Sisällön tarjoaa Blogger.

OSAATKO NAUTTIA HETKISTÄ ILMAN SOMEA?


Tunnustan, että joskus voisi nauttia niistä itse hetkistä enemmän - jättää some ja valokuvaaminen sivuun ja nauttia hetkestä ilman niitä tai niiden läsnäoloa. Kuulostaako tutulta?

Vaikka ei se yksi kuva Instagramin storyyn nappastuna paljon vie aikaa tai ole mun mielestä pois siitä hetkestä, jos sen tekee nopeasti. Mutta noin niin kuin muuten, ne olis varmaan itse kullekin hyvästä välillä vaan unohtaa. 

Tunnustan myös, että mulle se on välillä jopa vaikeeta, varsinkin jos hetki on niin hieno, että sen haluaisi välttämättä ikuistaa ja kameran takana sitä vain innostuu. Tosin, usein se myös kuuluu mun työnkuvaan, joten silloin ne hommat on vaan tehtävä ja kuvat otettava, mutta jos puhutaan ihan niistä muista hetkistä, joihin ei liity työvelvollisuutta. 


Rakastan valokuvaamista ja somea, mutta välillä nekin on ristiriidassa omien ajatusten kanssa - joskus kuviin asettelu, poseeraaminen ja parhaiden kuvien valikointi tuntuu rasittavalta, vaikka sitähän se valokuvaaminen on ja siitähän mä tykkään? Samat pätee someenkin, joskus se, että somessa on tuhansia kuvia itsestä, tuntuu jopa vähän kummalliselta jos miettii, että ne on siellä oikeesti aina. 

Nämä on yksi syy, miksi toivoin synttärilahjaksi Polaroid -kameraa, sillä joskus olis vaan kiva ikuistaa ne hetket ilman, että pitää ottaa kymmeniä kuvia joista valikoidaan se paras, vaan sieltä tulee se kuva mikä tulee ja se on siinä. Mun ajatuksia tästä kuulette varmasti myöhemmin lisääkin.


Levillä aikaa kului paljon kameran takana, mutta kyllä me ehdittiin vähän nauttia olostamme ilmankin. Levin Igluilta kiva yllätys, että päästiin vielä meidän Iglun luovuttamisen jälkeen Iglujen Revontulitalon ulkoporeammeeseen rentoutumaan. Sitäkin voi myös varata heiltä käyttöönsä!

Mieletön valkea maisema tunturiin, lämmin vesi poreammeessa ja hento hiljalleen leijaileva lumisade tuntui ihan täydelliselle. Vaikka kuvia tästäkin otettiin, niin ehdittiin myös vain rauhoittua ja nauttia siitä hetkestä. Olo oli jotenkin hurjan kevyt ja rentoutunut pienen porekylvyn jälkeen.


Uskon, että samanlaisen rentoutumisen ja kevenemisen tunteen saattaa tuntea, jos jättää somen edes hetkeksi tietoisesti pois ja lopettaa ainakin siitä stressaamisen, että sinne pitäisi päivittää aina ja kokoajan kaikki. Ainakin somen parissa työskentelevät varmaan tunnistaa tämän tunteen itsessään?

Sinne ei tarvitse jakaa ihan kaikkea - ja tää on ennen kaikkea muistutus mulle itsellenikin. 

Mitään ajatuksia aiheesta? Kuinka isossa roolissa some on sulle?

xx Marianne


Kuvat 1 & 5: Miia -Sweet Bites

12 kommenttia

 1. Ah, voin vaan kuvitella kuinka täydellistä tuolla on ollut kylpeä! Ja niin upeita nämä kuvat<3 Mutta joo, puhut kyllä asiaa. Mä oon jotenkin tosi laiska laittamaan aina reaaliajassa esim. istastoryyn juttuja, mutta kyllä mäkin keskityn usein aivan liikaa kuvien ottamiseen. Pitäisi tosiaan muistaa, että elämässä on kuitenkin aika monta tärkeämpää asiaa kuin some, vaikka näistä hommista paljon nauttiikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tunnen sen fiiliksen jo näitä kuvia katselemalla ja muistelemalla! Oli niin ihanaa! Voi kiitos ♥ Siis joo mäkin teen monesti niin, että nappaan kuvat kännyllä ja laitan vasta myöhemmin insta storyyn ja no varsinkin tuolla Lapissa tuli tehtyä sitä ihan senkin takia että puhelin sammuili kylmässä haha :D Mutta ehkä vaan hyvä niin pystyi keskittymään olennaiseen sillä hetkellä! Ehdottomasti, ihana kuulla että samoilla linjoilla ollaan :)

   Poista
 2. Tärkeä aihe pohdittavaksi! Itselläni oli juuri viikon tauko Instagramista ja tein sen jopa ihan extempore.. Yksi päivä selatessani päätin vain sulkea tilini väliaikaisesti ja sitten olinkin viikon ilman! Ajattelin kirjoittaa tästä myös ihan oman postauksen blogiini :)
  Polaroid-kamera on kyllä kätsy! Pitäisi itsekin mahdollisesti hankkia sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Mahtavaa, just hyvä, että oot pitänyt pienen breikin vaan koska se tuntui hyvältä sillä hetkellä :) Huomaan itsekin, että Instagramin selaamisesta on tullut jopa välillä vähän raskasta, kun sen jättää koko päivältä ihan iltaan ja kuvia kertyy niin mahdottoman paljon feediin. Ja sitten sitä vain rullaa eteen päin apaattisena - miten nanosekunnin sitä edes katsoo yhtä kuvaa ja siinä ajassa jo päättää klikata tykkää tai rullata ohi? Mutta hei varmasti mielenkiintoinen aihe, kirjoita ihmeessä, olisi mukava lukea sellainen :)

   Poista
 3. Toisinaan osaan ja toisinaan en. Tai eihän se yhden kuvan räpäiseminen ja lisääminen paljon aikaa vie, mutta kerran kirjoitin mielestäni ihan nopeaa ja lyhyttä juttua someen, mutta siinä välissä minua oli huudettu yli kymmenen kertaa syömään. Ei sitä aina itse huomaa, miten voisikin olla enemmän läsnä.
  Jouluna yritän olla ilman puhelinta koko päivän, mutta saa nähdä miten siitä suoriudun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se aika kuluu ihan huomaamattaan :D Onneksi niin moni tuttukin haluaa napata sen kuvan someen nopsaan niin siitä ei paljon kukaan häiriinny! Ja hei hyvä tavoite, yritän itsekin käyttää mahdollisimman vähän jouluna mutta luulen että muutamat kuvat tulee silti otettua ja laitettua ainakin Insta Storyyn.. :D

   Poista
 4. Kattelin näitä sun reissukuvia instassa, aivan ihania! Voi kumpa joskus pääsisi itsekin kokemaan tuollaisia hetkiä noissa maisemissa.
  Ja pakko myöntää, että oon kyllä aivan liian koukussa someen. Uskon kuitenkin pitäväni hengähdystauon heti jos tilanne sitä vaatii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kiitos paljon! :) Luulen että enemmän tai vähemmän nykyään valta osa ihmisistä on, mutta se on tosi jees kuitenkin tiedostaa se! Musta on niin hauskaa kun mä itse roikun ainakin jossain somessa ihan yhtenään mutta mun poikaystävällä ei sen sijaan ole mitään somea, edes Facebookia! :D

   Poista
 5. Mä olen joskus myös miettinyt, että pitäisi oppia ottamaan rennosti ilman somea ja vain... olla, hengittää, tehdä jotain, mikä ei liity mitenkään sosiaaliseen mediaan tai kuvien ottamiseen. Ei sillä, ymmärrän hyvin, että kuvien ottaminen kuuluu joidenkin työnkuvaan ja välillä on ihanaa päästä ikuistamaan jokin tietty hetki, mutta jos vain osaisi jättää sen siihen. Mä ostin ensimmäisen älypuhelimeni vuonna 2014 ja siitä lähtien oon ollut enemmän tai vähemmän koukussa esimerkiksi nyt vaikka Instagramiin. Ajattelin, että nyt pienen joululoman aikana voisin vain laittaa puhelimen kiinni ja nauttia niistä lyhyistäkin vapaapäivistä, jotka mulle suodaan.

  Todella kiva teksti muutenkin, tästä jäi ainakin itselle sellainen... jollain tavalla ihana fiilis, kun tiedän, etten ole ainut, jonka pitäisi hieman muistaa hellittää somen käytön kanssa. Ihania kuviakin vielä kaiken lisäksi, oli varmasti ihana kokemus päästä lillumaan tuollaiseen poreammeeseen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kuulostaa tutulta! Toi on hyvä, että ottaa tavoitteeksi olla hetken aikaa ilman puhelinta ja pitää ''vapaapäivän somesta'' :) Ja hei ihanaa, että jäi kiva fiilis ja voin sanoa, että et todellakaan ole ainut! Kiitos hurjasti ja ihanaa kun otit osaa keskusteluun näin pitkällä ja hyvällä kommentilla! ♥

   Poista
 6. Mä olen huomannut vuosien varrella laiskistuneeni somen suhteen. Siinä missä vielä 2-3 vuotta sitten piti esimerkiksi reissun päällä tai synttäribileissä ikuistaa jokaikinen yksityiskohta johonkin kanavaan tai myöhemmin blogiin lisäämistä varten, on musta tullut aiempaa kriittisempi päivityksieni suhteen. Jos en kolmeen päivään saa ikuistettua kaunista kuvaa Instagramia varten tai blogi seisoo toista viikkoa tyhjänpanttina kiireisen arjen vuoksi, en kanna siitä johtuvaa murhetta mukanani, kuten ennen. Blogin Facebook-sivuilta hyökkäävä "seuraajasi eivät ole kuulleet sinusta" -ilmoitus on maailman ärsyttävin :-D

  Mä osaan nykyisin nauttia elämästäni loistavasti ilman somea. Välillä sitä havahtuu ihan yllättäen siihen, että Snapchatin My Story tai Instagramin tarina on ollut tyhjänä useita päiviä - eikä se oikeastaan edes harmita. En osaa enää lonkalta edes heittää, kuinka monta Instagram-seuraajaa mulla on. Tavallaanhan tämä on vähän ärsyttävä juttu, sillä some on edelleen iso osa mua ja mulla on sen parissa kasvaneena luontainen tarve kehittyä sen saralla, mutta on ollut myös vapauttavaa huomata, että jos se kuva nyt ei onnistu tai tarinamopo ei korvien välissä lähde käyntiin, se ei enää stressaa.

  Ihanaa joulun odotusta ♥ Kyllä mäkin seurailin näitä sun Levi-kuvia Instagramissa silmä kovana ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on tosi hyvä, että pystyt ottamaan niin rennosti! :) Ja hei toi Facebookin ilmoitus kyllä onkin ärsyttävä! :D

   Mahtavaa! Se on vaan just oikein, että pystyy jättämään somen takaa-alalle ja nauttia siitä silloin kun on sen hetki!

   Samoin sinne! Ja kiitos hyvästä kommentista ♥ Ihana kuulla ;)

   Poista