Sisällön tarjoaa Blogger.

KÄSILLÄ TEKEMISEN PARHAUS + ARVONTA


Mulle on aina opetettu pienestä pitäen, että se, mitä ei ole tai ei ole just nyt saatavilla, niin sen voi kyllä tehdä itse - siitä on myös tullut vuosien kuluessa ihan sellainen motto ja elämänohje. Ja siksi musta on ihan mahtavaa olla mukana tässä kaupallisessa yhteistyössä Lemon Juice & Glycerinen kanssa.


Oon ollut aina sellainen käsillä tekijä ja arvostanut itse tehtyä, sillä kenestä nyt muka itse tehty ei aina olisi parempi? Nämä arvot on peräisin juuri sieltä perheestä ja kotoa maalta, kirjaimellisesti keskeltä metsää ja sieltä, jossa asiat on toisinaan pitänyt tehdä itse. Oon aina ajatellut, että pystyn kyllä tekemään mitä vaan ja en oo pelännyt liata käsiäni, vaan kaikki hommat hoituu kyllä.

Ja mä olen kyllä hyvin ylpeä siitä.

Toinen juttu on sitten se, että oon myös luonteeltani sellainen käsityöläinen ja mun sisällä asustaa pieni taiteilija. Kaikki käsillä tekeminen ja luova homma on aina ollut se mun juttu ja välillä kädetkin on kovilla. Tai no, oikeastaan aika usein ja jos ei muuten niin tässä kylmässä kelissä.


Mutta tunnustan, että käsien hoitoa on kyllä välillä tullut laiminlyötyä eikä sitä oo osannut arvostaa vasta kun kädet ruvilla ja verillä. Nyt osaan arvostaa sitä enemmän, koska myös kädet kertoo ihmisestä paljon ja kädet on myös tavallaan se sun käyntikortti. Kädet on koko ajan esillä ja on se mukavempaa, että ne on huolitellut ja hyvinvoivat.

Kadehdin äidin pehmeitä ja kauniita käsiä - vai onko se joku äitijuttu, että sitten kun on äiti niin se kuuluu siihen pakettiin vai mikä juttu se on, että äideillä on aina niin hoidetut ihanat kädet?


Pääsin tässä kamppiksessa samalla tutustumaan uudistuneisiin Lemon Juice & Glycerine käsivoiteeseen sekä käsikuorintaan

Tehokosteuttava käsivoide on tehokkuuden lisäksi hyvin nopeasti imeytyvä, eikä jätä käsiä ollenkaan tahmaisen tuntuisiksi vaan kädet on melkein heti valmiit uusiin töihin. Sisältää ihoa hoitavaa ja kosteuttavaa betaiinia ja glyseriiniä sekä vahvistavaa sheavoita ja E-vitamiinia. Todella raikas sitruksinen tuoksu, joka virkistää varmasti harmaankin päivän.

Käsikuorinta on jotenkin hyvin miellyttävän tuntuinen ja luomuriisirakeet kuorii karheasta ihosta pehmeän todella hellävaraisesti, mutta nopeasti. Sisältää myös ihoa pehmentävää betaiinia ja glyseriiniä. Plussaa siitä, että ei sisällä ollenkaan muovirakeita ja tuoksu on samanlainen raikas sitruuna kuin käsivoiteessa. Jos totta puhutaan, niin tätä tekisi mieli käyttää ihan jatkuvasti tuon käsivoiteen kanssa, varsinkin näin kylmällä ilmalla kun kädet kuivuu entistä nopeammin. 

Lemon Juice & Glyserine on Suomessa valmistettu klassikko ja ainakin minulle tuttu jo vuosien takaa - uudistuneet pakkaukset on vain päivittyneet tyylikkäästi tähän päivään.  Käsivoiteiden lisäksi heiltä löytyy myös jalkavoiteita ja saippuoita. Lisää heidän tuotteisiin ja mielenkiintoiseen tarinaan vuosien takaa voi tutustua www.ljg.fi


Mun mielestä on niin ihanaa, että käsillä tekeminen, kotimaisuus ja itse tekeminen on tällä hetkellä iso trendi. Just aloitin hetken mielijohteesta ja innostuksesta neulomisen ja mulla on haaveena aloittaa myös maalaamaan öljy- tai akryyliväreillä jotain mitä mieli tekee - ehkä sellaista mielenmaisemaa, enimmäkseen vaan rentoutuskeinona ja tapana toteuttaa sitä luovuutta johonkin vaikka vaan sutimalla jotain fiilikseen sopivaa. 

Muuten tässä aika kuluukin huomaamattaan kaikenlaisten projektien ääressä, kuten äidin kanssa leipomisen ja keväisin kasvimaan kyhäämisen parissa ja erilaisten sisustus- tai rakennusprojektien toteuttamisessa ja tekemisessä yhdessä iskän kanssa - ja se on samalla sellaista yhteistä isä-tytär-aikaa, johon on parhaimmillaan kuulunut yhden männyt kaataminen mun sisustusidean toivossa. 


Kaikenlaista pientä puuhaa löytyy aina ja jotenkin voisin vaan puhua näistä vaikka kuinka paljon, rakastan itse tekemistä ja nimenomaan käsillä tekemistä. 

Sä voit osallistua arvontaan kommentoimalla mikä on sun kädentaitosi tai minkä käsillä tekemisen taidon haluaisit oppia? Arvonnassa voit voittaa itsellesi kotiin nämä Lemon Juice & Glycerine käsivoiteen ja käsikuorinnan. Aikaa osallistua sunnuntaihin 10.12 saakka. Jätä kommenttiin mukaan myös sähköpostiosoitteesi, niin saadaan sut varmasti kiinni tarpeen tullen! Kilpailun säännöt täällä

xx Marianne

52 kommenttia

 1. Aika laidasta laitaan on kaikkia jo kokeiltu, mutta pitsin nypläystä haluaisin vielä kokeilla!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Nimetön12/03/2017

  Sukkien kutomisen haluaisin oppia (Y)

  pinja.pylvas@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Askartelen kaikenlaista mutta haluaisin oppia kutomaan sukkia. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Huovutusta haluaisin kokeilla. Kaikki leipominen on ihanaa puuhaa.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Nimetön12/03/2017

  Melkoinen tumpelo olen, olisi kiva osata piirtää tai maalata!
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 6. Nimetön12/03/2017

  Villasukkien teon haluaisin oppia! pija@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Kaikenlaista oon kokeillut mut se oma juttu on ehdottomasti virkkaaminen!
  jenny.k.jokinen@dnainternet.net

  VastaaPoista
 8. Haluaisin oppia ompelemaan, olisi ihanaa osata tehdä ihan omanlaisia vaatteita ja myös kaikkia kivoja sisustusjuttuja :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Nimetön12/03/2017

  Maalaaminen olis haave :-)
  jokinen.sara(at)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Lähes päivittäin askartelen/teen kaikenlaisia DIY juttuja kodinsisustukseen. Ainoa mikä ei onnistu sitten alkuunkaan on kutominen. Mutta ehkä vielä jonain kauniina päivänä! 😊

  VastaaPoista
 11. En osaa virkata tai neuloa, vaikka niitä haluisin. Sukan varret osaisin kyllä kutoa, mutta siihen se tyssäiskin :D

  Askartelu on mulle vahvempi juttu.

  heli(at)lailanet.fi

  VastaaPoista
 12. Haluaisin oppia neulomaan muhkean torkkupeiton sellaisesta jättilangasta!

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Olen intohimoinen neuloja ja ompelen myös vaatteita itselleni sekä kudon mattoja ja liinoja. Puutarhatyöt kuuluvat myös mielipuuhiini. Mukana hienossa arvonnassa.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 14. Tykkään leipoa :)
  Liikkanen.emmi@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Vaikka itse sanonkin, nin olen aika hyvä leipomaan :-)
  siirun@luukku.com

  VastaaPoista
 16. Olen todella taitava leipomaan sämpylöitä!
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Rakastan neuloa, erityisesti sukkia! :)

  helistiel@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Itse tykkään eniten ommella kankaasta ompelukoneella erilaisia tyynyjä, vaatteita ja kaikenmoisia!
  anniina.kultamaa@gmail.com

  VastaaPoista
 19. haluaisin oppia kutomaan :)
  mariaheinonen1@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Nimetön12/03/2017

  Haluaisin oppia neulomaan!
  tyttinurminenn (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Mä oon lapsesta saakka tykännyt piirtää ja maalata, vieläkin välillä tulee tartuttua siveltimeen. :)
  Olisi ihanaa osata neuloa kunnolla.

  sina.viola@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Haluaisin oppia neulomaan kunnolla! Koulussa muistan, että olin todella huono siinä, niin nyt tälleen aikuisiällä oikein kaipaan sitä neulomista ja käsillä tekemistä. :D Oon hyvä leipomaan, bravuurini on mustikkapiirakka! :P

  VastaaPoista
 23. Neuloa osaan kyllä, mutta virkkaaminen on aina ollut mulle tosi vaikeaa. Olisi siis ihanaa oppia virkkaamaan paremmin :)

  sofia.pelkonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Oon aina tehnyt kortteja itse ja koulussa ommellut ja neulonut vaikken niissä oo mikään hirveän hyvä. Leipomistaidot haluisin kyllä oppia.


  neea.akerfelt@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Virkkaaminen ja askartelu ja pienten käsitöiden ompelu.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 26. Haluaisin oppia ompelemaan vaatteita lapsille. Yksinkertaiset pipot ja leggingsit menee, mutta siihen se sitten jää. riiti81(AT)gmail.com

  VastaaPoista
 27. Nimetön12/03/2017

  Osaan maalata hyvin ja ommella, mutta haluaisin oppia neulomaan kuin mummi aikoinaan<3 niina.koistine@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Haluaisin kerran elämässäni tehdä linnunpöntön.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 29. Tykkään paljon kokkaamisesta, mutta haluaisin oppia leipomaan paremmin! :) kokkonen.heini(at)gmail.com

  VastaaPoista
 30. Nimetön12/03/2017

  Haluaisin oppia leipomaan ja laittamaan ruokaa!

  jennikivimaki99@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Nimetön12/03/2017

  Haluaisin oppia neulomaan kunnolla! :)
  paulina.oittinen(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Neulon ja askartelen paljon :)
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Haluaisin oppia neulomaan :)

  mil.kor96@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Maalaamaan oppiminen olisi haaveena :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Kyllä mä sanoisin mun kädentaidoiksi sen, että osaan kengittää hevosia! Oon aika ylpeä tästä taidosta, koska kovinkaan moni hevosharrastaja ei tätä taitoa osaa tai edes yritä ikinä opetella. Kuorintavoide ja käsirasva tulisi kyllä tarpeeseen, likaisten kavioiden ja työkalujen kanssa näpertäminen saa kädet karkeiksi aika nopeasti :D

  henriikka.m.venalainen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 36. Nimetön12/04/2017

  Sukkien neulominen on minun juttuni! Ompelu on myöskin menneiden vuosien harrastus, jota tulee enää harvemmin harrastettua. Virkkaus olisi kiva homma oppia.
  mussuha@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Haluaisin oppia virkkaamaan

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 38. Haluaisin oppia meulomaan :) Olen ihan onnettoman surkea kaikissa käsitöissä ja olisikin ihan mahtavaa opetella neulomaan kun kaikki tuntuvat aina kehuvan miten rentoutavaa se on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin ja sähköposti unohtui! Eli theriddlerr@outlook.com

   Poista
 39. Nimetön12/04/2017

  Ruoanlaitto on kyllä oma juttuni. Mutta siinäkin voisi kehittyä lisää! Kun katsoo vaikka japanilaisten kokkien veitsenkäsittely-taitoa, niin kyllä sen taidon ottaisi mielellään itselleen!

  jaana_91@hotmail.com

  VastaaPoista
 40. Haluaisin oppia kutomaan villasukat.

  matska999@gmail.com

  VastaaPoista
 41. neulominen :-) ansode@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Tykkään tosi paljon tehdä ruokaa ja leipoa, tänä kesänä opin myös neulomaan villasukkia joten neulottua tulee myös usein. Haluasin oppia neulomaan villapaitoja sekä askartelemaan hienoja juttuja!

  VastaaPoista
 43. Tykkään leipoa paljon :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Nimetön12/05/2017

  Kakkujen teko ja koristelu on se mun juttu, jossa saa kivasti huomata kätensä jäljen :)

  mangomarenki@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Tää teksti olis voinu olla myös mun näppiksestä; samat opit ja itsetekemisen taidot olen kotoa saanut. Neulomiset, virkkaamiset ja kokkailut sujuu. Mökillä metsä harvenee vesuria heiluttaen. Kädentaitoja ja itsetekemistä arvostan suuresti ja niissä olen aina halukas kehittyä ja parantaa taitojani. Nuorena piirsin ja maalasin paljon, se taito on jäänyt unohduksiin ja sen haluaisin oppia uudelleen.

  VastaaPoista
 46. Unohdin mainita s-postiosoitteeni! pauliinakylmala@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Neulominen, ompeleminen ja kokkailu sujuu. Samoin esimerkiksi puutyöt. Piirtämisessä olen todella surkea ja tätä haluaisin mielelläni harjoitella!

  emilia096@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Haluaisin oppia neulomaan taas, nuorempana osasin mutta nyt se taito on jo unohtunut
  kiiskinenmeeri@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Kädentaitoni on meikkaaminen, olen kehittyny siinä huimasti viime vuosina :)

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Neulominen :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 51. Neulominen!
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista