Sisällön tarjoaa Blogger.

7 PIENTÄ VINKKIÄ MITEN RAKASTUA ARKEEN


Arki. Se on vähän että miten sen ottaa, niin kuin asiat yleensä muutenkin. Monelle arki on jo sananakin tylsä, saa aikaan syviä huokailuja ja ehkä kammoksuntaakin, mutta toisaalta se on yleensä myös sellaista turvallista ja mukavaa. 

Arki voi olla kuitenkin myös pieniä yllätyksiä, asioista nauttimista ja asioille lisäarvon tuomista huomaamattaan. Usein ne unohtuu, mutta nyt on taas hyvä virkistää vähän muistia. 


1. Se aika kun olet kotona, vietä se mukavissa vaatteissa, jotka tuntuu ja näyttää hyvältä. Laadukas aamutakki on myös yksi juttu, jolla saa arkeen ihan toisenlaista fiilistä. Arkijuttuja, kuten siivoamista, ruuanlaittoa ja kotona työskentelyä, on paljon mukavampaa tehdä pehmeässä aamutakissa tai hyvältä tuntuvissa rennoissa vaatteissa. 

2. Pidä koti siistinä. Koti, joka on ihan hyrskynmyrskyn stressaa yllättävän paljon ja siitä tulee itsellekin vähän rauhaton olo. 

3. Pidä pieni suklaaherkku lähellä. Elämä on pikkuisen parempaa kun voi silloin tällöin napata suuhun jotain makeaa. Sanokaa mun sanoneen. 


4. Kerro tärkeälle ihmiselle, että ''oot rakas'', kasvotusten tai vaikka puhelimessa kesken päivän, ei väliä kunhan kerrot. Siitä tulee itselle tosi hyvä mieli ja kun saa kauniita sanoja takaisinkin, niin ei se arki enää tunnu ollenkaan pöllömmälle. 

5. Ympäröi itses sellaisilla asioilla ja esineillä, joista sulla tulee hyvä fiilis. Menee taas vähän Konmarin puolelle, mutta ihan tosissaan, oli sitten kyseessä ihmiset tai sisustuselementit. Lähdetään vaikka siitä, että juo kahvia kauniista kupista ja osta useammin kukkia pöydälle. 

6. Pienen pienet yllätykset, kuten pussailu yllättäen, pakastimessa toisen lempijäätelö yllärinä tai hartiahieronta. Ei sillä oikeastaan oo väliä, mitä ne pienet yllärit on, kunhan ne kertoo, että toinen on ajatuksissa. Ne piristää myös itseä ja ehkä joskus osuu omallekin kohdalle yllätyksenä. 


7. Lopeta pelkän viikonlopun odottaminen, sillä arjessa on ihan yhtä paljon ihania juttuja kuin viikonlopuissa. Se on asennekysymys.

Mun arki on ainakin kivaa, toivottavasti sunkin!

xx Marianne

Kuvat: Laura / Laura

14 kommenttia

 1. Toi 7. kohta kolahti kyllä mulle ihan täysin! Viikonloppu on sellanen asia, jota odotan aina innolla, mutta pitäisi muistaa myös arjen hyvät puolet.

  VastaaPoista
 2. Nää on kyllä aivan ihania vinkkejä♥ Oon huomannut kyllä ton, et kotona viihtyy paremmin kun on siistiä! Ja tykkäsin etenkin tuosta suklaaherkku kohdasta, jota on pakko alkaa noudattaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! ♥ Mahtavaa! ;)

   Poista
 3. Aivan ihania juttuja oot listannut <3

  VastaaPoista
 4. Ihan loistavia vinkkejä. Hieman tiedostamatta olenkin noita toteuttanut. Tuo viikonlopun odottaminen loppui, kun jäin lasten kanssa kotiin. Mutta oravan pyörä odottaa tulevaisuudessa, jos vaikka olisin vanhempainvapaalla sisäistänyt nämä ohjeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin se huomaamattaankin käy! Toivotaan :)

   Poista
 5. Arki on ihanaa. ❤

  VastaaPoista
 6. tässä on kyllä super hyviä pointteja jota pitäis itekki miettiä enemmän <3

  VastaaPoista
 7. Ihania vinkkejä! Viime aikoina olen osannut arvostaa omaa arkea, mutta välillä asia unohtuu ja arjesta huomaa vain ne huonot puolet.
  Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvälle, sitten vain pidät tuon ajatuksen mielessä! :) Kiitos samoin!

   Poista