Sisällön tarjoaa Blogger.

PARI SANAA LUOVUUDESTA


Joskus on luova olo. 

Usein se on jostain syystä keskellä yötä. Silloin otan puhelimen käteen (ainakin iPhoneissa on ihan tosi kiva kirjoittamiseen tarkoitettu appi Pages, mutta ihan perus muistiinpanosovellus ajaa asiansa myös) ja kirjoitan kaiken ylös. Ihan kaiken mitä siitä yöllisestä mielestä irti saan.

Kirjoitan niin kauan ja niin paljon kun hyvältä tuntuu. Fun fact: Kirjoitan myös tätä tekstiä juuri nyt tuollaisena hetkenä klo 2:07.


Ja ennen tätä tekstiä oon näpyttänyt jo pääpiirteittäin kolme erilaista tekstiä puhelimeeni ylös sängyssä pyörien. En tiedä, montako tekstiä tässä hetkessä vielä syntyy ja ennen kaikkea mistä ihmeestä ne nyt syntyy, mutta silloin kun se flow iskee niin siitä on pidettävä kiinni kellonajasta riippumatta. 

Sitten on niitä päiviä, kun mistään ei vaan tule mitään vaikka kuinka yrittää. Varsinkaan kirjoittaessa - kaikki ajatukset kuulostaa joko aivan liian kliseiseltä tai muuten vaan typeriltä. Kuulostaako tutulta? Siksi tarvitaan noita yöllisiä luovuuspuuskia ja siksi silloin pitää kirjoittaa ihan kaikki ajatukset ylös, myös ne kaikki hassun kuuloiset. 


Luovuus ei tule pakottamalla vaan vähän niin kuin rakkaus - silloin kun sitä vähiten odottaa.

xx Marianne 

PS. Tekstejä tuli tänä yönä tässä hetkessä kokonaisuudessaan kuusi kappaletta. Eikö oo hullua? Palataan niihin taas pian.

Kuvat minusta: Laura / Laura

10 kommenttia

 1. Mulla on täysin sama juttu!!

  jennytokoi.com

  VastaaPoista
 2. Itselle luovimpia hetki tulee usein lenkkeillessä tai töihin pyöräillessä. Pää meinaa haljeta kaikista jännistä ajatuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nekin toimii, kiva että oot löytänyt sulle sopivat tavat :)

   Poista
 3. Joo aina ei ole sitä luovuutta kirjoittaa, mutta kun se iskee, niin se kannattaa käyttää hyödyksi! :) Usein itsellenikin se iski usein öisin, mutta nykyään en jaksa keskittyä enää niin myöhään. Edelleen ilta-aika on luovinta kirjoittamiselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Ilta/yö on vaan sitä luovinta aikaa nimenomaan :)

   Poista
 4. Puhut asiaa nainen! Ja tekstin sävyyn vaikuttaa (ainakin mulla) uskomattomalla tavalla kuun kierto 🙏🏼🙈

  VastaaPoista
 5. Ihania ja kauniita kuvia! Täällä samanoloisia fiiliksiä, tosin mulla enää harvemmin ne luovuuden hetket tulee yöllä, koska oen suoraan sanottuna niin väsy, että nukun kuin tukki:)
  Mutta siin nuo luovuuden puuskat voi yllättää milloin tahansa, ja silloin tuntuu että on pakko saada ne hetket käytettyä tehokkaasti. Ja kyllä, niitäkin hetkiä on kun pää lyö ihan tyhjää eikä keksi oikestaan mitään sanottavaa, mutta ei se oikeastaan haittaa:)
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No mutta hyvä sekin! Todellakin täytyy ja sekin pitää muistaa, että ei aina tarvikkaan olla mitään sanottavaa!

   Poista