Sisällön tarjoaa Blogger.

PAIKALLISTA YRITTÄJYYTTÄ


Huomaan, miten paikallisuus ja yrittäjyys ympäröi mua koko ajan enemmän ja enemmän - tai sitten kiinnitän siihen vain yhä enemmän huomiota. 

Juon paikallisen Paahtimo Papun kahvia paikallisen The Local Culture Hostel & Cafen kahvilassa Seminaarinkadulla, jossa tarjotaan paikallisia tuotteita, kuten myös meidän Soma - Hyvän mielen kakut raakakakkuja, joissa taas käytetään suurelta osin jyväskyläläisen Foodinin raaka-aineita.

Puen ylleni jyväskyläläisen Riva Clothingin collegen, jonka printti itsessään kuvastaa mun mielestä Jyväskylää. Riva on vilahdellut täällä ja mun somessa aikaisemminkin, mutta ihan muistutukseksi - Rivan tuotteet on valmistettu ekologisesti ja eettisesti, jonka lisäksi heillä on usein myös hyväntekeväisyys -kamppiksia ja maailman pehmeimmät hupparit. 

Ja voisin jatkaa tätä yrittäjien listaa loputtomiin, mikä on vaan ihan parasta.


Mulle on tärkeetä tukea jyväskyläläisiä yrittäjiä ja yrittäjiä ylipäätään, sillä oon sellainen myös itsekin - vaikka en olis koskaan uskonut, että musta sitä tulis. Nyt kuitenkin toimitan pari kertaa viikossa raakakakkuja tuonne The Local Culture Hostel & Cafen kahvilan puolelle sekä myös Beans & More -vegaanikahvilaan Asemakadulle ja oon valokuvaajan ominaisuudessa myös mm. kuvannut Riva Clothingin markkinointikuvat heidän kevätmallistosta. 

Jotenkin vaan hyvä kiertää ja on ollut niin ihana huomata, että yrittäjät tukee toisiaan.


Myönnän, että aika usein (liian usein) se keskellä keskustaa pönöttävä ketjukahvila ja sen vaniljalatte on aika houkuttavia, mutta keskustastakin löytyisi paljon muita hyviä kahviloita, joissa käyminen veisi kahvirahat parempiin taskuihin kuin ulkomaisissa ketjukahviloissa hengailu. Se pitäisi muistaa useammin.

Jyväskylä ja koko Suomi on täynnä ihania yrityksiä ja yrittäjiä, joten voidaanko jooko parhaamme mukaan tukea niitä, jotta niitä olisi täällä jatkossakin? 

College Riva Clothing (saatu) / Culottesit Only / Kengät Adidas Tubular

xx Marianne

Kuvat minusta: Laura / Laura

8 kommenttia

 1. Tollsissa kotimaisissa kahviloissa on kans ihan oma tunnelmansa toisin kuin ketjukahviloissa ja se on aivan ihanaa♥

  VastaaPoista
 2. Anonyymi3/27/2018

  Tässä oli hyvä teksti! Pitäisi ehdottomasti enemmän kannattaa paikallisia yrityksiä. Kiitos vinkeistä t. jyväskyläläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tosi mukava kuulla! :)

   Poista
 3. Oi kyllä, ihan täyttä asiaa! Mun mielestä on niin hienoa, kuinka paljon Suomessakin on nimenomaan pieniä itsenäisiä yrittäjiä ja aina parhaani mukaan ja tilaisuuden tullen koitan aina itsekin tukea nimenomaan tällaisia yrityksiä ♥︎

  VastaaPoista
 4. Todella mahtava juttu, että tuet paikallisia yrityksiä! Se on tosi tärkeetä. :) Ps. Niiiin upeat kuvat susta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, pienilläkin teoilla on merkitystä lopulta! :) Kiitos paljon Jenna! ♥

   Poista