Sisällön tarjoaa Blogger.

UUSI HARRASTUS


Uusi harrastus. Tai voisko tässä sanoa, että hyvin vanha harrastus on nyt taas uusi harrastus? 

Muistan, kun joskus kymmenen vuotiaana sain veljeni kanssa maalausvermeet joululahjaksi ja kyllähän niillä silloin sudittiin menemään ja tuo veikka varsinkin on aina ollut aika taitava näissä jutuissa. Tämä maalausteline on itseasiassa se sama kuin silloin.


Ajatus lähti jo pitkän aikaa sitten pyörimään mielessä, että maalaaminen voisi tuntua taas aika hyvältä. Kaipasin nyt jonkin sellaisen harrastuksen, jossa ei tarvii varsinaisesti ajatella mitään sen enempää ja sellaisen, joka lievittää stressiä, selkeyttää ajatuksia ja on myös yksi tapa toteuttaa omaa luovaa puolta. 

Tämä on ehdottomasti kaikkea tätä. 


Monesti multa kysytään, että miten ihmeessä ja miksi mulla on niin monta rautaa tulessa työ-/yritysjuttuihin liittyen sekä erilaisia projekteja meneillään samaan aikaan. 

Viimeisimpänä minun ja ystäväni pieni raakakakkuyritys jäi nyt vuoden alusta kokonaan minun hoiviini ja omistukseen sekä avaan pian omat nettisivut liittyen valokuvauksen ja visuaalisen sosiaalisen median sisällöntuotannon kuvioihin. Näiden lisäksi mulla on keväälle jo sovittu pari projektia mun someihin ja myös mun molempien duunipaikkojen tuntisopparit nousi. Joten kyllä puuhaa riittää ja onhan se kaikessa ihanuudessaan valehtelematta myös stressaavaa. 

Ehkä en vain osaa karsia asioista joista todella pidän ja sitten sitä vain ajautuu vähän kaikkeen mukaan - mutta tälle vuodelle mulla onkin tavoitteena vähän miettiä, että mikä tässä on järkevää tulevaisuuden kannalta ja mihin asioihin haluan etusijalla keskittyä. Tiedän, etten voi loputtomiin olla tällä saralla multitaskaaja ja sanoa kaikkeen joo.


Siksi tähän kaikkeen kaipaa niitä rentouttavia harrastuksia ja sitä omaa aikaa, joka ei liity mitenkään mihinkään työhön tai mihinkään muutenkaan. Kuten jooga, valokuvaus muuten vain ja nyt tämä maalaaminen. 

Onko siellä ruudun takana maalareita? 

Valitsin maaleiksi akryylimaalit ihan siitä syystä, että niitä voi työstää, mutta ne kuitenkin kuivuu melko nopeasti. Nyt olen vasta enimmäkseen tutustunut välineisiin ja omaan sisäiseen maalariin, mutta sekin rentouttaa, kun vaan maalaa ja ei vielä maalatessa edes tiedä mitä maalaa. Jotain sielunmaisemaa kai.

Näytän joskus, kun olen maalannut jotain josta todella pidän. Instagramissa välillä vilauttelen maalaushetkiäni, jos niihin tekee mieli jo kurkistella kesken kaiken. 


Hyvin hyvin rentouttavaa sunnuntaita! Tehkää tänään jotain, josta todella nautitte.

xx Marianne

12 kommenttia

 1. Anonyymi2/03/2019

  saako kysyä että missä siis oot töissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatekaupassa myyjänä ja Lumenen kosmetiikkakonsulenttina/kosmetiikkamyyjänä :)

   Poista
 2. Maalaaminen on kyllä tosi hyvä tapa rentoutua. Iteki aina turvautunu rentoutuessa maalaamiseen ja ylipäätänsä piirtämiseen. Ei kyl oo pariin vuoteen tullu tehtyä kumpaakaan ja nyt taas alotin sen. Ihanan terapeuttista kyllä! Ja auttaa hyvin rentoutumisessa kaiken tämän kiireen keskellä. Itekin käytän akryyleja, mut ite oon suosinu vesivärejä. Niilläkin saa hyvin työstettyä kerroksia sekä yleensä käytän myös rajauksiin tusseja. Itse kun tykkään enemmän maalailla henkilöitä, eläimiä ja kasvejä. Maisema maalauksiin on mukavampi käyttää akryyleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Vesiväritkin voisi kaivaa kaapin pohjalta sittenkun tuntuu että haluaa vaihtelua :) Ootko maalannut vesiväreillä muulle kuin paperille? Voikohan näille canvas -pohjille maalata niillä? Tykkään akryyleissä siitä, että kaiken voi niin helposti korjata ja tavallaan ''kumittaa pois'' jos menee jotenkin huonosti ja maalata päälle vain uudelleen paremmin :D Ehkä siksi tuntuukin, että mikää ei ole koskaan täysin valmis kun tekee mieli korjailla ja lisäillä...

   Poista
 3. Maalaaminen on kyllä upea taito! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Ja ihanaa oppia tässäkin kokoajan uutta :)

   Poista
 4. Maalaaminen on kyllä parasta! Monesti katselen siveltimiä ja taulupohjia jos tulee vastaan kaupassa, mut odotan suosiolla että lapset on vähän isompia... Sitten joskus haluan maalata öljyväreillä omassa rauhassa 😍🙈 vaikka toki lasten kanssa piirretäänkin ja
  askarrellaan jonkin verran 😊

  http://starbox.fi/sangynalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaaminen voi olla kyllä myös ihanaa yhdessä tekemistä! Aion myös varmasti maalata paljon sitten aikanaan omien lasten kanssa ♥

   Poista
 5. Isäni on taidemaalari ja samoin mummini. Pikkusiskoni on myös taiteilija, mutta mun kohdalta tämä on jotenkin täysin jäänyt. Olen kyllä nähnyt miten isäni uppoutuu taiteen maailmaan, eikä silloin kuule tai näe mitään muuta eli varmasti hyvä stressin lievittäjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Ihanaa, miten jotkut taidot kulkee suvussa mukana :) Meillä myös isän puolelta tulee kaikkeen tälläiseen taipumusta. Maalaamiseen ja ylipäätään luoviin juttuihin on ihanaa uppoutua ♥

   Poista
 6. On kyllä monta rautaa tulessa mutta kuulostaa samaan aikaan todella ihanalle! Musta ei maalaria saisi tekemälläkään, osaan värkätä diginä paljon parempia juttuja :D Ihanan rentouttavaa viikonloppua sinnekin!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, just sitä se on :D Ihanaa, mutta välillä tuntuu että onhan mun jostain karsittava pois... No sä oletkin taitava tuolla digipuolella ja meikkien kanssa pelatessa ;)

   Poista