Sisällön tarjoaa Blogger.

IHANAT KOTIMAISET YRITYKSET NRO 2.-3. / PUOTILA JA PISTOLA


Jatketaanko taas hetki kotimaisten pienien yritysten parissa?

Kävin tammikuun alussa tutustumassa Jyväskylään Vaajakoskelle avattuun yritykseen nimeltä Puotila Vaajakoski ja samoissa tiloissa olevaan Pistolaan. Huomasimme yrittäjien kanssa, että meillä arvot kohtaa ja ihastuin paikkaan niin, että päätin käydä siellä uudemman kerran tämän juttusarjan parissa. 

Nämä kaksi sydämellistä yrittäjää ja kaunista yritystä sopii tähän mukaan täydellisesti.

Riikka häärää inspiroivan lifestylepuodin puolella ja Laura taas Pistolassa, joka keskittyy kädentaidonkursseihin ja hänen oman sloganin mukaan ''astetta luovempaan elämään''. Kyseessä on kaksi eri yritystä, kaksi eri yrittäjää, mutta koska nämä sijaitsee samassa paikassa ja siellä mitä ilmeisimmin ollaan tiiviisti yhdessä, niin päätin niputtaa tämän kaksikon tähän yhdeksi.


PUOTILA VAAJAKOSKI

Pyysin Riikkaa kertomaan omin sanoin, millainen paikka Puotila on ja mikä häntä inspiroi yrittäjyyteen. Hän kertoi, että jokaisen myyntiin valitun tuotteen takana on jokin tarina ja syy, miksi se on tullut Puotilaan. Tämän ja hänen arvojensa myötä tuotteiden ekologisuus ja eettisyys, mutta myös esteettisyys ovat tärkeässä roolissa. Puotilaan valitaan tarkkaan harkittuja, kauniita, kotimaisia ja tyyliltään skandinaavisia tuotteita. 

Mun suosikkejani Puotilan tuotemerkeistä ovat esimerkiksi Teeleidi, Piironki ja Fiini Naturally. 

Yksi tärkeimmistä jutuista Riikalle on kuitenkin kohtaamiset puodilla ja se, että voi tuoda asiakkaille pieniä iloja arjen keskelle. On tärkeää, että jokainen on tervetullut vaikka ihan vain käymään. Lämmin tunnelma ja yrittäjän intohimo välittyy myös asiakkaille ja mietin itsekin, että täällähän viihtyisi useamminkin - ihana kohtaamispaikka (vielä jos sieltä voisi ostaa kupin kahvia ja pienen makean, niin kaikki olisi just eikä melkein)


Riikka sanoi hienosti, että ''Kaikki pohjautuu omaan arvomaailmaan ja ei oo vaan me, vaan kaikki on yhteistä. Oma unelma voi toteuttaa muidenkin unelmia.'' viitaten esimerkiksi siihen, että tälläinen puoti toteuttaa samalla muidenkin kotimaisten pienyrittäjien unelmia mahdollistamalla heidän tuotteiden jälleenmyynnin ja esille tuomisen.

Puotilassa on myytävien tuotteiden lisäksi myös kukkabaari, josta voi tulla valitsemaan ne kauneimmat yksilöt itselleen vaikkapa viikonloppukimpuksi. Kukkabaarin on kasannut taitava visualistiopiskelija Susanna. 

Puotilaan pääset tutustumaan lisää www.puotilavaajakoski.com


PISTOLA

Pistola on syntynyt palavasta halusta kädentaitoihin ja uuden opetteluun. Kurssilistalta löytyy sesonkien mukaan mm. makrame -pajoja, luonnonmukaisen saippuan valmistusta, betonivalua ja erilaisia korupajoja. Sydämellinen ja innovatiivisuutta huokuva Laura on innoissaan päästessään jakamaan osaamista ja taitojaan muille.

Laura kertoo, että kursseille osallistuville on varmasti palkitsevaa, että saa viedä jotain ihanaa itse tehtyä mukanaan kotiin. Hänelle itselleen taas on palkitsevaa myös nähdä, miten ihmiset unohtavat kiireet ja nauttivat käsillä tekemisestä sekä se, että hän voi mahdollistaa tämän hetken heille. Ihmisten kohtaamiset ovat myös Pistolassa hyvin tärkeitä ja iso osa koko jutun juurta.


Kysyin häneltä, että mistä kaikki inspiraatio ja ideat tulevat, mutta Laura vastasi niiden vain tulvivan hänen mieleensä mitä ihmeellisimmistä paikoista - hänellä on esimerkiksi Pistolassa ikkunoissa verhot, joihin on flunssassa päähän pälkähtäneen idean myötä painettu keltaiset kuviot Strepsils -pakettia eri tavoin  hyödyntäen. 

Voin samaistua Lauraan siinä, kun hän kertoo näkevänsä kaikkialla ympärillään kauheasti kaikkea kaunista. Silloin maailma on huomattavasti ihanampaa ja ehdottomasti luovempaa. 

Pistolan kädentaidon kursseille ovat tervetulleet niin aikuiset kuin lapsetkin juuri sellaisina kuin ovat ja hän haluaa rohkaista kaikkia piipahtamaan Pistolassa tai vaikka pyytämään hänet synttäreille tai mihin tahansa tapahtumiin vetämään pienen yhteisen hetken kädentaitojen parissa. Ajatus on minusta todella ihana. 

Pistolaan voi tutustua lisää www.pistola.fi.


Puotilassa ja Pistolassa ollaan erityisen ylpeitä siitä, yritykset ovat heidän näköiset ja siitä, että he ovat uskaltaneet ryhtyä tähän ja luottaneet, että hyvin tää menee. 

Suosittelen jokaista käymään tuolla kurkkailemassa jos mahdollista. Tunnelma on todella tervetulleeksi toivottava ja viihtyisä.

xx Marianne

7 kommenttia

 1. Pitää käydä tutustumassa jos joskus Jyväskylässä tulee käytyä :)

  VastaaPoista
 2. Onpas hurmaava puoti ja aivan ihania tuotteita! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Jyväskylässä tuskin tulee käytyä, mutta pienyrittäjien suosimista kannatan minäkin ja kaikki pikkuputiikit on aina aivan ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kuulla, se on tärkeää ♥

   Poista
 4. Ihania ja tunnelmallisia kuvia!😍 Oon just muuttamassa ja heti voisin ostaa nuo kaikki itselleni!! 😍

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista