Sisällön tarjoaa Blogger.

10 +1 VINKKIÄ PIENEN KODIN SISUSTAMISEEN

Varsinkin pienessä kodissa on aika tärkee ottaa ne kaikki neliöt käyttöön järkevästi ja niin, että koti on edukseen. Ja vaikka tää meidän kaksio ei enää ihan niin pikkuinen olekaan, niin nämä huomiot toimii meilläkin. Ja vinkit joilla saa pienemmästäkin kodista vähän suuremman tuntuisen! 

Eli jos haluut löytää pienestä kodistasi uusia neliöitä ja haluaisit siitä edes vähän avaramman tuntuisen, niin tää postaus on sulle.


1. PEILIT - Peilit tuo heti lisää valoa ja avaruutta kotiin, luonnollisesti mitä suuremmat peilit niin sen avaramman tuntuista. Meiltä peilejä kylppärin lisäksi löytyy työpöydältä, keitton seinältä ruokapöydän päädystä ja makkarista löytyy suuret peiliovet ja eteisestä myös kokovartalopeili. Keittiön peilin tilalle tosin haluaisin vähän toisenlaisen peiliratkaisun, mutta se idea on hautumassa...

2. PITKÄT VAAKALINJAT - Siis oikeesti pitkät ja ne luonnollisesti luo illuusion pidemmästä seinästä. Toimii esimerkiksi pitkät kapeat avohyllyt tähän tyyliin. Ja no miks ei vaakaraitainen tapetti tai muu ajais samaa asiaa kunhan linja pysyy samana.


3. HYÖDYNNÄ HUKKATILA - Niin kuin vaatekaapin päällä oleva tila tai sängyn alla, ota ne tilat hyötykäyttöön jos tuntuu, että säilytystila loppuu kesken. Meillä nuo valkoiset boxin toimii samalla peittämässä tuota vaatekaapin takana olevaa tummaa seinää ja näin saan vähän lisää valoa ja valkoisuutta makkariin. Ajateltiin ostaa noita tuo vaatekaapin yläpuoli täyteen ja no kyllähän noihin mahtuu ihan hulluna tavaraakin.


4. VALKOISUUS JA VAALEUS - Vaaleat värit tuo lisää valoa ja tilantuntua pieneenkin kotiin.

5. RAHIT JA SISUSTUSARKUT SÄILYTYSTÄ AJATELLEN - Samalla toimii sisustuksessa mutta molempien sisään mahtuu todella paljon tavaraa. Meillä oli edellisessä kodissa (joka oli paljon pienempi) valkoinen puinen arkku sohvapöytänä ja sen sisälle mahtui kaikki liinavaatteet ja varapeitot ja -tyynyt. Rahi toimii tässä myös kivasti jos se on sellainen säilytysrahi tai vaihtoehtoisesti niin kuin meillä on tällä hetkellä patjaksi taittuva rahi yövieraita varten.


6. AVOHYLLYT JA KAUNIIT LASIPURKIT - Meillä ei keittiön kuiva-ainekaapissa ole juuri mitään, koska kaikki melkein on hyllyillä esillä lasipurnukoissa, joten kaappeihin mahtuu kaikkea muuta. Jääkaappiin nojaa tämä kapea hylly, jonka oon iskän kanssa itse rakentanut ja keittön seinässä on kaksi avohyllyä allekkain. Tosi iso hyöty pienessä keittiössä, samoin kuin pyörillä liikkuvasta söpöstä valkoisesta vaunusta keittiössä, jota voi tarpeen mukaan siirtää jos tuntuu, että se on tiellä.

7. HYÖDYNNÄ HUONEKORKEUS - Esimerkiksi tälläisillä hyllyillä ja tähän sopii myös tuo vaatekaapin yläpuoli, josta puhuin jo aiemmin. 


8. ÄLÄ TUPPAA LIIAN TÄYTEEN - Sisustus näyttää paljon avarammalta ja koti isommalta kun ei ole tungettu liian täyteen kaikkia paikkoja ja pysytellään semi minimalistisissa jutuissa.

9. SIROT HUONEKALUT JA SISUSTUSTAVARA - Ja lasiset/läpinäkyvät. Näyttää paljon kepeämmiltä ja vie vähemmän tilaa kuin vaikka tosi massiivinen ja jykevä pöytä. Heti taas sitä tilaa ja avarampi vaikutelma. Lisäksi niitä on helpompi liikutella. 


10. SIISTI KOTI - Aina parempi.

+ 1. KOUKUT AVOHYLLYJEN ALAPUOLELLA - Ja tadaa, vielä hieman lisää säilytystilaa ja vaikkapa keittiöliinat ja patalaput roikkuu siinä poissa tieltä, mutta on nopeasti saatavilla. Nämä koukut on ihan parilla eurolla jostain rautakaupasta ja käsin ruuvattu IKEAn hyllyn pohjaan.

Jokainen ilmanmuuta sisustaa oman makunsa mukaan ja siten, että koti on kodikas itselle, mutta tässä ihan toimivia vinkkejä! Vaikka nyt ollaan jo ensilumesta päätellen talven kynnyksellä, niin kyllä kuulkaas teitä odottaa vielä postaus tuosta meidän parvekkeestakin, joka sai kyllä ihan viimeisen silauksen kun remppamiehet uusi parvekkeen ovenkin kuin tilauksesta. Ollaan siis kuulolla, ihanaa torstaita!

xx Marianne

12 kommenttia

 1. Super kivoja vinkkejä oot kirjoittanut! Ikinä se sisustus ei tule valmiiksi, aina jotain haluaa parannella ja muuttaa:)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa kuulla! :) Ja joo ihan totta, ikuisuusprojekti!

   Poista
 2. Vautsi tosi kiva postaus! Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Tämä oli kiva postaus ja sain hyviä vinkkejä vaikka meidän omakotitalossa tilaa riittääkin, näitä voi soveltaa moneen kohteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, kiitos! Ja joo nää sopii soveltuvaksi isompaankin kotiin ihan hyvin! :)

   Poista
 4. Ihana postaus! Ja kauniita selkeitä kuvia :)

  http://millatt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ää en oo pitkään aikaan kerenny taas lukee blogeja, mut sulla on tullu upeita postauksia ja mieletöntä sisältöä tänne! Ihana sinä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kiitos hirmu paljon!! ♥ Toivottavasti törmätään BIDssä viikon päästä? :)

   Poista
 6. En oikeesti kestä kuinka ihana asunto teillä on!! Ja tosi hyviä vinkkejä, pitääpä ottaa nää huomioon omaa sisustusta miettiessä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon, ihanaa kuulla Katariina!! :)

   Poista