Sisällön tarjoaa Blogger.

JKL LEMPPARIPAIKAT / BISTRO SOPPA


Muistatteko, kun edellisessä postauksessa tätä sarjaa ihmettelin, miten Lutakon Nurkka on voinut jäädä minulta niin huomaamatta kun se on niin ihana? Ja siitä tuli mun yksi uusi suosikkipaikka samalta istumalta. 

Nyt kävi täysin samoin Bistro Sopan kanssa! Tälläisiä pieniä kivoja paikkoja kaivattaisiin Jyväskylään enemmänkin, mutta onneksi meillä on täällä näitä helmiäkin, kuten tämä sekä edellisen postauksen Lutakon Nurkka ja vielä on pari ässää hihassakin esiteltävänä. 


Ollaan Ninnin kanssa käyty täällä Bistro Sopassa vasta pari kertaa, mutta molemmat kerrat on kyllä vakuuttaneet - niin hyvän ja täyttävän lounaan kuin paikan tunnelman ja sisustuksen osalta. 

Paikan tunnelma on ihana, niin heti ovesta sisään astuessa kuin Kellarissa, jonne voisin kuvitella tulevani illalliselle ja viinille ihan koska vain. Sisustus on sellainen kotoisa, fiilis on lämmin ja joka paikassa on paljon kivoja yksityiskohtia. 

''Ravintolaamme on haettu inspiraatiota Pariisin eloisista bistroista, Italian tunnelmallisista maalaisravintoloista ja miksei myös ruotsalaisten kuppiloiden huolettomasta tyylikkyydestä. Meille musiikki on tärkeä osa tunnelmaa! Mainioilta soittolistoiltamme voi nauttia lattari-, soul-, R&B- ja jazz-vaikutteisesta kappaleista.'' - Bistro Soppa


Vasta lounas ollaan tosiaan testattu, mutta täältä löytyy myös Á la carte, viinilista ja drinkkejä. Ravintolan ruokafilosofian mukaan ruoka tehdään alusta loppuun hyvistä, tuoreista ja ajankohtaisista raaka-aineista. Listalta löytyy nimensä mukaan soppaa, mutta myös esimerkiksi burgereita, risottoa ja muuta. 


Lounas on ainakin saanut pisteet kotiin. Ekalla kerralla syötiin alkuun vaahtomaista kukkakaali-fenkolikeittoa josta tykkäsin kovasti ja lasagnea, joka täytti kyllä viimeistään. Tällä kertaa alkuun saatiin sienikeittoa ja torstaina kun on lohipäivä niin oli tarjolla hyvää lohiwokkia. Paljon raikkaita makuja ja kivoja yhdistelmiä, joita ei välttämättä tulisi edes muualla vastaan. 

Lounaaseen kuuluu siis alkuun leipä ja päivän keitto sekä viikon lounaslistalta sun valitsema annos ja loppuksi kahvi tai tee. Päästiin maistamaan myös heidän omaa glögiä, joka on maultaan omenainen, sitrusromminen ja lämpimän mausteinen - nam!


Ollaan kyllä niin tyytyväisinä ja vatsat täynnä poistuttu paikalta, että se saa ainakin meidät palaamaan taas uudelleen, samoin kun kiva palvelu ja rento fiilis. Ja täähän nyt on niin hyvällä sijainnillakin, että ei ainakaan jää siitä kiinni!

BISTRO SOPPA / LOUNAS & Á LA CARTE & BAR
ASEMAKATU 11, 40100 JYVÄSKYLÄ


Oothan lukenut jo mitä mieltä oltiin Teeleidistä ja Lutakon Nurkasta? Myös Ninnin fiiliksiä tästä kannattaa käydä kurkkamassa täältä

Kivaa torstaita! 

xx Marianne

2 kommenttia

 1. Näyttää kyllä ihanalta! Mä en oo ikinä oikein tykännyt Jyväskylästä (oon tosin vaan menny sen läpi ohikulkumatkalla ilman isoja pysähdyksiä), mut näiden sun postausten myötä on alkanut tuntua siltä, että ehkä sille pitäis antaa uus tilaisuus :D Käydä vaikka testaamassa pari sun suosittelemaan ruokapaikkaa ja kierrellä kaupunkia ympäri ihan ajan kanssa.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! No mutta hei ihan huippua, että oot ehkä jopa alkanut katsoo Jyväskylää uudelta kantilta ;) Mä tykkään Jyväskylästä! Todellakin Jyväskylälle uus tilausuus, täällä on vaikka mitä ihanaa ja kauniita paikkoja, mutta osa niistä myönnettäköön on sellaisia että niitä ei välttämättä huomaa tai osaa katsoa jos ei tiedä :) Kesällä varsinkin Jyväskylä on niin ihana paikka! ♥

   Poista