Sisällön tarjoaa Blogger.

VIPPASKONSTEJA JA TURHAN TÄRKEE SOME


Jotenkin viime viikolla yksi lause pysäytti mut ajattelemaan - ''Eletäänkö me tosiaan maailmassa, jossa iso seuraajamäärä on kaikista tärkeintä?''

Tämä lause tuli mua vastaan ihanan Saijiksen postauksessa ''Epärehellistä seuraajien kalastelua'', jossa hän puhuu mm. seuraajien ja tykkäyksien ostamisesta sekä muista vippaskonsteista, jotka tekee lopulta vain hallaa itselle ja johtaa yhteistyökumppaneitakin harhaan. 

Onko tälläinen vippaskonstimenestyminen edes oikeaa menestymistä ollenkaan? 

Ja mitä kenellekin menestyminen sitten tarkoittaa. Ehkä toisille juuri niitä suuria seuraajamääriä, mutta siinä kohtaa toivottavasti rehellisesti ansaittuja. Ehkä toisille sitten jotain ihan muuta kuin lukuja somessa.


Halutaanko me todella sitä, että seuraajamäärä somessa on se meidän paremmuuden ja menestymisen mittari ja asia, joka on kaikkein tärkeintä saavuttaa keinolla millä hyvänsä?

Toki se on meille monelle nykyään myös työtä ja tapa tienata, jonka kautta siis myös tärkeääkin (ja ihanaa, että se on nykyään mahdollista), mutta pitäisi löytää se hyvä balanssi siitäkin hommasta. Muistutella itseään siitä, että tsekkaa oman arjen prioriteetit välillä kuntoon ja miettii mihin suuntaan ollaan matkalla.

Asioita, jotka menee mun mielestä somen ja seuraajamäärien tavoittelun edelle on mm. oma hyvinvointi ja jaksaminen, turhan stressin vähentäminen, aika ystävien kanssa, itselleen ja arvoilleen aitona pysyminen, hetki rakkaan kainalossa ja se, että niiden someen julkaistujen kuvien tykkäysten takana on oikeita ihmisiä, joita juuri se sisältö kiinnostaa. 


Karsin omalta Instagramin seurattavien listalta aika ronskilla kädellä pois sellaisia tilejä, joiden sisältö ei vain enää ole itseäni kiinnostavaa. Instagramin selaamiseen menee yllättävän paljon aikaa päivästä, joten valitsen mielummin nähtäväkseni sellaisia kuvia, joista oikeasti saan iloa ja inspiraatiota. 

Haluaisin myös, että omat seuraajani on sellaisia, joita oikeasti mun lisäämät kuvat ja jutut kiinnostaa.

Kiinnostaisiko teitä kuulla, mitkä on sellaisia Instagram -tilejä joista itse saan tällä hetkellä eniten inspiraatiota ja hyvää fiilistä?


Jokaisen somessa enemmän tai vähemmän esillä olevan (myös minun) pitäisi ehkä miettiä, mitkä ne arvot on joita haluaa edustaa, voisiko joitain yhteistöitä ehkä harkita tarkempaan, millainen järjestys sun prioriteettilistalla on ja onko se lista todella sellainen kuin haluat sen olevan.

Ei tehdä somesta tärkeämpää kuin sen pitäisi olla. Jos se ei tunnu enää kivalta vaan stressaavalta, niin pidä pieni paussi ja vedä henkeä. 


Ajatuksia?

xx Marianne

16 kommenttia

 1. Samoja asioita mäkin oon pähkäillyt paljon viimeaikoina :D Se on kummallista miten siitä on tullut yhtäkkiä niin elintärkeää että instagramissa on paljon seuraajia ja just noi ihme vippaskonstit joilla niitä seuraajia hankitaan... :D

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla, että aihe pyörii muidenkin mielessä :) Jep, ymmärrän että sen helposti tuntee houkuttelevana ja helppona keinona, mutta jotenkin se ei vain tuntuis kenenkään kantilta hyvältä ja kyllä omatunto soimaisi, jos tälläisiin haksahtaisin :) ja nyt kun kirjoitin ajatuksia ylös niin olen vieläkin varmempi siitä, että en koskaan aio näihin sortua!

  VastaaPoista
 3. Tuo, kun kirjoitat, että "itselleen ja arvoilleen aitona pysyminen" menee seuraajamäärien tavoittelun edelle, on itselle sellainen asia, jota olen tässä viime aikoina paljon miettinyt. Pidän itse pientä juoksuaiheista blogia ja instassa seuraajia vaivaiset ~1500. Pyrin olemaan aito ja tuottamaan seuraajilleni sisältöä, joka on jollakin tapaa uniikkia. Ihmetys olikin suuri, kun toinen pikkublogin pitäjä oli kopioinut tekstiäni ja väitti sitä omakseen. Kaikilla ei todellakaan ole blogi- ja somemaailmassa puhtaat jauhot pussissa. Tässä on vaara kyynistyä, mutta taistelen feikkiyttä vastaan olemalla itse mahdollisimman aito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että samoja fiiliksiä on ollut myös siellä! Ja ohoh, tosi ikävää tuollainen! Just näin, kuulostaa hyvältä <3

   Poista
 4. Ihana kuulla, että lause ja postaus pysäytti ajattelemaan <3 Tämä on niin tärkeä aihe, josta ei voi puhua liikaa. Tämä nykyinen seuraajakalastelu-trendi on tosi harmillinen :( Toivottavasti ihmiset tajuaisi lopettaa sen, koska onhan se nyt ihan käsittämätöntä että suuri seuraajamäärä on tärkein kriteeri omassa somekanavassa ja varsinkin sen hankkiminen kyseenalaisin keinoin :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Kiitos sinullekin vielä hyvästä postauksesta <3 Näimpä :s

   Poista
 5. Tämä oli ihana postaus ja täyttä asiaa <3 Itsekin karsin juuri melkein 200 tiliä seurattavien joukostani. En enää kokenut haluavani seurata niitä tilejä, sillä haluan itsekin seurata vain sellaisia tilejä, joista saan iloa ja inspiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa kuulla! <3 Kuulostaa hyvältä päätökseltä!

   Poista
 6. Omat jutut on niin marginaalia mitä puuhastelen, ettei tuo kalastelukaan oikein onnistuisi. En oikein edes seuraa miten paljon niitä seuraajia edes on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vain hyvä, ettei juurikaan seuraa sitä :) Ei tule turhaa stressiä tms!

   Poista
 7. Hyvä postausaihe! Instan ostetuista seuraajista on kirjoitettu paljon viime aikoina.
  Seuraajien ostaminen on todella epätoivoista toimintaa niiltä, jotka näin tekevät.
  Hyvän mediatoimiston tai pr-ihmisen kannattaisi aina tarkistaa onko "kuvien sisältö/laatu"
  linjassa seuraajiin. Jos tilillä on vaikka 15000 ja kuvissa tykkäyksiä parisataa niin
  kyllähän se haiskahtaa siltä, että aika paljon on "ostettuja".
  Itse olen miettinyt asiaa myös niin, että sometilini seuraajien määrä kasvaa vain
  pitkäjänteisellä toiminnalla, kiinnostavuudella ja laadulla. Mutta pidän silti mielessäni
  koko ajan, että elän elämääni päivittäin oli somea olemassa tai ei. Some ei siis määritä
  mitä puuhailen tai mitä valokuvaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa kuulla! No todellakin pitäisi, oon niin samaa mieltä. Näinhän se on, kyllä se palkitaan jossaim vaiheessa :) Se on hyvä!

   Poista
 8. Tärkeä aihe, tuntuu olevan etenkin juuri nyt paljon pinnalla ja hyvä niin. Mä oon täysin samaa mieltä sun kanssa, seuraajat ei kerro kaikkea ja elämässä on paljon tärkeämpiä asioita, joihin keskittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kivaa kuulla, että samoilla linjoilla ollaan :)

   Poista
 9. Hyvää ja ajankohtaista pohdintaa. Olet niin oikeassa, että somelle ei saa antaa yliotetta. Liian paljon törmään tänä päivänä tähän seuraajakalasteluun ja tuskasteluun seuraajamääristä. Elämässä on niin paljon muutakin kuin tämä some ja blogi.

  VastaaPoista