Sisällön tarjoaa Blogger.

MEILLE KAIKILLE RAUHALLISILLE TYYPEILLE


Rauhallinen. Se oli se adjektiivi, joka toistui aina koulussa siinä kiertävässä lapussa johon kaikkien piti kirjoittaa toisesta jotakin. Se toistui niissä niin paljon, että se alkoi ihan ärsyttää - en mä nyt niin rauhallinen ole tai oon mä ainakin paljon muutakin. 

Vaikka se oli positiiviseksi asiaksi tarkoitettu, niin se ei tuntunut enää kivalle. Oon jutellut parin ystävän kanssa tästä ja siellä oli ihan samoja fiiliksiä ja samoin löysin netin syövereistä myös paljon avattuja keskusteluja siitä, että onko ''rauhallinen'' edes kehu vai onko siinä pieni negatiivinen sävy. Onko se vaan omassa päässä väärin käännetty? Vai onko se nyt vain vähän tapauskohtaista?

 Osaako joku teistä samaistua?


Mutta tiedättekö mitä, rauhallisuus on mun mielestä hyvä juttu. Nykyään se ei enää ärsytä ja nään sen vahvuutena sekä piirteenä, jota jokaisen toisinaan tulis osata olla. En tiedä miksi se meitä rauhallisempia on nuorempana harmittanut, mutta toivon, että me kaikki vähän iisimmin ottavat voitaisiin olla nyt kiitollisia siitä piirteestä. 

Rauhallisuutta tarvitaan esimerkiksi hektisessä työympäristössä ja rauhallinen saa enemmän aikaa kun aika ei mene hössöttämiseen. Rauhallinen osaa myös kuunnella ja ehkä näkee vähän enemmän kun ei vain hötkyä menemään. Rauhallinen harkitsee mitä tekee ja miettii vähän pidemmälle. Rauhallinen pysyy coolina tilanteessa kuin tilanteessa ja rauhoittaa myös muita.


Vaikka on rauhallinen, niin voi silti olla myös hauska, huumorintajuinen, toisinaan vähän levoton, sopivan höpsö, älykäs, itsevarma, vahva, toisinaan nopeasti kimpaantuvakin, kiinnostava, rohkea, hyvä ystävä, ihan paras ja osaa nauttia elämästä. Rauhallinen ihminen usein myös on paljon muuta, kuten ihan kuka tahansa, joten älkää antako viilipyttyolemuksen hämätä. 

Mä oon mielelläni rauhallinen ja vähän chillimpi tyyppi. 


xx Marianne

Kuvat: Laura / Laura

16 kommenttia

 1. Musta rauhallisuus on ainakin hyvä asia, musta ois ihan kiva kans joissain tilanteissa olla rauhallisempi! :D mut muistan niin noi kiertävät lappuset ja mulla siinä luki niin monesti hiljainen että se ärsytti kyllä suunnattomasti, just tuollei ajatteli et osaan kyllä olla kovaääninenkin ja paljon muutakin! :D

  VastaaPoista
 2. Minun mielestä just hyvä piirre! Haluaisin sitä piirrettä itselle kun oon välillä hösö :) Rauhalliset ihmiset rauhoittaa minua!

  VastaaPoista
 3. Samaistun kyllä täysin - myös siihen, että aikuisena se on enemmänkin etu kuin haitta :)

  VastaaPoista
 4. Voin samaistua niin hyvin! Toi luokassa kiertänyt lappu kuulostaa myös niin tutulle... Oon kans aikuisena osannut kääntää sen pelkästään positiiviseksi, just noin niin kuin kirjoitit. Ihan mahtava teksti, kiitos että toit tän esille ❤️

  VastaaPoista
 5. Ei rauhallisuus ole ollenkaan huono juttu :) Itse olen sellainen hössöttäjä sähköjänis, mutta kihlattu on taas tosi rauhallinen. Alussa se ehkä hieman ärsytti, mutta kun siihen tottui niin oppi itsekkin hieman rauhoittumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla vaan ihan hyvä kombo, että toinen vähän rauhoittaa toista :)

   Poista
 6. Ihana postaus! Oot aivan upea juuri tuollaisena kuin oot💕

  VastaaPoista
 7. Rauhallisuus on monessa asiassa vahvuus! Rauhallisella otteella pystyy näkemään oleelliset asiat!

  Kiva postaus ja kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 8. Hienoa että tosiaan osaat nähdä sen omaksi vahvuudeksi. Itse olen viime aikoina toivonut löytäväni itsestäni myös rauhallisuutta enemmän, se tekee olon tosi hyväksi, kun on rauha itsessä. Hieno piirre!

  VastaaPoista