Sisällön tarjoaa Blogger.

TURHASTA TAVARASTA LUOPUMISTA JA FIILIKSIÄ KONMARITUKSEN JÄLKEEN


Vuorossa muutama ajatus tavaroista luopumisesta sekä mun konmaritus villityksestä. Vaikka oon todellisuudessa saanut luettua KonMaria vuoden aikana vasta häpeälliset 30 sivua, niin jo ne kolmekymmentä sivua on tepsinyt aika hyvin! 

Kattava kaappien ja laatikoiden suursiivous ja turhien tavaroiden karsinta ollaan täällä meillä saatu melkolailla päätökseen. Ihan jokainen kaappi on käyty läpi (liinavaatekaappia lukuunottamatta, mutta olkoot se vielä tavoitteena lähipäivinä) ja turhuuksista luovuttu surutta.

Et tarvii kymmentä lasikulhoa pölyttymässä keittiön ylähyllyllä, et tarvii liian pieneksi jääneitä vaatteita ja et tarvii vanhoja sisustusesineitä pyörimässä laatikoissa kun tiedät, ettei ne enää esille päädy. Etkä tarvii paljoa muutakaan mitä sieltä kaappien perältä löytyy. Tuloksena on nyt siis yksi muuttolaatikollinen kirppistavaraa ja yksi iso kassillinen kirppisvaatteita - ne kaikki toivottavasti löytää hyvät uudet kodit jonkun muun luota tai kierrätyksestä. 


Tän kaappien kopeloinnin jälkeen voin vaan todeta miten kevyt olo oikeasti on pelkästään jo siitä, että tietää, miten järjestyksessä omat kaapit on ja tasan tarkkaan tietää mitä siellä on sisällä. Sekamelska ja turhat tavarat on yllättävän stressaavia, vaikka ne olisikin kaapinovien takana piilossa. 

Muutaman kerran tässä kavereille totesinkin huokaillen, miten ihanaa on, kun kaapeissa on niin paljon enemmän tilaa ja se kaappien järjestely oli oikeestaan aika rentouttavaa puuhaakin. 

Ja musta on tullut aika hyvä luopumaan tavaroista ja ihan helposti laitan käyttämättömät ja tarpeettomat asiat eteenpäin, sen kummemmin niitä kaipaamatta. Mietin myös nykyään aika tarkkaan ennen kuin hankin jotain niin ei sitten tarvii niin luopuakaan, mutta myönnettäköön, että siinä on kyllä silti vielä opettelua ja lipsahduksia tapahtuu.


Se turhan tavaran välttäminen onkin nyt sitten ainoa asia mikä pitäisi yrittää tehdä, koska ne hetken mielijohteesta tehdyt hankinnat ei useinkaan oo kovin tarpeellisia ja päätyy just sinne kaapin perimmäiseen nurkkaan pötköttelemään. Pitää tosissaan miettiä pari kertaa ennen kuin tekee mitään ostopäätöksiä. 

Tarviinko tätä? Onko tälle ihan tosissaan käyttöä? Haluanko tämän vielä viikonkin päästä? Ja KonMarin mukaan, tuottaako tää mulle iloa vai ei?

Ja hei, lupaan lukea sen KonMarin loppuun saakka. Siivosin kaappien lisäksi myös omaa kalenteriani ja järjestin sinne sellaista omaa aikaa, just vaikka sitä varten.

xx Marianne 

20 kommenttia

 1. Itsekään en ole kyseistä kirjaa lukenut kuin just sen 10 sivua alusta, mutta samanlaiset projektit ja ajatukset on täälläkin ollut jo pidempään :) Pyrin tekemään harkitumpia hankintoja ja rakastan sitä, kun kaapissa on enemmän tilaa, eikä tuu hankittua niin paljon kaikkea turhaa hetken mielijohteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha just hyvä että se kymmenen sivua riittää innostumaan tarpeeksi! :D Ah, oon niin samoilla linjoilla!

   Poista
 2. Wau tää oli tosi inspiroiva teksti ja itsellä monin tavoin samanlaisia positiivisia kokemuksia kaappien tyhjentelystä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa, kiitos! Parasta kuulla, että on inspiroinut jotakin ♥ Ja jep, kyllä sillä on oma vaikutuksensa! :)

   Poista
 3. Anonyymi10/08/2018

  Erityisesti tässä on hienoa se, että aukeaa ihan eri tavalla mitä oikeasti tarvitsee ja mistä tulee lisää arvoa elämään. Itsellä suhtautuminen kulutukseen muuttui tosi paljon sen jälkeen, kun olin ensin tehnyt kodissa ison putsauksen turhasta krääsästä. Enää ei ole halua tavaraan jota ei tarvitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta!! Sitä jotenkin oikeesti arvostaa enemmän sitten niitä tavaroita mitä on, mitä tarvii ja mistä oikeesti pitää :) Voin samaistua tähän kommenttin jo tässä vaiheessa, vaikka just vasta ehdin kaappini tyhjentää! Kiitos!

   Poista
 4. Täälläkin tehty kunnon kaappien siivousta ja vitsit miten vapauttava fiilis ku kaapit ei pursu kaikkea ylimäärästä vaan ympärillä on vaan sitä mitä tarvitsee tällä hetkellä! Ps. pakko tietää, että mistä tuo upee mekko on!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Mahtavaa, että siellä on tehty sama palkitseva urakka :) Tämä upea mekko on Vero Modasta!

   Poista
 5. En kyseistä kirjaa ole lukenut, vaikka se onkin nyt jo pidemmän aikaa ollut pinnalla. Pistin kuitenkin kesän alussa vaatekaapin kokonaan uusiksi ja hankkiuduin eroon vaatteista, jotka vievät sieltä vain tilaa. Asetin myös itselleni säännön, että mikäli ostan jotain uutta, on jostain muusta luovuttava. Itsellä ainakin pitänyt melko hyvin ja rajoittanut sitä shoppailua ihan minimiin. Unelmoin vain siitä, että koko kämpän olisi saanut tuohon kuntoon :D. Viimeistään sitten muutossa, silloinhan se lajittelu kaikista helpointa on. Vähän siis kateellisena ollaan täällä, tosta sun urakan loppuun saattamisesta.

  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes hyvä sä! Ja ihan mahtava sääntö, oon sitä huomaamattani itseasiassa käyttänytkin, mutta huomaan että käytän sitä vähän hyväkseni siinä vaiheessa kun laitan kassilisen vaatteita kirppareille niin annan itselleni luvan ostaa monta uutta tilalle... :D Mutta hei kiitos, aion ottaa tuon säännön vielä paremmin käyttöön! Totta, muuton yhteydessä hoituu helpoiten koko kämpän kaappien tyhjennys :) Tsemppiä siihen, se on urakka, mutta kun sen saa tehtyä niin se on tosi palkitsevaa!

   Kiitos, kivaa päivää sinnekin!

   Poista
 6. KonMaritus ei ole mun juttu. Rakastan tavaraa ja minulle tulee siitä hyvä fiilis. Varsinkin vanha tavara, joka kertoo menneestä omaa tarinaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin rakastan joitain tavaroita ja niistä tulee hyvä fiilis, mutta mulle kyse on myös siitä, että en halua ympäröidä itseäni suurella määrällä tavaraa, koska siitä ei sitte enää tulekaan hyvä olo (mennään mielummin ''ei se määrä vaan se laatu'' periaatteella) :) Mutta näkemyksiä on erilaisia ja tärkeintä on että itse viihtyy ja tuntee olonsa hyväksi! Ihanaa, että sulla on monia tärkeitä tavaroita joilla on tarina!

   Poista
 7. Mä yritän myös pienissä erissä saada aina tavaraa kotoa poiskinpäin - ihan kaikesta ei vain viitsisi ilmaiseksi luopua niin kasa tavaraa odottelee tuolla josko joku niistä muutaman roposenkin maksaisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvälle! Yritän myös myydä osan eteen päin, osan vien suoraan spr-kirpparille tms ja osan rievuista suoraan kierrätykseen :)

   Poista
 8. Meillä käytiin keväällä ennen muuttoa rankalla kädellä läpi vaatekaapit ja liinavaatekaappi, suurimman osan vein lahjoituksena asunnottomille. Itse pyrin siihen ettei turhaa tavaraa enää säilytetä ja ennen muuttoa uuteen ok-taloomme varmasti taas lähtee tavaraa kiertoon, osan myyn ja osan lahjoitan pois. Meillä koitetaan mennä periaatteella ei se määrä vaan laatu, koska esimerkiksi pyyhkeitä, lakanoita ei tarvitse olla kaapillista varsinkaan, kun on kuivausrumpu jolla saa pyykit parissa tunnissa kuivaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ajatus tuo! Ja kuulostaa kaikin puolin todella hyvältä :)

   Poista
 9. Oi voih mulla on kaapissa paljon käyttämättömiä vaatteita ja joitakin tavaroita. Pitäis tehdä samoin, kuin sä. Kauniita asukuvia sulla.

  VastaaPoista
 10. Itse teko on tärkeämpi kuin kirjasta luettu menetelmä. Itse käyn läpi kaapit aina sesongin vaihtuessa, kun kesävaatteet menee ylähyllyille, niin samalla poistan turhat. Sama keväällä. Kivoja aiheita ja kuvia blogissasi. Ihanaa syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Tuo on hyvä tapa myös, itse pyrin niin, että ei olisi oikeastaan kauheasti erikseen talvi- ja kesävaatteita vaan suuriimmilta osin olisi kokoajan monipuolisesti käytettävää vaatetta, mutta toki on niitäkin jotka ei vaan sovellu joka vuodenaikaan! Voi kiitos, samoin sinne!

   Poista