Q&A / OSA 1


Huh! Nyt pääsen viimein vastailemaan teidän kysymyksiin - joita tuli ihan mielettömästi, joten iso kiitos siitä jokaiselle! Ootte ihan parhaita Jaan tämän postauksen myös siitä syystä kahteen osaan, ettei tästä tule ihan hullun pitkä. Nyt aiheena olis mm. unelmia, tulevaisuutta, opiskelua, töitä, bloggaamista ja kauneutta koskevat kysymykset. Seuraavaan osaan sitten laitetaan kyssärit perheestä, suhteista, kodista, Jyväskylästä, minun ajatuksista ja ne kaikki loput sekalaiset. Näitä sai oikeesti miettiä ja osa oli melko vaikeitakin, mutta sen parempi!


UNELMAT & TULEVAISUUS

Missä näet itsesi 5 vuoden päästä? Entä 10 vuoden päästä? - Viiden vuoden päästä oon 25 v ja silloin toivottavasti oon valmistunut valokuvaajaksi, kehittynyt bloggaajana ja ollaan saatu vietyä meidän pikkuista raakakakkuyritystä ehkä eteenpäin. Siinä vaiheessa ehkä alkais olla ajankohtaista ostaa oma asunto ja ehkä myös se vauva alkais olemaan pikku hiljaa mielessä. Kuka tietää mitä tapahtuu? Sen näkee ajan kanssa, tosi vaikeaa vastata noin pitkälle mitään kun tuntuu jotenkin tosi kaukaiselta.

Minkä ikäisenä haluaisit (jos haluat) naimisiin? - Mä en tiedä haluanko mä naimisiin saakka, mutta jos joo niin ehkä 25-30 -ikävuosien välissä. Tiedän millaisen häämekon ja -paikan haluan ja oon ihan hulluna hääohjelmiin, mutta en silti tiedä haluanko naimisiin, mutta se mieli kerkee varmaan muuttua moneen kertaan.

Millainen haluaisit olla ihmisenä 10 vuoden kuluttua? - Rohkea, itsevarma, kiltti, nauravainen ja määrätietoinen. Edelleen kaikin puolin hyvinvoiva.

Unelmakotisi? - Yllätys yllätys valkoinen lattiasta kattoon! Vaalean harmaa parkettilattia, sopivan tilava ja avara koti, mielettömän suuret ikkunat, korkeat huoneet, viihtyisä ja kaunis. Tässä lyhykäisyydessään, sillä voisin jatkaa tätä pienimpiäkin yksityiskohtia myöten...

Suurin unelma? - Suurin unelma varmaan on kokonaisuudessaan se, että uskallan toteuttaa ne kaikki pienetkin unelmat ja kokea paljon. Nauttia ja olla onnellinen. Ehkä myös tehdä jotain joka on jollain tapaa merkityksellistä - ei väliä isosti vai pienesti, mutta kuitenkin. 

Mitä haluat ehdottomasti saavuttaa elämässäsi? - Tähän sopisi varmaan sama vastaus kuin edelliseen.


MATKUSTUS

Missä maissa olet käynyt? - Vain Saksassa Bremenissä vuosia sitten ja Virossa. 

Minne haluaisit matkustaa? Unelmamatkakohde ja miksi juuri se? Mulla on ollut jo tosi pitkään sellainen olo, että haluaisin päästä Islantiin. Se on niin kaunis ja musta tuntuu, että mä viihtyisin siellä, joten se houkuttaa enemmän kuin jokin aurinkoranta (jota vastaan ei kyllä myöskään olis mitään jos pääsisi haha). Haluaisin myös käymään Tukholmaan, Köpikseen, Norjaan ja ehkä Australiaan ja Balille.

Missä maassa haluaisit asua? - Hmm, kyllä mä tykkään Suomessa asua, mutta jos kielipäätä riittäisi niin voisihan sitä hetken asua jossain rauhallisessa kauniissa kaupungissa muuallakin. Euroopassa ehkä kuitenkin.

Mihin maahan et ikinä matkustaisi? Miksi? - Ehkä sellaisiin joissa on vaarallista olla ja liikkua, en nyt osaa nimetä mitään maata erikseen.

Mikä on sun lempparein matkakohde missä oot käynyt? - Jos saa sanoa Suomen sisällä niin ehkä kaikkein ihaninta on Lohtajalla pienessä kauniissa mökissä merenrannalla omassa rauhassa. Toinen olis Ahvenanmaan saaristot.


TYÖ & OPISKELU

Lapsuuden haaveammatti? - Kun tätä kysyttiin taisin aina vastata kokki tai leipuri, mutten oikeasti tiennyt eikä ollut mitään käryä asiasta. Vasta yläasteella alkoi mielessä pyöriä valokuvaajan ja stylistin ammatit, mutta päädyinkin kosmetologiksi ja tässä nyt nähdään mitä kaikkee musta vielä tulee.

Mikä oli lempiaineesi koulussa? - Kuvis aika varmasti, mutta tykkäsin jostain syystä myös äikästä kun pääsi kirjoittamaan pitkiä tarinoita ja esseitä.

Oletko ollut hyvä koulussa ja oletko ollut lukiossa? - Oon aina ollut hyvä, mutta en mikään paras. Numeroita olis voinut omalla aktiivisuudellaan (viittaamalla tunnilla kun tietää vastauksen) parantaakin, mutta ihan riittävän hyvällä keskiarvolla lähdettiin liikkeelle. En ole käynyt lukiota.

Missä olet ollut kesätöissä? Nyt olin pari viikkoa sitten ohjaajana kesäleirillä nuorille tytöille.

Minne pääsit opiskelemaan? Nyt pääsin ensi syksyksi opiskelemaan kuvallisen ilmaisun aikuispuolelle, josta toivon mukaan valmistun valokuvaajaksi.

Mitä aloja olet opiskellut? - Kauneudenhoitoalaa ja syksyllä menen tuonne kuvallisen ilmaisun alalle.

Miten päädyitte perustamaan oman yrityksen? - Ensiksi sanon niille jotka ei tiedä, niin kyse on tästä meidän somasta raakakakkuyrityksestä Jyväskylässä. Jotenkin siihen vaan päädyttiin, tuumattiin kahvipöydässä raakakakun ääressä että hei, miks ei tehdä itse kun ei täältä oikeen saa. Ja nyt me tehdään, ei siinä sen kummepaa kun löytyi kiinnostuksen kohde, osaamista, villi idea ja toinen jolla oli sama visio. Aika kevyen kynnyksen yrittäjyyttä tää vielä on ja vähillä riskeillä, mutta on tässä omat haasteensa ja oma panos annettavana. Elämässä pitää tehdä sitä mikä just nyt tuntuu hyvältä idealta.


KOSMETOLOGIN AMMATTI

Tuntuuko kosmetologin ammatti omalle? - Joo kyllä se tuntuu!

Tykkäsitkö kosmetologiksi opiskelemisesta? - Tykkäsin kyllä, siinä oppii tosi tosi paljon ja aika monipuolisesti kaikkea. Plussaa se tietty, että oppii itse kaikki ne asiat joista on itselleenkin hyötyä ihan joka päivä ja se, että saatiin itse maata niissä kuumakivihieronnoissa ja kasvohoidoissa kun harjoiteltiin. Kelpaa!

Parasta kosmetologin ammatissa? Entä huonointa? - Mä tykkään meikkaushommista, huonointa ehkä ne asiakkaiden jalkassienivarpaat, mutta niihin tottui ja se oli itseasiassa aika palkitsevaa nähdä mitä sai niillekin aikaan.

Oletko tehnyt kosmetologin töitä ihan päivittäisenä työnä? - En oo tehnyt, koulun asiakaspalvelussa sai vähän käsitystä siitä ihan oikeasta työstä mutta muuten en ole. Täällä ei ainakaan oo oikein saumaa lähteä töihin ellei rupea yrittäjäksi tai vuokratuolille jonnekin, mutta ne ei kuulostanut mun jutuilta.

Oletko työskennellyt alalla valmistumisen jälkeen? - Meikkauskeikkoja teen satunnaisesti häihin yms ja kestovärjään kavereiden ja tuttujen ripsiä ja kulmia.

Vastaako työ oikeasti sitä, mitä ihmiset olettavat? - Musta tuntuu, että ihmiset luulee että se on vain kynsienlakkausta ja meikkaamista, niin ja ne, jotka ei halua koskea asiakkaita ollenkaan muuta kuin siveltimen päällä niin karsiutuu aika pian joukosta pois, sillä tässä täytyy ihan oikeasti olla kosketuksissa niihin asiakkaisiin varsinkin luonnollisesti hierontoja ja karvanpoistoja tehdessä. Kosmetologin ammatti on niin monipuolinen ja siihen kuuluu niin paljon kaikkea. Ihonhoitoa niin kasvoista, vartalosta, käsistä, jaloista ja ihosairauksien tunnistamista, monenlaisia hierontoja, karvanpoistoa, kestovärjäyksiä, jalkahoitoja, tuotteiden incilistojen suomentamista, raaka-aineiden vaikutusten osaamista, asiakaspalvelua... Ja sitä meikkausta, maskeerausta ja kynsienlaittoa, mutta aika vähän, voisi olla enemmänkin.

Mitä vinkkejä sanoisit kosmetologiksi hakeutuvalle? - Sanoisin että nauti niistä hoidoista joihin itsekin pääset pötköttelemään ja nauttimaan, niitä kaipaa sitten kun se koulu loppuu! Ja sen, että sitten kun ne kaikki jutut oppii niin ne kyllä jää sinne takaraivoon, ei huolta.


BLOGGAAMINEN

Mikä on parasta bloggaamisessa? - Tää on mulle yksi tapa toteuttaa itseäni, ajatuksiani ja visioitani. Tapa purkaa omaa inspiraatiota, inspiroitua ja toivon mukaan myös inspiroida muita. Ja te, ihanat lukijat jotka jaksatte täällä seurata mun juttuja ja jättää parhaita kommentteja muistuttamaan miks teen tätä!

Mikä sua inspiroi bloggaamaan? - Omat ajatukset, toisten blogit, maisemat, kauniit asiat, te, Instagram, ystävät, omat visiot ja oikeastaan melkeen mikä vaan. Sitä vaan pulpahtaa pitkin päivää ihan mistä vaan.

Mikä on sun lemppariblogi, mitä luet? - Hmm tykkään lukea paljon myös ulkomaalaisia blogeja, niin kuin mm. Emitaz, Kenzas ja Lisa Olsson. Suomalaisiin suosikkeihin kuuluu mm. Annika O, Jo's secret ja Ella Elers. Mutta näitä löytyis vaikka kuinka paljon lisää ja pienempiäkin blogeja, enkä osaa nimetä mitään yhtä joka olis ylitse muiden, nämäkin on vain mainitakseni muutamia.

Minkälaisista blogeista pidät? - Tykkään blogeista joissa on suuria oikeesti laadukkaita valokuvia, kiinnostavia ja inspiroivia aiheita sekä valoisa ja vaalea ulkoasu. Eniten tykkään muoti- ja hyvinvointiblogeista.

Onko tämä blogi ainut blogi mitä olet pitänyt? - Oon joskus muinoin pitänyt jotain pikkuisia blogintekeleitä ilman mitään päätä ja häntää ja ne (luojan kiitos) on loppunut silloin kun myös mielenkiinto on parin kuukauden jälkeen loppunut. Tää jos pysyis pidempään ja laadukkaampana haha!

Oletko koskaan ajatellut tekeväsi videoita blogiisi? - Joo olen kyllä! Otetaan asiaksi!


VALOKUVAUS & HARRASTUKSET

Mitä kaikkea oot harrastanut? - Valokuvaamista jo tosi pitkään, tanssimista enemmän ja vähemmän ja nyttemmin enemmän kuntosalitreenaamista. 

Mitä haluaisit harrastaa? - Näiden lisäksi haluisin harrastaa enemmän joogaa ja suppailua, jota lähdenkin kokeilemaan tänä kesänä jossain välissä tuonne laineille!

Kauanko käytät keskimäärin aikaa yhden ruokakuvan tekemiseen? Syntyvätkö asetelmat helposti vai etsikö oikeita paikkoja asioille moneen kertaan? - Se riippuu vähän onko mulla joku selkee visio vai haluunko ottaa sellasen hujan hajan kuvan spontaanisti minuutissa. Ei siinä oikeestaan kauaa mee, joskus vaan innostun kuvaamaan tosi monta kuvaa kun näyttää niin nätiltä! Aika helposti syntyy kun on vähän silmää ja ajatusta, keskimäärin ehkä puolen tunnin sisään saan sen mitä haluun aina, joskus innostun kuvaamaan pidemäänkin mutta ruokaa harvemmin ihan niin kauaa kun nälkä on aika ratkaiseva tekijä siinä haha.

Mikä on mielestäsi kivointa valokuvaamisessa, entä haastavinta? Kivointa kaikki se mistä voi löytää kauneutta ja kaikki kuvakulmat ja valot! Se, että voi näyttää jonkin asian toiselle sillä tavalla miten itse sen näkee. Haastavinta myös joskus se valo, joka saattaa kuvaamisen aikana vaihdella paljonkin. Mulla on käytäntö vähän paremmin hallussa kun tekninentieto ja sitä mennäänkin sitten sinne kouluun opettelemaan, mutta aloittelen sitä opiskelemaan jo itsekseni kesän aikana ennakkoon.

T-shirt Calvin Klein / Shorts from Gina Tricot

KAUNEUS & ULKONÄKÖ

Mitä meikkiä ilman et voisi elää? - No voisin elää kyllä ilman meikkiä, mutta no kuitenkin, jos oon kestovärjännyt kulmat niin sitten vaalea peitepuikko tummiin silmänalusjuonteisiin, mutta jos en oo niin sitten kulmaväri on se juttu!

Miten pitkä olet? - Oon noin 160cm pikkunen. 

Kuka on sun ehdoton kauneusihanne? - En ihannoi ketään tiettyä yhtä tyyppiä, mutta mun mielestä yksiä kauneimpia naisia on Eva Longoria ja Angelina Jolie.

Lemppari asukokonaisuus? - Midit helmat! Joku ihana polvipituinen kynähame (musta nahkainen on yks lemppareista!) ja croptoppi tai sitten joku kaunis vartaloa imarteleva polvipituinen mekko. Jalkaan ihanat tennarit tai mulle juuri postista kotiin saapuneet superihanat korkkarit (jep luit oikein!) joista lisää myöhemmin.

Onko sulla mitään merkkilaukkuhaavetta? - Ei oikeastaan.

Pidätkö itseäsi pinnallisena? - Pidän kauniista asioista ja laittautumisesta ja muusta, mutta en missään nimessä pidä itseäni pinnallisena, sillä ei kuulu mun ykkösprioriteetteihin. Esteetikkona kylläkin.

Miten pidät mieluiten hiuksia? Voisitko kuvitella long bobia itselläsi? - Tällä kuvissa näkyvällä putturalla ehkä kaikkein eniten, mutta toinen lemppari on hollantilaisetletit. Voisin kyllä hyvinkin ja salaa vähän long bobista haaveilenkin, mutta ei nyt vaan rahkeet riitä pätkäisemään tätä tukkaa.

Ovatko hiuksesi luonnostaan tummat? - Ei näin tummat, ehkä jotkin vaaleanruskeat punapigmentillä. Tai sellaiset mulla oli silloin kun viimeksi oli oma väri päässä joskus viitos luokalla... Mutta kyllä tää tumma on mun juttu!En malta oottaa, että pääsen vastaamaan loppuihin kysymyksiin! Luulen, että tässä tuli teillekin aika paljon jo uutta musta, mutta ens kerralla on ehkä vielä enemmän... xx M

4 kommenttia

 1. Näitä sun vastauksia oli tosi kiva lukea kun huomasi just että oot oikein kunnolla perehtynyt joka kysymykseen! Innolla ootan seuraavaakin osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa kuulla! Kiitos Jenny! :)

   Poista
 2. Olipa kiva saada tietää susta enemmän! Ihana postaus :) xx

  VastaaPoista

Back to Top