Sisällön tarjoaa Blogger.

6 X VINKIT KOTONA KUVAAMISEEN BLOGGAAJALLE


Jokunen viikko sitten jaoin mun snäpissä (mvrianne) pienen vinkin siihen, miten kotona sisätiloissa saa otettua vähän valoisampia kuvia ja se vinkki on myös tällä listalla, johon kokosin mun kuusi vinkkiä kotona valokuvaamiseen erityisesti meille bloggaajille, mutta toki myös muiden käyttöön.

Valokuvaaminen kuuluu mun arkeen aika vahvasti jo luonnollisesti mun opiskelujenkin vuoksi, mutta kuten tiedätte, niin kuvaan myös tosi paljon matskua tänne blogiin ja someen kaiket päivät. Ja teen sitä paljon myös kotona sisätiloissa, johon kuuluu omat jujunsa. Ja koska tiedän, että teitä on lisää siellä ruudun takana joita aihe kiinnostaa ja jotka tälläistä kuvaamista harrastaa, niin päätin laittaa nämä vinkit teille jakoon.


Se hyvä kuva tarvitsee myös luonnollisesti ihan kelpo kameran, mutta se ei ole tässä listattuna. Keskityn nyt enemmän niihin käytännönvinkkeihin ja ne tulee tässä!

1. LÖYDÄ VALO - Etsi se sopivan valoisa nurkka, mielellään ikkunan ääressä, sillä valo on tässä tärkee juttu. Suosittelen käyttämään luonnonvaloa, joka tekee kuvista raikkaammat ja sulkemaan ympäriltä muut keltapohjaiset lamput, jottei ne tuo omia sävyjään kuvaan.

2. HEIJASTA VALOA - Tää on nyt se vinkki josta mainitsin ja mikä ei välttämättä tuu ihan jokaiselle mieleen, mutta heijasta valoa kohteen varjopuolelle joko siihen tarkoitetun heijastimen avulla tai sitten peili toimii myös tosi hyvin. Aina jos kuvaan vaikkapa pöydällä ikkunan ääressä ruoka- tai tuotekuvia, niin sille ikkunan vastaiselle puolelle viritän peilin pystyyn heijastamaan valon myös toiselle puolelle kohdetta. Se tuo kuvaan heti lisää valoa ja häivyttää varjoja toiselta puolelta. 

3. TARKISTA TAUSTA - Valitse jokin rauhallinen kaunis tausta. Kodin sekasorto kannattaa rajata pois ja siistiä tausta niin, ettei siellä näy mitään ylimääräistä. Nää voi olla tosi pikku jutuista kiinni, mutta selkeyttää kuvaa huomattavasti. Pieniä kohteita kuvatessa taustalle voi rakentaa selkeän taustan paperilla, pahvilla tai millä ikinä keksiikään.


4. LYHYT SYVÄTERÄVYYS - Huomio keskittyy paremmin oleelliseen kun tausta pysyy halutun blurrina eli epätarkkana ja tarkennettu kohde nousee esiin. Taustaan kannattaa silti kiinnittää huomiota, mutta lyhyt syväterävyys antaa sitä vähän anteeksi. Lyhyt syväterävyys teknisesti tarkoittaa sitä, että mitä pienempi kameran antama f -luku eli aukon luku on, niin sitä pienempi terävä alue on kuvassa ja sitä enemmän tausta blurraantuu. Mutta jos kuvaa esimerkiksi niin pienellä aukolla kuin 1.8 niin se kannattaa hallita ensin, sillä se on jo tosi pieni tarkka alue ja se pitää osata kohdentaa just siihen mihin on tarkoitus. Harjoittelemalla ja tarkkuudella senkin oppii hallitsemaan, mutta isommillakin luvuilla (2.2-3.8) pärjää tosi hyvin.

5. SOMISTAMINEN JA SOMMITTELU - Visuaalisuus on mulle tosi tärkeetä ja kuvan somistaminen ja sommittelu tarvii sitä silmää, mutta sitäkin voi opetella ja siinä kehittyä.

6. KOKEILE - Pätee erityisesti edelliseen kohtaan, mutta myös muihin, eli kokeile eri vaihtoehtoja sillä se ensimmäinen visio ei oo välttämättä se paras vaan se voi olla vasta se toinen tai jopa kolmas. Kokeilemalla oppii näkemään, että mikä tyyli toimii sun jutuissa. 


Ajattelin, että näistä voisin tehdä pienen postaussarja, johon kuuluisi myös vinkit kuvien muokkaamiseen, kuvissa olemiseen ja tietyn tyylisten kuvien ottamiseen - miltä teistä kuulostaa, löytyykö kannatusta?

xx Marianne

23 kommenttia

 1. Kuulostaa oikeen mielenkiintoselta postaussarjalta!:) Toi peilin käyttäminen valon heijastamisessa on ehdottomasti otettava käyttään! Hyviä vinkkejä kaikki varsinkin aloittelijalle!

  http://simplylovingstyles.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Janette! :) Se valon heijastaminen on yks tosi hyvä kikka, jota kannattaa kokeilla!

   Poista
 2. Kiitti vinkeistä! Kuulostaa kivalta postaussarjalta!

  VastaaPoista
 3. Todella hyödyllisiä vinkkejä, lisää tällaisia postauksia:)

  http://www.harrietgripenberg.com/

  VastaaPoista
 4. Hyviä vinkkejä, kiitos! Ja postaussarja kuulosta hyvältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että kuulostaa hyvälle! Toteutukseen siis :) ♥

   Poista
 5. Tuo postaussarja kuulostaa todella hyvältä idealta, sitä odotellessa! :)

  VastaaPoista
 6. Postaussarja kuulostaa loistavalta! Tämmöset vinkkipostaukset on loistavia ja varsinkin kun sun kuvat on niin upeita, niin ihana päästä vähän perille miten ne syntyy :)

  https://notttwice.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! :) Ihanaa kuulla!

   Poista
 7. Oi kyllä postaussarjalle! Valokuvauvinkkejä on aina kivaa ja hyödyllistä lukea :) xx

  VastaaPoista
 8. Täältäkin kannatusta postaussarjalle! Erityisesti kuvissa olemisen vinkit kiinnostaa, heh. Ja kuvien muokkausvinkit myös! Mä muuten heijastan valoa kuviin sellaisella valkoisella ylimääräisellä hyllylevyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes niitä tulossa kyllä! :) Hei joo, valkoinen käy heijastamiseen myös hyvin!

   Poista
 9. super hyviä vinkkejä! vähän ohi aiheen, mitä tykkäät tosta plum plum huulivoiteesta? onko kannattava ostos sun mielestä? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! :) Tykkään kovasti, yks lemppareista mitä huulivoiteisiin tulee! ♥ Kosteuttaa hyvin, tuntuu ja näyttää huulilla hyvältä ja maistuukin vielä hyvältä haha :D

   Poista
 10. Tää oli kyllä tosi hyödyllinen postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos Janina! :)

   Poista
 11. Tykkäisin kuulla lisää! Vaikka kuvaankin lähinnä puhelimella, niin sain jo tästäkin paljon irti.

  www.eisenenm.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! No näitä voi onneksi soveltaa hyvin, kuvasi sitten millä tahansa! :)

   Poista