Sisällön tarjoaa Blogger.

HELPPO JA EKOLOGINEN BAMBURÄTTI


Kun vihdoin löysin pehmeää bambulankaa (Jyväskylästä lankakauppa Titityystä), niin kiikutin sen äidin luokse ja viikonlopun jälkeen minulla olikin jo suloinen vaaleanpunainen bamburätti. 

Siivoaminen on oikeesti kivempaa kivoilla välineillä, vai mitä?


Suloisuuden (jos niin voi tiskirätistä sanoa) lisäksi tämä on helppo ja nopea tehdä, kestävä, ekologinen ja käytännöllinen. Sopii myös joulupakettiin tai tuparilahjaksi! 

Bambulanka on siitä hyvä, että kuidun rakenteen vuoksi se imee kosteutta 3 kertaa enemmän kuin puuvilla ja bambu on myös antibakteerinen kuitu, jonka vuoksi se sopii hyvin räteiksi ja kodintekstiileiksi. Bambu ei allergisoi tai ärsytä ihoa, joten se on siksi hyvä myös vaikkapa vauvan- ja lastenvaatteisiin. 

Tämän neulomiseen ei mennyt paria iltaa pidempään ja rätti on helppo pestä pesukoneessa (pesu 40-60 asteessa) ja näin se pääsee aina uudelleen käyttöön. Äiti käytti täältä löytyvää yksinkertaista ohjetta

Ajattelin neuloa toisen rätin itse, koska tähän ehkä myös mun kärsivällisyys riittää!


xx Marianne

10 kommenttia

 1. Onpa kivan näkönen ja varsinkin just ekologisempi kuin rätit, joita pystyy käyttämään vaan pari päivää, jonka jälkeen ne pitää heittää roskiin. Pitää pistää ohje korvan taakse! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät kanssa! :) Ja jep niimpä! Kannattaa ♥

   Poista
 2. Onpas söpön värinen tiskirätti! Meillä on käytössä niitä rumia kaupan Wileda-rättejä ja ne ei oo kyllä mikään ilo silmälle keittiössä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Eipä ole tullut mieleenkään, että tuollainen olisi helppo tehdä itse :)

  VastaaPoista
 4. Miten ihanan värinen! :) pitääkin harkita, jos tilais omaltakin mammalta tällaisen :p

  VastaaPoista
 5. Ihanan värinen! Meilläkin on bambuinen tiskiharja, joten rättikin sopisi meille :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis ja ekologinenkin rätti. Taitava olet!

  VastaaPoista