Sisällön tarjoaa Blogger.

IHANAT KOTIMAISET YRITYKSET NRO 6. / RIVA CLOTHING


RIVA Clothing eli Riku ja Eeva on olleet minulle tuttuja jo hetken ja ollaan muutaman kerran tehty jo aikaisemmin yhteistyötä, mutta nyt uusimman uudistuksen myötä olen entistäkin enemmän innoissani  heistä - laadukkaita ja vastuullisia vaatekaapin kulmakiviä, joita on helppo yhdistää ja jotka toimii vuodesta toiseen. 

''Me perustettiin RIVA opiskelun aikana sillä ajatuksella, että olisipa joskus mahtavaa työllistää itse itsensä. RIVA on kasvanut vuosien aikana, kuten mekin. Me halutaan tarjota vastuullisesti ja ekologisesti tuotettuja vaatteita, joihin mahdollisimman monella olisi varaa. Me halutaan olla se parempi vaihtoehto.''


Kysyin heidän arvoista ja siitä mitä he haluavat RIVAn edustavan ja vastaus tähän oli tosi hieno. He kertovat arvoiksi eettisyydet, ekologisuuden ja kestävyyden. Eettisyyttä valvotaan tarkkailemalla vaatteiden tuotanto-oloja puuvillan keräämisestä lähtien, ekologisuutta he miettivät mm. materiaalivalinnoissa ja materiaalin tuotannossa. 

''Haluamme toimia hyvänä vaihtoehtona pikamuotiliikkeille ja kenties jopa herätellä kuluttajia tekemään parempia ostopäätöksiä vastuullisuuden näkökulmasta.''

He pyrkivät luomaan minimalistisia vaatteita, jotka on mahdollisimman monikäyttöisiä ja monelle sopivia. Aika pitkälti uskoisin tämän malliston vaatteiden sopivat niin naisille kuin miehillekin mallista riippumatta. 

Esimerkiksi näistä heiltä saaduista 100% luomupuuvillaisista t-paidoista valkoinen (Toive) on minulle ja raidallinen (Muisto) taas on ollut Topilla tosi kovassa käytössä. Ihan täydelliset perus t-paidat, jotka tuntuu ja näyttää hyvälle päällä. 


Kysyin heiltä myös kuinka kaikki sai alkunsa ja miten se sujui''Kaikki lähti omasta intohimosta vaatemaailmaan ja halusta oppia uutta. On me näiden muutaman vuoden aikana pari kertaa mokattu aika kovastikin, varsinkin ensimmäisen vuoden aikana. Mutta kaikki mokat opettaa, samoin tietysti onnistumiset - onneksi niitäkin sattui yrittämisen alkutaipaleelle, niin ei menetetty toivoa! 

Neuvo nuorelle vasta-alkavalle yrittäjälle kuului Rikulta ja Eevalta näin''Kysy neuvoa jos mietityttää, ole aina ystävällinen ja hyvä tyyppi ja usko omaan juttuusi. Kaikista tärkeintä on löytää se oma juttu jota rakastaa tehdä, sen jälkeen on vain taivas rajana.''

Parasta yrittäjyydessä heidän mukaan on vapaus päättää mm. omista työajoista ja se, että saa nähdä oman kädenjälkensä ja toteuttaa itseään; ''Kun saatiin ensimmäiset protot meidän uusista t-paidoista, meinasi tulla tippa silmään, kun se oli juuri sellainen kuin ajattelikin!''.

He sanovat, että sitten taas pahinta ja vaikeinta yrittäjyydessä on vapaa-ajan ja työajan eritteleminen sekä se fakta, että välillä on tiukan aikataulun myötä raskasta ja kukaan ei tee sun töitä sun puolesta, joten joskus työtunnit voi karata käsistä.

Entä mistä he ovat erityisen ylpeitä?

''Välillä jopa ylitsepursuavan hyvästä asiakaspalautteesta. On ollut ihan huikeeta kuulla, että ollaan oikeasti onnistuttu ratkaisemaan asiakkaidemme vaatekaapin ongelmia ja että meidän brändi on ollut innostus minimalistisempaan elämäntyyliin. Varsinkin tän uudistuksen jälkeen tuntuu, että moni on uskaltanut laittaa rohkeammin viestiä. Kun itselle tuntematon ihminen kertoo, miten on ylpeä meistä ja että on seurannut meidän taivalta jo monta vuotta, tulee aika liikuttunut olo. Myös se, millaisista lähtökohdista me on lähdetty ja mihin me on jo päästy, on aika huippua.''


Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu neuleiden ja asusteiden suunnittelua, levittäytymistä entistä paremmin ihmisten tietoisuuteen ja maailmanparannusta vaatekaappi kerrallaan. Kuulostaa aika hyvälle, vai mitä?

Eeva ja Riku lähetti teille vielä viimeiset terkut; ''Haluttaisiin kannustaa kaikkia tukemaan paikallisia ja suomalaisia yrittäjiä. Tukemalla toisiamme me ollaan yhdessä vaikka kuinka vahvoja. Ei meillä oikein muuta, ihanaa loppupäivää! <3 ''

Oon aika ylpeä, että meillä on täällä näin ihana jyväskyläläinen yritys!

Lisää kannattaa käydä tutustumassa www.rivaclothing.com tai ihan sovittamassa ja hypistelemässä Koto Designmarketissa Jyväskylä Yliopistonkadulla.
Pistä muistiin myös Designkavereiden 3.8. aukeava Iloinen Designkauppa Jyväskylän Forumissa.


xx Marianne

8 kommenttia

 1. Nämä tällaiset yritykset (toivottavasti) valtaavat jatkossa alaa pikamuodin tehdessä tilaa kestävämmille jutuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, oon niin samaa mieltä!

   Poista
 2. Tämä onkin itselleni uusi merkki, pitää kurkata tarkemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kannattaa tsekata tämä :)

   Poista
 3. Oon ennenkin kuulut tästä Riva yrityksestä ja tämä postaus lisäsi mielenkiintoa entisestään :). Ihanaa, että on tällaisia merkkejä, jotka ovat vastuullisia ja tekevät kauniita vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Niimpä, tälläisiä lisää ♥

   Poista
 4. Täysin uusi tuttavuus myös minulle, kiitos esittelystä 😊 olen myös paikallisen ja kotimaisen tukemisen kannalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sait tästä vinkkiä! :)

   Poista