Sisällön tarjoaa Blogger.

MITÄ AJATUKSIA SOSIAALISESTA MEDIASTA?


Tein itselleni lupauksen. Lupauksen siitä, että en enää stressaa somesta ja siitä, miten koko ajan pitäisi olla siellä läsnä. Oon mielummin enemmän läsnä hetkessä. 

Faktahan on se, että sosiaalinen media kuuluu vahvasti mun elämään, työhön ja se on myös sellainen asia josta nautin ja paikka jossa voin toteuttaa itseäni. Sille pitää vain osata vetää raja. Se raja menee siinä, kun se alkaa aiheuttaa stressiä ja kiirettä. Siinä, kun se on illalla ihan viimeinen asia johon keskityt ja usein samalla vähentää tunteja yöstä. Siinä, kun feedin selaaminen vie ison osan päivästä.

Mitä tuon lupauksen jälkeen on muuttunut?


Kuten varmaan osa onkin huomannut, niin päivitän blogia vähemmän, siitä syystä, että haluan kirjoittaa vain silloin kun sille tuntuu ja niistä asioista, joita oikeasti haluan edustaa. Haluan pysyä tietyssä linjassa ja pitää tietyistä arvoista kiinni. Ja okei, mulla on yksinkertaisesti tällä hetkellä tälle vain vähemmän aikaa kuin ennen, sillä työt ja reissut on haukannut ison osan ajasta. 


Mitä muuta? Siinä missä selasin aikaisemmin Instagramin feediä useammankin kerran päivässä, niin nyt saatan selata sen kerran kahden päivän välein. Se oikeastaan välillä jopa unohtuu. Tykkään päivittää sinne kuvia ja fiiliksiä, mutta palaan usein selaamaan feedin vasta myöhemmin. Yritin myös karsia omia seurattavien listaa, sillä lähemmäs kahdeksansataa käyttäjää alkaa olla jo työlästä seurata. 

Huomaan nyt keskittyväni enemmän hetkeen, vaikka en väitäkkään etten sitä puhelintakin välillä selaisi, mutta on se huomattavasti jäänyt vähemmälle. Se tuntuu hyvältä.


Ei ne somepäivitykset sieltä karkaa, vaikkei niitä heti ensimmäisenä ole näkemässä. 

Muistetaan pitää asiat tärkeysjärjestyksessä - veikkaan, että se some ei sitten lopulta kuitenkaan ole siellä listan kärjessä.

xx Marianne

Kuvat: Laura / Laura

18 kommenttia

 1. Totta joka sana ♡ Oon kans pitänyt hieman taukoa ja on tehny kyllä hyvää - vaikka some onkin suuri osa mun elämää, pärjään mun elämässä myös vähän pienemmällä annoksella sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Emilia ♥ Niin hyvin sanottu tuo viimeinen!

   Poista
 2. Tosi hyviä ajatuksia! Mullakin on tosi paljon erilaisia ajatuksia someen liittyen ja oon niistä sunnitellu tekeväni postausta, mutta se tuntuu jotenkin tosi isolta askeleelta puhua somesta niin avoimesti, koska se on sellainen asia jota kaikki käyttävät nykyaikana. Tosi kauniit kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! :) Kuulostaa kiinnostavalle, ehdottomasti postausta tulemaan! Kiitos! ♥

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus! Some vie kyllä ihan liikaa aikaa omastakin päivästä, oli se sitten blogit, insta, facebook tai mikä tahansa muu. Pitäisi osata vähentää :) Se ei kuitenkaan ole se maailman tärkein asia.

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona! Ja niimpä, pienempikin määrä somea riittää! :)

   Poista
 4. Some vie kyllä kieltämättä turhan ison osan elämästä.. Sen olen saanut onneksi pidettyä etten oikeastaan koskaan enää sängyssä ollessa somessa pyöri, mutta muuten vielä voisi asian suhteen tsempata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi hyvä toi periaate, ettet ota koko somea ollenkaan sänkyyn!

   Poista
 5. Olen alkanut katsia myös somen käyttöä. Aikaisemmin eräs vapaa-ajan juttu vaati jatkuvaa käyttöä. Nyt siitä irtauduttua olo on vapaa. Periaatteessa muu kuin blogi velvoittaa pysymään. Ja myös jotkus työn kautta tehtävät some-jutut. Mutta ei enää koko ajan 24/7. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, että olo on siitä vapautunut :) Se on hyvä! Mulla on kanssa työjuttuja monellakin saralla somessakin, mutta on tässä joku tolkku kuitenkin oltava...

   Poista
 6. Todella hyviä ajatuksia sulla jälleen, mahtava tämä sun blogisi. Sitä on ollut ihanaa seurata.

  Olen samaa mieltä, että some ei ole se kaikista tärkein ja on mukavaa olla läsnä hetkessä. Mulla oli kanssa sosiaaliset mediat hieman hiljaisempia toukokuussa kun halusin nauttia viimeisestä kuukaudesta koulussa ja asuntolassa. Se teki hyvää! 😊
  Mukavaa juhannusta sulle ❤️

  https://nouw.com/suviannika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito kovasti Suvi, ihanaa kuulla! ♥ Kuulostaa kivalle!

   Poista
 7. Some kyllä vie paljon aikaa. Muiden tilien ja blogien seuraamista harrastan lähinnä silloin kun pitää odottaa tai istua paikallisliikenteessä. Paljon sitä aikaa myös käytän somettamiseen, ja omaan sisällöntuottamiseen. Mutta opiskelujen myötä blogi päivittyy huomattavasti harvemmin, eikä kovinkaan säännöllisesti, vaikka haluaisinkin niin. Aika, eikä oikein energiakaan, riitä kaikkeen. Koen siitä huonoa omatuntoa ja sitten koen huonoa omatuntoa siitä että koen huonoa omatuntoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivissa määrin some on tosi jees! Kaikelle on aikansa, turha tuntea siitä huonoa omatuntoa :) Mä oon vasta päässyt irti siitä stressistä ja huonosta omatunnosta jos en päivitä tarpeeksi usein, mutta nyt on paljon kevyempi olo kun ajattelen tämän homman niin, että somettamisen tulee olla kivaa eikä pakkopullaa! Postauksien laatukin on parempaa kun ei väkisin kehittele :)

   Poista
 8. Todella hyviä ajatuksia. Itselläni kanssa some haukkaa ison osan ajasta. Toisaalta se on myös osa työtäni ja yrityksen viestintää, joka kuuluu työkuvaani. Olen vähentänyt feedin selaamista mutta kuvia lataan normaaliin tahtiin.

  Some on kuitenkin osa meidän elämää ja se kanssa on vain opittava elämään.

  VastaaPoista
 9. Oon myös huomannut, kuinka some vie todella ison osan mun elämästäni ja sen vuoksi olisi hyvä oppia rauhoittumaan ja... tehdä oikeasti jotain muuta. Iltaisin huomaan, kuinka viimeisin asia on Instagramin feedin selaaminen, kun voisin senkin jättää tekemättä ja vaikka lukea kirjaa ennen nukkumaanmenoa. Tuntuu, että mun päiväni kuluvat töiden sekä somen parissa, mutta tämän tekstin luettuani ymmärsin, että on hyvä tehdä jotain muuta kuin selata Instagramia kyllästymiseen asti. Tietysti some on iso osa meidän elämäämme, mutta ehkä olisi hyvä myös oikeasti laittaa se puhelin vaikka hetkeksi säppiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, samaa mieltä! Kivaa, että tämä teksti herätti ajatuksia! :) Juuri näin!

   Poista