Sisällön tarjoaa Blogger.

22 VUOTTA JA 22 VIISAUTTA ELÄMÄÄN


1. Sano mahdollisimman paljon eri mahdollisuuksille ja tilaisuuksille ''kyllä'' - sillä koet niin paljon enemmän asioita, mitä vaan ihanaa voi tapahtua ja just se hetki voi olla sun tilaisuutes. Sen lisäks sun koko olemus muuttuu positiivisemmaksi. 

2. Unelmat ja haaveet on tärkeitä. Ja se, mikä ne erottaa tavoitteesta on suunnitelma ja kun unelmilla on suunnitelma, niistä tulee tavoitteita. Step by step.

3. Ja mitä unelmiin tulee, niin pidä niistä kiinni ja älä muuta niitä vain jonkun toisen takia tai anna jonkun toisen rajoittaa sua niissä (tai ylipäätään missään), sillä sitä tuut katumaan jos hylkäät haavees kokonaan esimerkiksi parisuhteen takia. 

4. Sitten taas mitä parisuhteeseen tulee niin se on kompromissejä - ei rajoiteta tai jätetä haaveita toteuttamatta, mutta jos seurustellaan niin se toinen pitää ottaa myös huomioon. Ja sen toisen osapuolen kuuluu sitten taas kannustaa ja tukea niissä unelmissa, oli ne kuinka pöljiä vain. 

5. Jos sulla on joku jolle antaa suukkoja, niin anna niitä paljon. Aina ja joka päivä.6. Jos sulla on mahdollisuus käyttää sellainen tarjous, että kun ostat yli viidelläkympillä niin saat hinnasta pois kympin, mutta tarviit vain vaikkapa paidan joka maksaa neljäkymppiä. Kaiken logiikan mukaan sun kannattaa ottaa vielä vaikka joku kiva toppi joka maksaa kympin, sillä se toppi on sulle käytännössä silloin ilmainen tuon tarjouksen jälkeen. Eiks tää oo ihan selkee? Miks kaikki aina ihmettelee mun ajatuksen juoksua?

7. ''Do not believe all the things you tell yourself late at night'', sillä taas aamulla (ja aina silloin kun ei ole nälkäinen) kaikki tuntuu taas paremmalle.

8. Älä vertaa itseäsi muihin, sillä kukaan ei hyödy siitä mitään. Hyväksy, että sinä oot sinä ja kukaan ei oo sinä paremmin kun mitä sinä oot. 

9. Tee pienillä asioilla ja teoilla sun arjesta arvokasta. Pidä koti siistinä, polta hyvän tuoksuisia kynttilöitä, käytä pehmeää aamutakkia ja kauniita alusvaatteita, syö iltapalaksi jäätelöä ja anna hyvänyönsuukkoja. Vaikkapa nuo on kaikki sellaisia juttuja, joihin pystyy ihan kuka vaan enemmän tai vähemmän arjen pyörityksessä.10. Satsaa hyviin kenkiin ja takkeihin, niitä tarvii aina ja varsinkin Suomessa.

11. Älä määritä ketään sen perusteella, mitä joku harrastaa, tekee työkseen tai miten pukeutuu. Kiinnostuksen kohteet ei määritä ketään varsinaisesti, jos ajatellaan esimerkiksi, että kauneudesta ja pintapuolisista asioista kiinnostunut ihminen voi yhtälailla olla kiinnostunut merkittävämmistäkin asioista ja ajatella fiksuja. Ne ei oo toisiaan poissulkevia asioita. 

12. Pienemmätkin tissit on ihan okei, tai itseasiassa aika tosi kivat, joten mitä turhia haikailemaan isompia.

13. Harkitse mitä ostat, sillä vähän pienempi, mutta monipuolisempi ja oikeesti sun näköinen vaatekaappi antaa paljon enemmän mahdollisuuksi kuin suuri kasa vaatteita, joista et edes muista omistavasi puoliakaan. Teen omalle kaapille tarkastuksen puolen vuoden välein ja ihan surutta karsin, jos on jotain karsittavaa.14. Tähän elämään tarvitaan lisää tyttövoimaa. ''Girls who also stand up for other girls are super cool.''

15. Joskus hävettää ja pikkuisen mokailee, mutta ei se haittaa, niin kaikki muutkin tekee ja ei niitä kukaan muista enää viikon päästä (paitsi ehkä itse, mutta sillä ei oo väliä jos kukaan muu ei muista)

16. Nyt tulee niin klisee, mutta niin totta - asioilla on tapana järjestyä. Ihan kaikilla asioilla tavalla tai toisella, ennemmin tai myöhemmin. Ei siis hätää!

17. Jos sulla ei oo suhteessa hyvä olla, niin älä jää siihen vaan koska on vaikee päästää irti tai koska se tuntuu velvollisuudelta. Oli se sitten parisuhde tai ystävyyssuhde. Joskus ystävyyssuhdekin vain loppuu parisuhteen tavoin, koska me muututaan ja koska joskus ei vain tunnu hyvältä enää.18. Ole kohtelias ja ihmisille hyvä, myös ilman syytä, sillä se ei tarvitse erityistä syytä. 

19. Anna itkun tulla jos itkettää, se helpottaa aina, koska mulla ainakin jos yhtään pidättelen niin sitten se kasvaa niin isoksi itkuvuoreksi joka voi räjähtää ties mistä ja ties milloin ihan ilman mitään kontrollia. On siis ihan yleinen vitsi, että herkistyn mitä pienimmistä asioista mutta enimmäkseen kuitenkin onnellisista jutuista.

20. Tee niitä omia pieniä valintoja paremman maailman puolesta, mutta ihan kaikkia asioita ja ihan koko maailmaa ei kenenkään tarvii yksin pelastaa - jokainen vois tehdä sen oman osuutensa ja sellaisilla valinnoilla jotka sopii omaan elämään. Nämäkin on juttuja, jotka on välillä niin kaksipiippuisia, mutta ei jätetä sitä yksin kenenkään harteille saati oteta sitä kokonaan omille harteille.

- Jokaisesta myydystä hupparista lahjoitetaan kaksi euroa Hope Ry:lle

21. Kuuntele. Voit oppia samalla katsomaan hetken tätä maailman menoa jonkun toisen silmin ja ajatusten kautta, joista joku ajatus voi hyvällä tavalla vinksauttaa sunkin ajatuksia. 

22. Balanssi on parasta. ''Eat clean, stay fit and have a burger to stay sane.'' - Gigi Hadid

Ja siis kaikki tämä siksi, että mulla on tänään synttärit ja oon tänään 22 -vuotias, joten pitihän sitä muutama ajatus laittaa jakoon jokaista ikävuotta kohden. Ihanaa maanantaita, tällä on hyvä startata vika viikko ennen joulua!

xx Marianne

Kuvat: Laura / Laura

7 kommenttia

 1. Ihana postaus ja niin viisaita ajatuksia<3 Ja huippua synttäriä!!❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana olet, kiitos paljon! ♥♥

   Poista
 2. Sun blogi on vaan niin inspiroiva! <3 Ja nuo 22 kohtaa totta jokainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tästä kommentista, niin ihana kuulla! ♥

   Poista
 3. Anonyymi12/18/2017

  Upean fiksu 22-vuotias <3

  VastaaPoista
 4. ..Miksi siitä kun itse oli 22v tuntuu olevan jo ikuisuus :'D Tämmöset listaukset on kivoja :) Pakko mennä tsekkaamaan toi huppari, niiiin ihana!

  VastaaPoista