Sisällön tarjoaa Blogger.

YKSINKERTAISEN KAUNIS EUKALYPTUSKRANSSI / DIY


Kranssi, joka on helppo ja nopea tehdä. Kranssi, joka ei varise roskia ja joka kestää kauniina ympäri vuoden. Kranssi, joka sopii skandinaaviseen kotiin ja toivottaa ulko-ovella vieraat tervetulleiksi. 

Viime vuonna tein joulun aikaan perinteisemmän havukranssin, mutta se jääkööt nyt tehtäväksi joulun vietossa maalla. Tänne omaan kotiin sopii paremmin ajattomampi ja kestävämpi kranssi - kuten pelkistetty ja trendikäs eukalyptuskranssi. 

Pidän eukalyptuksesta sen vuoksi, että se on niin raikkaan ja harmoonisen näköinen, minkä lisäksi se myös kuivuttuaan pysyy upeana pitkään. Siitä syystä yleensä jos ostan kukkia, niin valitsen mukaan myös eukalyptusta, jotta kimpusta olisi iloa pidemmäksi aikaa. 


EUKALYPTUSKRANSSI 

Tarvitset kehikoksi joko paksua rautalankaa, valmiin kranssipohjan tai muun rinkulan. Itse väänsin yhden metallisen henkarin (näitä löytyy mm. Jyskistä ja Clas Ohlsonilta) ympyräksi ja näin mulla on myös ripustuskoukku valmiina. Sen lisäksi puntillinen tuoreita eukalyptuksen oksia (mulla on mukana myös yksi valmiiksi kukkakaupassa kultaiseksi maalattu oksa), ohutta rautalankaa, puuhelmiä ja liimapyssyn. 

1. Pujottele oksia kranssirinkulan molemmin puolin keskeltä alhaalta ylöspäin. Kiinnitä oksat ohuella rautalangalla ja lisää oksia niin kauan, että näyttää hyvältä ja olet mielestäsi valmis. 2. Muista leikata rautalangan päät pois ja anna kranssin oksien kuivahtaa yön yli. 3. Lisää seuraavana päivänä liimapyssyllä puuhelmiä muutamiin oksiin. 4. Ripusta viimeistelty kranssi paikalleen. 

Ei sen vaikeampaa! Ja tämän aion pitää ovessa niin pitkään vuoden ympäri kuin se vain näyttää hyvältä.


Millaisia kransseja te ootte tehneet tai hankkineet?

Ihanaa viimeistä viikkoa ennen joulua!

xx Marianne

7 kommenttia

 1. Kaunis kranssi <3 Minä pidän myös eucalyptuksen tuoksusta ja kauneudesta, yksinkertaisen kaunis.
  Ihanaa joulun odotusta <3

  VastaaPoista
 2. WAU siis upea! Tee mullekin tämmönen jooko? :D
  Mulla on Finnmarista ja Ikeasta ostettuja valmiskransseja.

  VastaaPoista
 3. Itse en olekaan tainnut koskaan kranssia tehdä - pitää viimeistään askarrella siinä vaiheessa kun neitikin pääsee osallistumaan mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei todellakin, se on tosi ihanaa puuhaa! :)

   Poista
 4. Onpa kaunis! Rakastan eukalyptuksen tuoksua ja tein eukalyptuskransseja kunnes taloyhtiössä kiellettiin rappukäytävän ovissa koristeiden pitäminen paloturvallisuus syistä. Sittemmin pujotellut eukalyptusta vaan pyöreän pöytäkynttiläpidikkeen ympärille, menee siinäkin mutta olisi se ovessa niin kiva!

  VastaaPoista