Sisällön tarjoaa Blogger.

KIITOLLINEN MULLASTA VARPAISSA


Joskus aikaisemminkin oon maininnut, että nykyään osaan arvostaa luontoa uudella tavalla ja yhä enemmän. Metsän keskellä kasvaneena se on ollut jotenkin niin itsestäänselvyys ja sieltä on nuorena kaivannut pois kaupunkiin. 

Nyt sitten kaipaan kaupungista sinne metsän keskelle. En ehkä asumaan ainakaan tässä kohtaa, mutta luontoon ja maalle lapsuudenkotiin on aina ihanaa mennä kyläilemään. Sinne voi aina mennä ja siellä on aina luonto lähellä. 


Ja nyt arvostan sitä enemmän ehkä juuri siksi, että ymmärrän miten se itse omin käsin laitettu pieni kasvimaa ja puutarha, hehtaareittain puhdasta metsää ympärillä ja villit ahomansikat takapihalta suoraan suuhun poimittuna ei oo mikään itsestäänselvyys kaikille - se on asia josta saa olla kiitollinen.

Viime kuukausina oon löytänyt sen luonnonlapsen itsestäni vielä enemmän taas esiin. Vaikka nautin kaupunkielämästä myös, niin kaipaan luontoa ympärille. Jyväskylä on siitäkin sopiva kaupunki mulle, että sieltä ei oo pitkä matka luonnon rauhaan, lähtipä sitten mihin suuntaan tahansa. 


Haluan välillä kävellä paljain varpain mullassa, poimia niittykukkia ja kuunnella hiljaa lintujen lauluja. Haluan välillä kerätä villiyrttejä ja paistaa nokkoslettuja. Haluan välillä ihastella suuria saniaisia puron varressa, käydä kurkkaamassa joko on sammakoita ja nähdä kun omat tomaatit kasvaa kasvihuoneessa. 

Muistatteko kun kerroin teille aikaisemmin, että aion löytää mut? Oon melko varma, että tää on nyt yksi sellainen juttu. 


xx Marianne

28 kommenttia

 1. Ihania kuvia<3 Oon tän suhteen sun kanssa kyllä niin samoilla linjoilla!


  https://nouw.com/oonahankaniemi

  VastaaPoista
 2. Luonnon läheisyydellä on kyllä valtava merkitys, mikä usein unohtuu kaupungissa asuessaan. Ps. Ihanat kuvat <3

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Millä järkkärillä tai puhelimella saa näin hyviä kuvia kuin esim täällä blogissa!??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaan Canon 100D:llä ja lähes aina sen 50mm objektiivilla ja aukoilla f 1.8-2.5 :) Saa hyvää ja valovoimaista kuvaa vaikka kamera itsessään on edullinen järkkäriksi!

   Poista
 4. Luonto on kyllä niin ihana asia ja voin samaistua tähän sun tekstiin!♥

  VastaaPoista
 5. Mä niin fiilaan sua! Rakastan myös ite aina mennä välillä kotikotiin maalle ja nauttia luonnosta ja siitä rauhallisuudesta! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Katja että siellä samaistutaan myös! Se on parasta! ♥

   Poista
 6. Niin ihanan tunnelmallisia kuvia!! Pystyn kyllä samaistumaan, viihdyn kans ehdottomasti luonnon keskellä ja siitä pitää olla kyllä kiitollinen kun on saanut syntyä maalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Miina! Niin samaa mieltä ♥

   Poista
 7. Vanhemmiten luontoa alkaa arvostaa kokoajan enemmän <3

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus, luonto on kyllä niin kaunis kuten sinäkin! <3

  VastaaPoista
 9. Oon niin samoilla linjoilla kanssasi! <3

  VastaaPoista
 10. Samoja fiiliksiä sun kanssa ehdottomasti. Oon niin citymuija henkeen ja vereen, mutta silti kokoajan kaipaa luontoa. Oon onnellinen, että minulta löytyy pieni luonnonsuojelualue järven kanssa melkein takapihalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja ihanaa, että sulle on löytynyt läheltä pieni pala luontoa :)

   Poista
 11. Anonyymi6/10/2018

  Ihana teksti ja samaistuin niin paljon! Rakastan kaupungin vilinää, mutta yhtä lailla rauhaa, luontoa ja metsää. Ihailin myös kauniita hiuksiasi ja pohdin, että millaisia hiustuotteita mahdat käyttää kun hiukset näyttää niin hyvinvoivilta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! Käytän tällä hetkellä hiustuotteita aika laidasta laitaan, mutta erityisesti pidän Less is Moren ja Lushin hiustenhoitotuotteista, toisinaan parasta on ihan marketista se''Erittäin Hieno Suomalainen Mustikka Shamppoo'' :D Suihkun jälkeen laitan latvoihin aina hiusöljyä, vältän hiusten lämpökäsittelyä (föönaan ja suoristan mahdollisimman vähän), käytän luonnonharjaksista hiusharjaa ja pitkitän pesuväliä, sillä tämä ei oikeastaan edes rasvoitu moneen päivään niin ei tarvitse pestä niin tiuhaan :) Uskon, että näillä kaikilla on osansa tässä!

   Poista
 12. Metsä ja luonto on mielettömän hieno asia. Metsä on maailman paras leikkipuisto, myös aikuiselle.

  VastaaPoista
 13. Mä oon kans huomannut että kaipaan enemmän ja enemmän kotikotiin metsän keskelle! <3 Ihana postaus! <3

  VastaaPoista
 14. parasta on asua paikassa jossa on lyhyt matka luonnon keskelle, mutta kuitenkin kaupungissa :)

  VastaaPoista