Sisällön tarjoaa Blogger.

8 X MITEN SAADA KAUNIS INSTAFEED?

Miten muokkaan Instagram -kuvani? Miten saada siisti ja kivan näköinen feed? Nämä on multa usein kysyttyjä kysymyksiä, joten ajattelin, että nyt olisi sopiva hetki paljastaa mun salaisuudet Instagramia koskien.


1. Valo - Mulle valo on tärkee elementti ihan ylipäätään, joten se on sitä myös Instagram -kuvissa. Se vaikuttaa jo siihen, että onko kuva mun mielestä onnistunut, koska tykkään valoisista kuvista. Kuvaan lähes poikkeuksetta luonnonvalossa. Mutta tiedän myös upeita feedejä, jotka on tunnelmallisen tummia, mutta kyllä sielläkin se omanlainen valo jossain on.

2. Visuaalinen silmä - Sitä nyt tarvitaan kaikessa kuviin liittyvässä, mutta pitkälle tuolla pärjää jos sitä edes hitusen löytyy. Rajauksia ja muuta kannattaa miettiä jo siinä kuvaushetkellä. Instagramin kuvavirrassa on myös usein paljon yksityiskohtia ja kauniita sommitteluja, jotka toimii feedissä. Se visuaalinen näkeminen kehittyy sitä mukaan kun teet, joten ei huolta jos tuntuu ettei se vielä suju.

3. Yhtenäisyys - Feedin kannalta se yhtenäisyys on tärkee juttu ja mun mielestä parhaita on ne, joissa on joku toistuva juttu ja kuvat, jotka tunnelmaltaan tai sävyiltään mätsää toisiinsa. Mulla toistuu raikkaus ja tietyt värisävyt.

4. Laadukkuus - Mä kuvaan melkein aina Instagram -kuvatkin kameralla, koska käytän paljon samaa kuvaa kun täällä blogissa. Se kuitenkaan ei välttämättä sitä vaadi, koska nykyään puhelimissa on tosi hyviä kameroita joilla saa laadukasta jälkeä. Mutta pointti on siinä, että tosi rakeiset ja epätarkat kuvat ei välttämättä oo se vetävin juttu.


5. Järjestys - Kuvien järjestykselläkin on väliä. Joku kirjoittamaton sääntö taitaa olla, että älä laita kahta ruokakuvaa peräkkäin, ellei feed ole nimenomaan niihin keskittynyt. Mä kyllä tosin laitan, jos ne silti mun mielestä sopii vierekkäin. Tähän feedin järjestyksen suunnitteluun on myös olemassa omia sovelluksiaan (Planoly, UNUM, Preview, Later).

6. Persoonallisuus - Anna sun oman jutun näkyä ja ne aidot tapahtumat, fiilikset ja ilmeet on niitä parhaita. Monia hyviä ideoita on jo kulutettu tosi kliseeksi niistä aamiaiskuvista lähtien, joten keksi niihin joku sun oma viba! Mieti uusia kuvakulmia, sommittelu ym. 

7. Värit ja filtterit - Puhuin aiemmin siitä, että pidän niistä feedeistä joissa toistuu esimerkiksi jokin sävy, joka pitää kuvat yhtenäisenä. Päätä mitkä on vaikka ne pari sävyä joista kuvissasi tykkäät ja ala tuomaan niitä enemmän esiin omassa feedissäsi. Mulla toistuu harmaan ja valkoisen lisäksi vaaleanpunainen ja tummanvihreä. Tykkään myös kylmänsävyisistä kuvista. Filttereiden kanssa kannattaa kuitenkin olla aika maltilla.

8. Hyvä muokkausohjelma - VSCO on hyvä ja paljon käytetty ilmainen muokkausohjelma, mutta näitä varmasti löytyy muitakin hyviä omaan makuun ja tarpeisiin sopivia. Onko teillä jotain suosikkeja?

No entä miten mä sitten muokkaan ne omat Instagram -kuvani? Kutakuinkin näin:


Oon tykännyt paljon VSCO'sta ja käytänkin kuvat aina sen läpi, jossa valitsen yleensä max +4.0 G3-, F2- tai C1 -filtteriä, kuvan omasta sävystä riippuen. Useimmin ehkä G3, mutta jos haluan korostaa erityisesti vaaleanpunaisia juttuja niin sitten C1. Sen jälkeen siirryn säätämään vielä lämpötilaa yhden pykälän kylmempään ja sitten siitä vierestä 'Tint' yhden pykälän oikealle. Tallenna kuva alkuperäisessä koossa.

Sen jälkeen siirryn Instan omaan muokkaukseen, josta käytän yleensä filttereitä Gingham tai Lark, mutta ihan vähän vain näitäkin. Sitten 'Väri' kohdasta sävytän varjot tuosta violetista pallukasta ihan muutaman asteen ja sen jälkeen kuvasta riippuen vielä valoja, varjoja, häivytystä ja lämpötilaa. Tosi pieniä säätöjä siis. Ja valmista! En sano, että tässä itse olisin mikään mestari, mutta näin mä tän homman teen. Mua voi seurata Instagramissa nimellä @mariannnne.

xx Marianne

12 kommenttia

 1. Sulla on kyllä aivan älyttömän kaunis Insta-feed ja tässä oli monelle kyllä hyviä vinkkejä :-)

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvin havainnollistettu!! Oon jo pitkään ihaillu sun kuvia (ja salaa hieman kateellisena ollut muokkaustaidoista, heh) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Voi kiitos kovasti! :D ♥

   Poista
  2. Pakko vielä mainita tohon ns. "kirjoittamattomaan sääntöön", että musta tuntuu kans et kaks selfietä tai samantyylistä kuvaa itsestään peräkkäin ei toimi, vaan niinkuin sulla tossa ylimmässä niin kaukaa ja lähekkäin toimii mutta kaks samasta kohdasta napattua kuvaa ei :D

   Poista
  3. Totta ja sitä vähän ajoin tuolla lauseella takaakin, että samanlaiset kuvat ei ois niin jees peräkkäin, mutta oon sitä mieltä, että se riippuu ihan kuvasta mutta se on ihan hyvä sääntö jos ei oo silmä vielä sillä tavalla harjaantunut sen näkemiseen! :) Kahta ihan samanlaista ei toki oo järkeä laittaa!

   Poista
 3. Sulla on kyllä todella kaunis feed! :) Upeita kuvia <3

  VastaaPoista
 4. Oi vitsi miten ihanan harmoninen ja laadukas tili! Tähän yritän itsekin panostaa, mutta liian harvoin kannan kameraa 'muuten vain' mukana, eikä puhelimella tule ehkä panostettua niin paljon kuviin. Pitääkin laittaa nämä vinkit siis korvantaakse :)

  http://neasjoblom.blogspot.com.ee/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kiitos sinulle! ♥ Joo ei oikeastaan tuu itekään kannettua kameraa muuten kuin jos menee jonnekkin tapahtumaan jossa tietää että kuvaa ja asukuvien ottamiseen :) Kuvaan aika paljon kotona! Kiva, että nää vinkit oli hyödyksi! :)

   Poista
 5. Kiitos tästä! Sulla on älyttömän kaunis instafeed!
  Tuntuu, että oma instafeed on vähän sekamelska :D Jotenkin on kiva lisätä sinne myös niitä hetkiä ja fiiliksiä, jotka ei ole niin viimeisenpäälle hiottuja, ja siksi siellä onkin vähän sekavan näköistä.
  Otan nämä vinkit heti käyttöön!

  VastaaPoista
 6. Tää oli niin ihana postaus ja tavallaan tosi söpö! <3

  VastaaPoista