Sisällön tarjoaa Blogger.

IHANAT KOTIMAISET YRITYKSET NRO 5. / DESIGNKAVERIT


Ketä on Designkaverit? Ja mitä he tekee?

Kävin moikkaamassa Designkavereiden symppistä Ellaa ja samalla kyselemässä häneltä tiukkoja kysymyksiä.

Designkaverit on siis Ella, Stiina ja Essi. Heitä yhdistää intohimo kotimaiseen designiin ja he haluavat tuoda suomalaiset designmerkit ja tästä innostuneet ihmiset yhteen - oikeastaan designkavereita ollaan me kaikki, joita kotimainen design kiinnostaa ja ihastuttaa.

He järkkäävät tapahtumia, tempauksia ja pop up -kauppoja kotimaisen designin ympärille tällä hetkellä pääosin Jyväskylässä ja Kuopiossa, mutta ken ties pian jo muuallakin! Kysyin Ellalta, mistä he ovat erityisen ylpeitä ja hänestä yksi hienoimpia juttuja on ollut se, miten he ovat onnistuneet luomaan hyvän konseptin ja ylipäätään toimivan yrityksen itse alusta saakka.


Iloisista pop up -kaupoista ja tapahtumista löytyy vaatteita, sisustusta, kosmetiikkaa, koruja ja herkkujakin - jokaiselle jotakin. Kotimaisuuden, vastuullisuuden ja ekologisuuden lisäksi heidän arvoihin kuuluu tärkeinä möys iloisuus ja yhteisöllisyys. 

Ellan mielestä inspiroivinta ja parasta koko hommassa on hyvän tuuliset kohtaamiset ja saman henkisten ihmisten tuominen yhteen. Ja on myös ihanaa, että pienyrittäjät tukee toisiaan: ''On rikkaus tehdä yhdessä.''.

Designkaverit on myös paljon muuta kuin tapahtumia ja pop up -kauppoja, sillä Designkaverit on ennen kaikkea yhteisö meille kaikille ja täynnä tempauksia. Esimerkiksi Jyväskylän Design- ja kulttuurikartta houkuttelee lähtemään putiikkikierrokselle ja voit jakaa oman kotimaisen designlöytösi somessa hashtagilla #designlöytö ja @designkaverit.


Mun viimeisimpiä designlöytöjä on mm. Ruoko Designin Vannikka -tarjoiluastia ja luomupuuvillainen karhupaita sekä Papurinon vanerinen Jyväskylän kartta. Tälläiset löydöt tuntuu jotenkin itsestä merkityksellisemmiltä ja laadukkaammilta juuri siksi kun tietää, mistä tuotteet tulee ja että näitä ostamalla tukee suomalaista yrittäjyyttä. 

Vielä tämän viikon loppuun (2.6. saakka) Jyväskylän Forumin alakerrasta löytyy Iloinen lahjakauppa, joten kipin kapin nappaamaan sieltä vielä parhaat lahjat kesänjuhliin.

Designkaverit on ihan mahtava yritys! Tutustu lisää www.designkaverit.fi tai Instagramista @designkaverit. Kurkkaa sieltä ja merkkaa kalenteriin myös tulevat pop up -kaupat ja tapahtumat.


Kohtaamisiin,

xx Marianne

Kuvat on Iloisesta Lahjakaupasta. 
Kuvat 1. ja 6. on Designkavereiden kuvapankista.

8 kommenttia

 1. Tää sun postaus sarja on ollut kyllä todella hyvä ja mielenkiintoinen! 😊 Tällaiset yritykset just ansaitsevat paikkansa saada arvokasta somemarkkinointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että tykkäät! :) Tätä on ihana tehdä! Ja hei todellakin, samaa mieltä ♥

   Poista
 2. Designkaverit onkin tuttu somen puolelta, olis kiva päästä joskus heidän pop-up -tapahtumaan tms jos sellainen olisi täällä pk-seudullapäin!��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Toivotaan, että joskus pääset käymään! :)

   Poista
 3. Ihanaa kun suomalaista muotoilua ja tekstiiliä tuodaan niin hienosti esiin. Meillä on valtava määrä nuoria osaajia tullut alalle ja tulee koko ajan lisää :)

  VastaaPoista
 4. Onpa paljon tosi kauniita ja ihania juttuja. Tämä postaus-sarja on tosi kiva :)

  VastaaPoista