioiden parissa sinä rentoudut ja tunnet olevasi parhaimmillasi?


Mitä upeinta alkavaa marraskuuta, 

Marianne

10 kommenttia

 1. Kaunis kranssi :) Luonnon materiaaleista saa niin kaunista ja herkkää.

  VastaaPoista
 2. Kiva idea! Olimme juuri koiran kanssa lenkillä merenrannalla ja katselin tuulessa heiluvia kaisloja. Teki mieli poimia niitä mukaan ja laittaa maljakkoon kotona. Kaisloista voisi myös tehdä kranssi. Kiitos kun jaoit tämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Poimi ens kerralla kaislat matkaan, toimii maljakossakin kauniina pitkään! :) Ihana kuulla, että tästä oli iloa ♥

   Poista
 3. Upea <3
  En ole vuosiin yrittänyt tehdä kranssia, aiemmat kokeiluni ovat olleet vähän muotopuolia. Nyt voisin kokeilla tuota vinkkaamaasi niputus-kikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Joo tuo niputuskikka helpottaa huomattavasti ja saa halutessaan tuuheampaa ja tasalaatuista helpommin vaikkapa ihan havukranssiinkin!

   Poista
 4. Ihastelin tätä jo instassa, tuommoinen olisi aivan mahtava myös omaan kotiin!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis kranssi!<3 Käytiin viime viikolla äidin kanssa Hakaniemen ihanassa kukka- ja kuivakukkakaupassa muu filosofia, ja sielläkin oli ihania henkariin tehtyjä kransseja, jotka inspiroivat!
  Ihanaa viikkoa ja kiitos inspiraatiosta,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovin! Oi ihanaa! Kiitos samoin sinne myös ♥

   Poista