Sisällön tarjoaa Blogger.

VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN, EHKÄ KESÄLLÄKIN


Jotenkin tähän mennessä melko vauhdikkaan ja kiireisen kesän aikana oon huomannut kaipaavani ja arvostavani vielä enemmän ihan simppeleitä ja tavallisia asioita. Ilman sen suurempaa vouhotusta tai kikkailua. 

Sitä, että saa vaan olla kotona ja välillä ehkä myös nauttia ihan vain omasta hyvästä seurastaan. Saa pyykätä ja järjestellä kaappeja. Haaveilla uudesta ruokapöydästä (jonka sain eilen!) ja maata sohvalla jalat kohti kattoa. Voi tehdä vaikka smoothieta, ihan vaan mansikoista ja banaanista. Just nyt pelkästään jo tälläiset asiat on niitä, mitä kaipaan. 

Kesällä on muutenkin usein turha paine olla joka paikassa ja tekemässä ihan kaikkea. Nyt kun on oltu ihan joka paikassa ja tekemässä ihan kaikkea, se ei enää tunnukaan itselle tarpeelliselle. 


Ja niistä reissuista sitten. Kesään kuuluu reissut, sehän on selvä ja on aika ihanaa, että rannalla innostuu simpukoista melkein ihan yhtä paljon kuin joskus pienenä tyttönä. Silloi huomaa itsestään, että rauhallisemmat kesäreissut on enemmän se oma juttu. Meri on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin rentouttava ja kaunis, ettei siihen muuta paljon edes tarvita. Selkeesti enemmän se mun juttu, kuin kolmen päivän festarihälinä käsittämättömän suuressa ihmisjoukossa - vaikka hauskaa sekin oli aikansa, mutta ei ehkä se juttu mulle.

Kesä on ollut joka tapauksessa ihan mahtava ja ollaan tehty niin paljon. Mutta nyt loppukesän ajattelin nauttia ihan vaan olemisesta ja rennoista lämpimistä kesäilloista. Lasillisesta valkoviiniä viihtyisällä ravintolan terassilla, mökkeilystä ja meikittömyydestä, kesäteatterista ja yömyöhään uimaan pulahtamisesta keskellä hiljaisuutta. Kesäkakulla ystävän yllättämisestä ja siitä, etten stressaa rusketusraidoista - tulee jos on tullakseen ja mihin nyt sattuu tulemaan.

Kaikkea tätä yksin ja yhdessä ystävien kanssa. Yksinkertaisista asioista nauttimista. Pienellä ripauksella sponttaaniutta. 


xx Marianne

Kuvat minusta: Laura / Laura


10 kommenttia

 1. Kiva postaus, tykkäsin! <3

  VastaaPoista
 2. Siinäpä se viisaus piileekin: jos koko ajan mennä hössöttää paikasta ja tekemisestä toiseen, ei ehdi nauttia kesästäkään;)

  VastaaPoista
 3. Minulla on just nyt menossa kuvaamasi rauhallinen, oman ajan viikko lomasta. Toki se päättyy miehen tullessa aina töistä, mutta ei tarvitde hoitaa ja huolehtia lapsiata. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
 4. Aamen tälle! Itsekin tykkään mennä, mutta kyllä sitä on oppinut arvostamaan ihan sitä olemista ja nauttimista niistä pienistäkin asioita. Moni ihmettelee välillä kun saatan innostua vaikka kultaisesta, ananaksen mallisesta pullonavaajasta ihan hulluna mutta mun mielestä tuollainen pienistä asioita innostuminen on vaan hyvä!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ymmärrän just mitä tarkoitat!

   Poista
 5. Mulla on tällä hetkellä omaa rauhallista aikaa, sekin tosin sairaslomaa, mutta... Tähän kesään ei edes kuulu reissuja, kun olen koko kesän kiinni työkokeilussa, jonka lomassa ensi kuussa aloitan muutaman kuukauden opinnot. Katellaan sitten loppuvuodesta, jos jossain pääsisi käymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentoudu nyt ja kerää energiaa loppuvuotta varten! Toivottavasti pääset johonkin reissuun! :)

   Poista