Sisällön tarjoaa Blogger.

DIY / BETONI SISUSTUKSESSA


Osa teistä on ehkä Snapchatin (mvrianne) puolella seurannutkin mun viimeisintä diy -projektia ja nyt olisi aika esitellä tulokset! Ihan alkujaan näitä betonisia sisustusjuttuja tuli vastaan Pinterestissä ja koska ne näytti ihan täydellisesti meidän sisustukseen sopivilta, niin pitihän niitä alkaa väsäämään itsekin! 


Mitään suurta budjettia tai erikoisia taitoja näihin ei tarvita ja ajallisestikin tää on aika iisi homma. Tarviit siis kuivabetonia, vettä, jokin saavi jossa voit betonin sekoittaa, haluamiasi muotteja, jokin kauha (tai meillä tässä toimi tyhjä tuorejuustorasia hyvin) jolla annostella massaa muotteihin ja sekoittamiseen porakone ja siihen kiinnitettävä sekoitusvispiläjuttu (termit kunnossa haha) mutta sekoittaminen saattaa onnistua ihan käsipelilläkin.

Muotteina käytin noissa pyöreissä kynttilänjaloissa pringlespurkkeja, isompi kuutio ja kirjainmuotti on pahvilaatikosta askarreltu (jolloin saumat kannattaa teipata hyvin) ja tein myös pienempiä kuutioita maitopurkkien pohjien avulla jotka toimi tosi hyvin. Kuivabetonia saa rautakaupoista noin viidellä eurolla parin kymmenen kilon säkin.

1. Sekoita betonimassa. Suhteuta vesi ja kuivabetoni sopivissa määrin. Jossain luki, että betonin pitäisi olla niin paksua, että siitä saisi ehjän köntin kädelle, joka kuitenkin kättä heilauttaessa hajoaa kasaan. Tuolla paksuudella on tehty noissa pyöreissä kynttilänjaloissa, joten ne on vähän eri näköisiä, mutta tykkän tosi paljon tuosta miltä pinta näyttää. Noissa muissa taas on paljon sileämpi pinta ohuemman massan vuoksi.

2. Annostele muotteihin ja anna kuivua mielellään yön yli. Kynttilöille tein sopivat kolot öljyämällä kynttilät rypsiöljyllä ja asettamalla betonimassaan haluamaani kohtaan. Öljyn ansiosta niiden pitäisi irrota helposti ja tämä kannattaa tehdä myös silloin, jos käytät muottina esimerkiksi muovista astiaa tai sankoa, niin koko homma irtoaa helpommin astiaa rikkomatta, jos myös muotti on öljytty.

3. Irrota valmiit kappaleet muoteistaan. Pahviset kannattaa leikata ja repiä ympäriltä, mutta jos haluaa muotin säilyvän ehjänä niin sitten mahdollisimman varovasti. Mulla ainakin noihin pinnalle kerääntyi jonkin verran nestettä kovettumisen jälkeen, mutta kippasin veden vain pois.

4. Putsaa pinnat ja hio hiomapaperilla tarvittaessa pintapuolta sileämmäksi. Pyyhi vielä vedellä pölyt pois.


Ootko kurkannut jo aiemmin tekemäni lasipurkkilyhdyt ja kynttilänjalat viinipulloista marmorikuosilla ja ilman?

xx Marianne

10 kommenttia

 1. hirmu kivan näkösiä, varsinkin noi pyöreen malliset kynttilänjalat :-) varmasti paljon kivempi käyttää itsetehtyjä kuin valmiina kaupasta ostettuja juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo ne on munkin lempparit! No on kyllä ja kivaa tehäkin :)

   Poista
 2. Ihastelin näitä jo snapin puolella, ja näyttää kyllä tosi kivannäkösiltä! Alko houkuttelemaan, josko itekin väsäilis jotain kynttilänjalkoja... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva! Kiitos paljon :) No joo suosittelen, kivaa tehdä itse!

   Poista
 3. Oi miten kiva idea! Vitsit kun tekiskin mieli testata, eikä tulisi kyllä kalliiksikaan :) Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nena Sofia! :) No joo ei tulis, tekemään vaan!

   Poista
 4. Ihan super kiva idea! Täytyy toteuttaa tämä jossain vaiheessa :)

  http://viivimiljamaria.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että on mieleen! :) Kannatan!

   Poista
 5. Todella ihanat noi pyöreät kynttilän jalat! Alkoi itsellekin tulemaan halu väsätä tuollaiset :)

  http://janitakristina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiitos, ne on myös mun suosikit! :)

   Poista