Sisällön tarjoaa Blogger.

SYYSKRANSSI LUONNONMATERIAALEISTA


Luonto voi olla todella kaunis myös tässä vaiheessa vuotta, vaikka puista on pudonneet lehdet ja kasvit on menettäneet väriloistonsa. Sitä pitää osata vain katsella oikealla tavalla - upeita rantakaisloja, hennosti kuivuneita kukkia ja maanläheisiä sävyjä. Herkkää ja kotoisaa, ihan jokaisella tien pintareella.

Luonnosta saa juuri nyt poimittua ainekset syksyn kauneimpiin kimppuihin ja kransseihin.


Kranssiin tarvitset haluamasi kranssipohjan (minun on ostettu Jyväskylästä kivijalkapuodista Putiikki Puotilasta, mutta löytyy myös verkkokaupasta), ohutta rautalankaa, sakset ja haluamiasi kasveja/kukkia/kaisloja. 

Parhaat vinkit minulta kranssin tekoon on suunnittelu, luova sommittelu ja tupsujen kokoaminen. Tupsuilla tarkoitan kranssitarpeista koottuja pienempiä osioita, jotka on sitten helpompi kiinnittää kranssipohjaan. Eli kokoa kasveista/kukista/kaisloista ennen kiinnitystä pienempiä kimppuja, jotka sitten kiinnität kranssiin. Näin voit suunnitella kranssin ilmettä sujuvammin ja pitää homman kirjaimellisesti helpommin kasassa.

Itse viimeistelin kranssini vielä valkoisella leveällä satiininauhalla, tämän näet Instagramini profiilista kohokohdista otsikolla ''Kotona''.

 

Ihanaa näperrystä, omaa aikaa ja luovaa terapiaa. 

On tärkeää, että viettää aikaansa toisinaan sellaisten juttujen parissa, joissa pääsee toteuttamaan itseään ja rentoutumaan. Se on mielestän hyvinvointia parhaimmillaan. 

Millaisien asioiden parissa sinä rentoudut ja tunnet olevasi parhaimmillasi?


Mitä upeinta alkavaa marraskuuta, 

Marianne

3 kommenttia

 1. Kaunis kranssi :) Luonnon materiaaleista saa niin kaunista ja herkkää.

  VastaaPoista
 2. Kiva idea! Olimme juuri koiran kanssa lenkillä merenrannalla ja katselin tuulessa heiluvia kaisloja. Teki mieli poimia niitä mukaan ja laittaa maljakkoon kotona. Kaisloista voisi myös tehdä kranssi. Kiitos kun jaoit tämän :)

  VastaaPoista
 3. Upea <3
  En ole vuosiin yrittänyt tehdä kranssia, aiemmat kokeiluni ovat olleet vähän muotopuolia. Nyt voisin kokeilla tuota vinkkaamaasi niputus-kikkaa.

  VastaaPoista