Sisällön tarjoaa Blogger.

LOKEROITUMINEN JA LOKEROIMINEN


Aika useinkin ja ihan huomaamattaan alkaa lokeroimaan itseään ja joskus jopa myös muita. Ja kun itsensä on johonkin niin kutsuttuun lokeroon asettanut, niin niitä voi olla hankala murtaa, kun ihmisillä ja sulla itselläs on joku oletus susta itsestäs. 


Se voi koskea pukeutumista ja tyyliä, värien käyttöä pukeutumisessa ja meikkaamista, ruokavaliota tai sun tapoja toimia. Ihan mitä vain. Pukeudutko aina mustaan? Tekiskö mieli vaihtaa tänään tennarit korkkareihin muuten vain, vaikket yleensä käytä? Onko sulla tietty ruokavalio, mutta sun tekiskin mieli poiketa siitä edes kokeilu mielessä?

Mutta se sun kokomusta asu ja matalat tennarit on niin leimaantunut sellaiseksi sun jutuks? Sitä just sua. Ja silloin siitä poikkeeminen ei välttämättä olekaan niin yksioikoista tai ei tule itsekään ajateltua edes vaihtoehtoa sille tutulle ja turvalliselle. 


Tunnistaako kukaan näitä ajatuksia?

Tai entä jos ei oikein edes tiedä, mikä se oma juttu ja tyyli on? Kovasti olis tarve lokeroitua johonkin, mutta vielä ei oikeen oo varma, että minne. Voin kertoa, että ei sun tarvii olla mistään varma. 

Toissa viikolla koulussa, ajauduin taas pohtimaan sitä, minkä tyylinen valokuvaaja musta tulee. Millaisia kuvia tuun ottamaan ja millä tyylillä? Onko ne mainoskuvaa vai dokumentaristista vai mitä? Onko se luonnonvalon ja sattuman varaisen hetken käyttöä vai rakennettua ja suunniteltua studiokuvaa? Vai jotain ihan muuta?


Huomasin siinä ajatellessa kuitenkin myös, että eihän mun sitä tarvii tietää tai päättää. Teen sitä mikä tuntuu hyvälle sillä hetkellä, kaikessa on puolensa, joten miksi pitäis valita vain yksi oikea lokero? Kyllä se oma juttu selviää ihan itsestään ja sitten voit vaan päättää, että mitkäs kaikki lokerot on niitä sun juttuja.

Poimia parhaat päältä. 

Sama pätee kaikessa muussakin, vaikka edellä mainutuissa tyylijutuissa. Ja sekin vielä, että ne voi ajan myötä muuttua. Kuka sinua on mitään määrittelemään, kuin sinä itse, mutta senkin voi jättää tekemättä ja mennä fiiliksen mukaan. 


xx Marianne 

6 kommenttia

 1. Olipa niin totta koko postaus. Välillä tuntuu vaan helpommalta pysyä tutussa lokerossa, vaikka kaipaisikin muutosta. Pitää vaan muistaa, että se oma tyyli löytyy todennäköisimmin kokeilemalla eri juttuja. Ja jos ei löydy, niin sekin on täysin okei, kunhan tekee sitä, mikä sillä hetkellä tuntuu itsestä parhaalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa kuulla että löytyy samanlaisia ajatuksia! :) Toi on totta!

   Poista
 2. Tosi hyvin kirjoitettu! Vihaan "lokerointia", mutta sorrun siihen kyllä itsekin, haha. Tää asu muuten toimii! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis niimpä, sitä tekee huomaamattaan itselleenkin :D Voi kiitos paljon! ♥

   Poista
 3. Lokeroimista on tullut itsekin mietittyä ja olen samoilla linjoilla kanssasi! Mielestäni tarve lokerointiin erityisesti itsensä kanssa on ihan turhaa "rajoittamista". Tekee vain sitä, mikä tuntuu just sillä hetkellä hyvältä. Jos katsoo vaikka omaa tyyliäni niin se vaihtuu päivästä toiseen aivan täysin haha! Hyvä postaus! :)

  http://www.sonvas.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan turhaa rajoittamista, osuit niin naulan kantaan! :) Mukava kuulla, että löytyy samanlaisia ajatuksia! Kiitos!

   Poista