Sisällön tarjoaa Blogger.

PALVELUS ITSELLE SEKÄ YMPÄRISTÖLLE - AURINKOSUOJA LUONNONKOSMETIIKASTA


Nuorempana olin vähän huithapeli aurinkosuojia kohtaan, mutta nyttemmin olen niiden kanssa suht tarkkana, sillä yleensä kuitenkin palan melko helposti. En melkein itsekään ollut uskoa, että en ole ainakaan vielä palanut ollenkaan tänä kesänä, vaikka olen jo nyt maannut auringossa enemmän kuin koko viime kesänä yhteensä ja kaverit on kyllä kärähdelleet selät punaisina vieressä. 

Joten muistakaa se aurinkosuoja, teet sillä hyvän palveluksen itsellesi. Ja valitsemalla aurinkosuojan luonnonkosmetiikan parista teet myös palveluksen ympäristölle.


Sertifioidut luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ei sisällä koskaan ympäristölle tai terveydelle haitallisia kemikaaleja. Esimerkiksi nämä Mádaran aurinkosuojatuotteet on Ecocert -sertifikaatin mukaisia ja sehän tarkoittaa sitä, että niissä suositaan luonnonmukaisia ja luomuja raaka-aineita, niitä tai niiden raaka-aineita ei testata eläimillä ja ne ei aiheuta haittaa ympäristölle tuotannon, käytön eikä hävittämisen aikana. 

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojien teho perustuu siihen, että niiden aurinkosuoja on fysikaalinen eikä kemikaalinen, joten ne heijastaa UVA/UVB-säteet iholta poispäin peilin tavoin. Samalla niissä on myös usein ihoa hoitavia ainesosia. 


Sain Mádaralta näitä uusia aurinkosuojavoiteita ja niistä muodostui heti lemppareita, joita on tullut näin aurinkoisena alkukesänä käytettyä lähes päivittäin. 

Koko vartalolle tarkoitettu voide, jossa on SPF30 sisältää vadelmansiemenöljyä ja E-vitamiinia, jotka vahvistaa aurinkosuojaa entisestään. Koostumus voiteessa on oikein sopivaa ja helposti levittyvää - ja mikä parasta, ei tuoksu perinteiselle aurinkorasvalle vaan oikeasti aika hyvälle sitruksiselle. 

Kasvoille tarkoitettuja aurinkovoiteita tässä on kahdenlaista - kevyesti anti-age -vaikutteinen jossa SPF30 sekä ilmansaasteilta suojaava cc -voiteen tyyppinen jossa SPF15. Vaikka tuon ensimmäisen voiteen tuotekuvauksessa sanotaan, että se on iholla väritön, niin kyllä siinä on myös sävy aivan kuten tuossa City CC:ssä. Molempia olen käyttänyt meikkivoiteen sijasta, sillä nämä tasoittaa ihonsävyjä kivasti, tuo kasvoille päivettyneen lookin sävyjensä puolesta mutta antaa pisamien kuultaa läpi. 


City CC -voide on kuitenkin ehkä enemmän minun makuuni näistä kahdesta, sillä se levittyy niin kauniisti, tasoittaa ihon sävyjä sopivasti ja sopii hyvin erityisesti täällä kaupungissa käytettäväksi suojaamaan ilmansaasteilta ja UV-säteiltä. Tykkään siitä, että aurinkosuoja sopii kevyeksi kesämeikiksi, mutta kuitenkin myös hoitaa ihoa. Tämä City CC sisältää mm. hyaluronihappoa, joka syväkosteuttaa ihoa tehokkaasti. Voide on saatavilla ainakin kahdessa eri sävyssä.

Joka tapauksessa, hyväksi todettuja tuotteita kaikki kolme. Nautitaan auringosta, mutta tehdään se turvallisesti. 

xx Marianne

8 kommenttia

 1. Aurinkosuojaa tulee kyllä käytettyä. Eniten kiinnotän huomiota UVA+B-suojaan, riittävään kertoimeen ja levityksen helppouteen varsinkin lapsille. Vesenpitävyys on aina plussaa. Luonnontuotteita en ole edes hoksannut ajatella. - Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Kannattaa tosiaan tsekata myös luonnonkosmetiikan puolelta, en osaa nyt suorilta sanoa sieltä sellaista vedenpitävää tuotetta, mutta siinä mielessä kannatan luonnonkosmetiikan aurinkosuojia myös uimisen suhteen, että niistä ei liukene mitään kemikaaleja yms vesiin/luontoon ja siksi se onkin ympäristölle niin hyvä! :)

   Poista
 2. Vau miten upeita kuvia! Oon itse rehellisesti sanottuna tänä vuonna opetellut vasta käyttämään aurinkosuojaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Mullakin vasta muutama kesä takana kun oon oikeesti käyttänyt aurinkosuojaa, mutta parempi nyt kuin ei milloinkaan! :)

   Poista
 3. Madara on kyllä hyvä laatuinen.Vielä parempi olisi jos löytyisi pupu merkki 🐰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madara on kyllä loistava! Sehän se olisi :)

   Poista
 4. Sen mitä olen luonnonkosmetiikan aurinkosuojia testannut niin täytyy sanoa etten ihan kympillä tykkää koostumuksesta, Madaran aurinkosuojat on kylläkin testaamatta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Nämä onkin ihan uusia, suosittelen kokeilemaan! :)

   Poista