Sisällön tarjoaa Blogger.

TEHOKAS JA HELPPO FLUNSSANKARKOTIN


Sellaista loppukesän flunssaa, isompaa tai pienempää, tuntuu olevan just nyt aikalailla liikkeellä. Kuten myös täällä mulla, mutta se on onneksi jo mennyt menojaan nuhaa lukuunottamatta - mulla olikin sellainen parin tunnin kuume viime perjantai-iltana, mutta se laski samana yönä jo poiskin ja aamulla olin jo touhottamassa hommia. Pikakuume?


Yksi parhaista lääkkeistä on inkivääri ja tämä sitruuna-inkiväärijuoma on useasti hyväksi todettu flunssankarkotin. Tämän voi juoda sellaisenaan, jättää veden pois ja juoda shottina tai lisätä vaikka teen joukkoon. Tämän voi juoda flunssassa, flunssan jälkeen ja mielellään jo heti ennen, kun jo tuntuu siltä että se on tulossa.


INKIVÄÄRI-SITRUUNAJUOMA

Tarvitset yhden luomu sitruunan, yhden appelsiinin, peukalonpään kokoisen palan luomu inkivääriä, sopivasti vettä ja jos haluat, niin hunaja on vielä hyvä lisä. 

Purista sitruunan ja appelsiinin mehu lasiin, jonka jälkeen kuori ja raasta inkiväärin pala joukkoon (mä laitan sekaan myös ne inkiväärikökkäreet jotka ei mene raastimesta läpi). Lisää noin 1 dl tai haluamasi määrä vettä joukkoon ja halutessasi myös hunajaa.

Hunajassakin kannattaa suosia niitä luomu ja lähihunaja vaihtoehtoja, koska niissä luonnollisesti on enemmän niitä terveysvaikutuksia. En olekaan teille tainnut vielä kertoa, mutta mun hunaja on suoraan äidin mehiläisiltä meiltä kotoa - ainakin varmasti luomua, ilman lisäaineita ja todellista lähihunajaa käytännössä omalta takapihalta.  Voisko sitä parempaa toivoa?


Sitten tarviit enää vain lepoa, rennot kotivaatteet ja Netflixin. Paranemisia sinne muille nuhanenille!

xx Marianne

9 kommenttia

 1. Sitruuna-inkivääri kombo toimii kyllä hyvin, itse juon sitä iltaisin teemuodossa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin toimii sekin! :)

   Poista
 2. Tänne on kyllä iskenyt se kesäflunssa :C Jo tässä 1,5 viikkoa toipilaana, toivottavasti olo paranisi! Voisin tehdä tämän, mutta ilman inkivääriä. Ehkä sanasol ja muut vitamiinit hedelmistä muutenkin aina vahvistavat flunssan aikaan?

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Paranemisia! Ja joo vitamiinia vaan! :)

   Poista
 3. Itse olen kanssa todennut tuon sitruuna-inkivääri shotin enemmän kuin toimivaksi flunssan karkoittajaksi! Ihanat kuvat tässä postauksessa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis niin hyvä!! Ja kiitos ihana ♥

   Poista
 4. Tää kyllä boostaa muutenkin arkea ihanan kirpsakasti, todellakin toimii! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei täytyykin ottaa ruokavalioon sillon tällön muutenkin kun vaan kipeenä! ♥

   Poista
 5. Tuo inkivääri on kyllä ihmeaine. Olen sitä laittanut smoohtien sekaan ja kuluneen vuoden aikana flunssa on tullut kyläilemään vain kahdesti. Ja nekin taudin olivat varsin lyhytkestoisia!

  VastaaPoista