Sisällön tarjoaa Blogger.

5 X MIKSI VALITA PALASAIPPUA


Ja muutenkin miksi palakosmetiikka on parempi valinta, ei pelkästään saippua, sillä aika moni kosmetiikkatuote on nykyään saatavilla palaversiona.

1. Palakosmetiikka on usein ''pakkauksetonta'' tai pakattu muuten järkevästi esimerkiksi kierrätettävään pahvipakkaukseen. Mahdollisimman vähän pakattu tuote kuormittaa ympäristöä vähemmän, joten se on aina parempi luonnon ja ekologisuuden kannalta. Lisää tästä pakkauksettomuudesta voi lukea esimerkisi Lushin sivuilta täältä.

2. Palasaippuat on nestemäisiä saippuoita riittoisampia, sillä ne vaahtoutuu enemmän ja kestää oikein säilytettyinä muutenkin pidempään. Joten myös lompakko on tyytyväinen tähän valintaan.


3. Palakosmetiikka on usein luonnonmukaista ja ekologista myös raaka-aineiltaan ja valmistukseltaan. Tai ainakin niistä löytyy monia tälläisiä vaihtoehtoja helpommin. Ja vaihtoehtoja nykyään melkein mihin vain tarkoitukseen - hiustenhoitoon, peseytymiseen, kasvojen puhdistamiseen, sheivaamiseen, ihon kuorintaan ja kosteutukseen, siivoamiseen...

4. Palakosmetiikka on myös usein esteettisesti kivan näköistä ja se kulkee helposti mukana.

5. Sitä paitsi, palakosmetiikka on just sopiva valinta mökille ja aika trendikäskin mökkivieminen tuliaisiksi isäntäväelle. Moni varmaan peseytyy mökillä suoraan laiturilla ja järvivedessä, joten luonnonmukainen palasaippua on paitsi helppo ja yksinkertainen, niin myös siitä hyvä valinta, ettei siitä liukene meidän puhtaisiin järvivesiin sinne kuulumattomia kemikaaleja.


Hyviä palakosmetiikkatuotteita löytyy mm. Mádaralta, Flowlta, Nurmelta ja Lushilta.

Onko sulla käytössä joku kiva palasaippua tai muu palakosmetiikkatuote? 

xx Marianne

20 kommenttia

 1. Madaraa onkin meillä mutta tarkoitus olisi tehdä ihan itse saippuat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tehty aina vielä parempi! :)

   Poista
 2. Mulla oli kerran palashampoo (ja siihen kuuluva hoitoaine) mutta koin sen epäkäytännölliseksi. Kuten myös testaamani palasaippuat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei ne tuntunut sopiville :) Onneksi nestemäisiä tuotteita saa myös tosi hyviä vaihtoehtoja!

   Poista
 3. Mulla on tässä jossain vaiheessa Nurmen palasaippuioista tulossa blogiin juttua ja siinä juuri pohdiskelinkin, että pitäisi itsekin siirtyä pikkuhiljaa enemmän näihin nestemäisten sijasta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmen tuotteisiin mun on myös pitänyt tutustua vielä lisää! Kiva kuulla :)

   Poista
 4. Mä RAKASTAN palasaippuoita! ❤️
  Nurmes sopii mun päälle paremmin mitä Lush.
  Famo-kosmetiikan hoitoaineella on seuraavana ostoslistalla.
  Aivan upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Kuulostaa hyvälle ♥ Kiitos paljon!

   Poista
 5. Tykkään! Palakosmetiikka-tuotteet on niin kauniita ja riittoisia. Marseille saippua on meillä käytössä ihan saippuana ja lastuna pyykinpesussa. Sitten kun tällä hetkellä käytössä olevat tuotteet loppuu, aion kokeilla shampoota ja hoitoainetta palatuotteina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Marseille löytyy myös täältä ja siitä ajattelin tehdä erikseen postausta myöhemmin :)

   Poista
 6. Anonyymi8/01/2018

  palasaippuat on ihania

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäät! :)

   Poista
 7. Ihania kuvia, aidot kädet <3 Tärkeää tekstiä pakkausjätteen ja kemikaalien vähentämisestä, meillä saippua ja shampoo käytössä palana sekä nesteenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea! Äidin kädet ♥ Mukava kuulla, että aiheet kiinnostaa!

   Poista
 8. Oon pitkään miettinyt palashampoon ja -hoitoaineen hankkimista, mutta kuitenkin niiden toimivuus on arveluttanut. Ekologisuus on mulle kuitenkin tärkeä asia, joten ehkä vihdoin voisin uskaltaa ottaa edes jonkun testaukseen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla! :)

   Poista
 9. Lushin Honey I Washed My Hair on rakkautta ♥ Pitäisi taas tilata sitä/piipahtaa Helsingissä ostosreissulla, kun syksy ja kuiva päänahka lähestyvät uhkaavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitääkin kokeilla myös!

   Poista
 10. Anonyymi8/03/2018

  Caritan palasaippuat ja shampoot on tosi hyviä! Tuntuu et hiukset pysyy pitempään puhtaan näkösenä kuin muilla kokeilemillani palashampooilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos vinkistä! :)

   Poista