Sisällön tarjoaa Blogger.

5 X MIKSI VALITA PALASAIPPUA


Ja muutenkin miksi palakosmetiikka on parempi valinta, ei pelkästään saippua, sillä aika moni kosmetiikkatuote on nykyään saatavilla palaversiona.

1. Palakosmetiikka on usein ''pakkauksetonta'' tai pakattu muuten järkevästi esimerkiksi kierrätettävään pahvipakkaukseen. Mahdollisimman vähän pakattu tuote kuormittaa ympäristöä vähemmän, joten se on aina parempi luonnon ja ekologisuuden kannalta. Lisää tästä pakkauksettomuudesta voi lukea esimerkisi Lushin sivuilta täältä.

2. Palasaippuat on nestemäisiä saippuoita riittoisampia, sillä ne vaahtoutuu enemmän ja kestää oikein säilytettyinä muutenkin pidempään. Joten myös lompakko on tyytyväinen tähän valintaan.


3. Palakosmetiikka on usein luonnonmukaista ja ekologista myös raaka-aineiltaan ja valmistukseltaan. Tai ainakin niistä löytyy monia tälläisiä vaihtoehtoja helpommin. Ja vaihtoehtoja nykyään melkein mihin vain tarkoitukseen - hiustenhoitoon, peseytymiseen, kasvojen puhdistamiseen, sheivaamiseen, ihon kuorintaan ja kosteutukseen, siivoamiseen...

4. Palakosmetiikka on myös usein esteettisesti kivan näköistä ja se kulkee helposti mukana.

5. Sitä paitsi, palakosmetiikka on just sopiva valinta mökille ja aika trendikäskin mökkivieminen tuliaisiksi isäntäväelle. Moni varmaan peseytyy mökillä suoraan laiturilla ja järvivedessä, joten luonnonmukainen palasaippua on paitsi helppo ja yksinkertainen, niin myös siitä hyvä valinta, ettei siitä liukene meidän puhtaisiin järvivesiin sinne kuulumattomia kemikaaleja.


Hyviä palakosmetiikkatuotteita löytyy mm. Mádaralta, Flowlta, Nurmelta ja Lushilta.

Onko sulla käytössä joku kiva palasaippua tai muu palakosmetiikkatuote? 

xx Marianne

25 kommenttia

 1. Madaraa onkin meillä mutta tarkoitus olisi tehdä ihan itse saippuat.

  VastaaPoista
 2. Mulla oli kerran palashampoo (ja siihen kuuluva hoitoaine) mutta koin sen epäkäytännölliseksi. Kuten myös testaamani palasaippuat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei ne tuntunut sopiville :) Onneksi nestemäisiä tuotteita saa myös tosi hyviä vaihtoehtoja!

   Poista
 3. Mulla on tässä jossain vaiheessa Nurmen palasaippuioista tulossa blogiin juttua ja siinä juuri pohdiskelinkin, että pitäisi itsekin siirtyä pikkuhiljaa enemmän näihin nestemäisten sijasta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmen tuotteisiin mun on myös pitänyt tutustua vielä lisää! Kiva kuulla :)

   Poista
 4. Mä RAKASTAN palasaippuoita! ❤️
  Nurmes sopii mun päälle paremmin mitä Lush.
  Famo-kosmetiikan hoitoaineella on seuraavana ostoslistalla.
  Aivan upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Kuulostaa hyvälle ♥ Kiitos paljon!

   Poista
 5. Tykkään! Palakosmetiikka-tuotteet on niin kauniita ja riittoisia. Marseille saippua on meillä käytössä ihan saippuana ja lastuna pyykinpesussa. Sitten kun tällä hetkellä käytössä olevat tuotteet loppuu, aion kokeilla shampoota ja hoitoainetta palatuotteina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Marseille löytyy myös täältä ja siitä ajattelin tehdä erikseen postausta myöhemmin :)

   Poista
 6. Anonyymi8/01/2018

  palasaippuat on ihania

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia, aidot kädet <3 Tärkeää tekstiä pakkausjätteen ja kemikaalien vähentämisestä, meillä saippua ja shampoo käytössä palana sekä nesteenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea! Äidin kädet ♥ Mukava kuulla, että aiheet kiinnostaa!

   Poista
 8. Oon pitkään miettinyt palashampoon ja -hoitoaineen hankkimista, mutta kuitenkin niiden toimivuus on arveluttanut. Ekologisuus on mulle kuitenkin tärkeä asia, joten ehkä vihdoin voisin uskaltaa ottaa edes jonkun testaukseen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla! :)

   Poista
  2. Anonyymi8/25/2019

   Mua on mietityttänyt paljon tää ekologisuus. Pakkauksettomuus tai uusiutuviin pakkaaminenhan ei tee tuotteesta ekologisempaa kuin uusiutumattomaan pakatusta; merkityksellisempää on tuotteeseen käytetty kokonaisenergia. Esimerkkinä vaikkapa paperiin kääritty liha ja muoviin kääritty soijarouhe. Olen yrittänyt selvittää mihin palasaippuan väitetty ekologisuus perustuu ja aina vedotaan pakkaamiseen. Eikö siis palasaippua olekaan oikeasti ekologisempi, jos sitä ei kukaan pysty osoittamaan?

   Poista
  3. Nämä on usein vähän kaksi piippuisia juttuja aina, mutta itse näen palasaippuan ekologisena mm. juurikin tuon pakkauksettomuuden takia (ei esim turhaa muovipakkausta joka on hankalampi kierrättää, vie enemmän tilaa kuljetuksessa jne) ja myös niiden valmistus on usein käsitykseni mukaan yksinkertaisempaa/mutkattomampaa kuin nestemäisten vastaavien. Ekologisuus tulee mielestäni esille myös raaka-aineiden valinnassa ja vaikkapa siinä, että tarjolla on kotimaisia ja lähellä valmistettuja saippuita. Ja kuten sanottu, ekologisuutta on myös se, että se on riittoisampi ja kestää nestemäistä pidempään käytössä jolloin uusia ei tarvitsisi valmistaa niin usein/paljon.

   Poista
 9. Lushin Honey I Washed My Hair on rakkautta ♥ Pitäisi taas tilata sitä/piipahtaa Helsingissä ostosreissulla, kun syksy ja kuiva päänahka lähestyvät uhkaavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitääkin kokeilla myös!

   Poista
 10. Anonyymi8/03/2018

  Caritan palasaippuat ja shampoot on tosi hyviä! Tuntuu et hiukset pysyy pitempään puhtaan näkösenä kuin muilla kokeilemillani palashampooilla

  VastaaPoista
 11. Anonyymi8/26/2018

  Hyvä kirjoitus,mutta Lushin palasaippuat ja -shampoot sisältävät keinotekoisia sulfaatteja, hajusteita ja säilöntäaineita, eli ne eivät ole sen parempia luonnon kannalta kuin normaali synteettinen ja nestemäinen tuote. Lush ei ole luonnonkosmetiikkaa, vaikka moni tuote sisältääkin paljon luonnollisia ainesosia ja on kiinteässä muodossa. Pakkausmateriaalin puuttuminen toki on hyvä juttu,mutta useimmat Lushin tuotteet eivät ole luonnollisia ja niissä on paljon synteettisiä hajusteita. Lushilla kyllä on muutamia luonnonkosmetiikan kriteerit täyttäviä tuotteita. Oikea palasaippua ja palahampoo onkin sitten asia erikseen, ja esim. kotimaisella Flow kosmetiikalla on näitä perinteisellä menetelmällä valmistettuja saippuoita,jotka ovat myös ympäristöystävällisiä.

  Pidän kyllä monesta Lushin tuotteesta, mutta mielestäni on hyvä erottaa oikea perinteinen saippua esim. Lushin vastaavasta, ja ymmärtää mikä on luonnonkosmetiikkaa ja mikä ei. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyviä pointteja! :) Tiedän, että Lush ei ole luonnonkosmetiikkaa (ainakaan suurelta osin) mutta Lush on muutoin hyviä arvoja (pakkauksettomuus, eläinkokeettomuus, käsintekeminen...) omaava tuotemerkki! Myönnettäköön, että tässä postauksessa hieman harhaanjohtavasti liitetty mukaan kun usein täällä kerron vain luonnonkosmetiikasta, mutta halusin ottaa sen esimerkkinä kuitenkin tähän mukaan ja linkittää juurikin tuon pakkauksettomuudesta kertovan tekstin :) Postaus ei ole tarkoituksella tehty vain Lushin tuotteista (tai sinänsä mistään merkistä erityisesti) vaan ylipäätään palakosmetiikan hyvistä puolista! Kuvissa on mukana Flown ja Madaran tuotteita myös :)

   Poista
  2. Anonyymi8/27/2018

   Kiitos vastauksesta, ja näinhän se on,että Lushilla on brändinä monia hyviä arvoja ja paljon kivoja tuotteita, vaikka useimmat tuotteet eivät ns. luonnollisia olekaan. Tykkään itsekin Lushista, vaikka osa hajusteista aiheuttaakin päänsärkyä. Ja haluan vielä sanoa,että postaus oli hyvä ja hienoa että tuot pakkauksettomuutta esille. :) Tekstissä mainittiin kyllä muitakin brändejä. Mietin vaan kuinka moni sekoittaa Lushin oikeaan luonnonkosmetiikkaan kuten itse ennen tein.
   Toivottavasti edellinen kommenttini ei ollut liian hyökkäävä. :) Mukavaa päivää!

   Poista