KAUPUNGISSA MUTTA LUONNOSSA

Mä tykkään Jyväskylästä ja mulle oli ihan pienestä asti selkeetä se, että muutan tänne peruskoulun jälkeen heti syksyksi. Ihan niin kuin mun sisaruksetkin ja oikeestaan varmaan aika iso osa koko pikkukylän tyypeistä joka vuosi uuden koulun perässä. Selkee kaava landelta kaupunkiin.

En ees miettinyt muita vaihtoehtoja. Jyväskylä oli jo iso kaupunki mutta kuitenkin tarpeeks lähellä kotikotia. Oon kasvanut ihan suoraan sanottuna keskellä metsää, pienessä kylässä jonka kylälle ja kaupoille (eli Siwaan ja Saleen haha) kotoakin oli se 20 km ja lähin naapuri on kilsan päässä. Eli kyllä, oon niin sanotusti keskeltä ei mitään, mutta kuitenkin keskeltä kaikkee tärkeetä - luontoo ja perhettä, ilman mitään turhaa hälyä. Enkä vaihtais omaa lapsuutta siellä pois mistään hinnasta. Siellä oli ja on edelleen kaikin puolin hyvä olla.


Ehkä siks Jyväskylä onkin niin kotoinen, täällä on sitä luontoakin ja jopa yllättävän lähellä. Oon kyllä tosi rakastunut tähän uuden kodin ympäristöön ja fiilikseen. Täältä on kaikki lähellä, kävelymatkan päässä, mutta niin on myös luonto. Samalla kun rakastan luontoa, tykkään ihan hulluna kaupungista. Täällä saan molemmat.


Nää kuvat on Harjulta joka on tässä aivan mun naapurissa nyt lenkkipolkuineen kaikkineen. Upeemmat maisemat kun ees muistin! Ja siis ihan kummalle puolelle vaan pään kääntää, toisella puolella näkyy maisema kaupunkiin kattojen ylle ja toinen puoli on kaunista männikkömetsää ja villikukkia vaikka millä mitalla. 

Iso peukku Harjulle ja siis täähän on aivan keskustan vieressä ja toinen mainitsemisen arvoinen mesta jonka vieressä mä asuin jokunen vuosi sitten, on Tourulan luontopolku Tourujoen varressa, jossa tunnelma on kun isommankin metsän keskellä ja niin rauhallinen, mutta se onkin oikeesti aivan keskellä kaupunkia. Käykää tsekkaamassa jos se ei oo vielä tuttu. 

Täältä löytyy kyllä ihania paikkoja kun vähän kattelee ympärilleen.


Jyväskylälle vahva suositus, koti on täällä. xxx M

14 kommenttia

 1. Mulla asuu paljon sukulaisia Jyväskylässä ja rakastan sitä kaupunkia aivan älyttömästi! Vaikka opiskelenkin Porissa, niin tulevaisuudessa harkitsen vahvasti muuttamista sinne :). Varmaankin nuo samat syyt, mitä sä kerroit, ovat vaikuttaneet myös muhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kyllä sietääkin rakastaa, pitää vaan osata kattoo oikeelta kantilta! :) Enkä ihmettele!

   Poista
 2. Todella ihania kuvia jälleen kerran. :) Sun blogis on niin inspiroiva ja uusia postauksia oottaa aina innolla! :) Sun lapsuuden kotis kuulostaa ihan samanlaiselta kuin mun - keskellä luontoa, lähimpään naapuriin kilsa matkaa ja keskustaan kaupoille oli 20 km matkaa. Ja mä luulen, että juurikin luonnon keskellä kasvaminen on oppinut arvostamaan luonnon pieniä asioita ja aina maalle on yhtä ihanaa palata ja vaika tällä hetkellä asunkin lähellä kaupungin keskustaa rivitaloalueella, niin silti on aina jonkinmoinen kaipuu sinne keskelle ei mitään. :) Niin ja hei, toi sun takkis on ihan mielettömän ihanan näkönen! :)

  http://sonjatuuliak.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana, kiitos paljon! Kivaa saada tälläistä palautetta :) Ja joo toi on ihan totta, jotenkin niin erilaista asua landella ja niin ihanaa! Aina yhtä kivaa käydä porukoillakin siellä keskellä metsää :D Ja kiitos, takki on mustakin ihana!

   Poista
 3. Mäkin oon melko landelta (n. 3000 asukkaan pikkukaupungista) tuosta n. 35 kilsan päästä, joten tiedän tunteen hyvin! :) Rakastan Jyväskylää ihan samasta syystä, täällä on sekä kaupunki että luonto lähellä.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, hauska kuulla! :) Se on kyllä ihan parasta!

   Poista
 4. Onpa kauniita kuvia! :) Asuimme aiemmin mieheni kanssa Joensuussa omakotitaloalueella, jossa oli luonto lähellä. Tosi kiva paikka oli, mutta aloimme kaivata lapsen saannin jälkeen vähän rauhallisempaa seutua, kaukaisempaa sijaintia vilkkaasta tiestä ja suurempaa pihaa. :) Löydettiin sitten puolen tunnin ajomatkan päästä sopiva talo ja tontti omaksi, tässä ollaan viihdytty kun matka on sen verran lyhyt kaupunkiin ja naapureita ei ole heti viiden tai kymmenen metrin päässä talosta. Luonnonläheisyys oli yksi mitä etsittiin, se on tärkeä juttu ja jotenkin rauhoittava kiireisen arjen keskellä! :) Alunperin miekin oon tuppukylästä, opiskelujen myötä sit lähtenyt kauemmas, mutta jäänyt Pohjois- Karjalan alueelle kuitenkin. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! :) Kuulostaa tosi ihanalle ja varmasti myös lapsen mieleen! Luonto on parasta ♥

   Poista
 5. Oi mikä postaus, tuli ikävä kotiin Jyväskylään <3 Piti muuttaa kesäksi pienemmälle paikkakunnalle töiden perässä. Jyväskylä on kyllä kaunis paikka, se ei ole liian iso, mutta ei kuitenkaan liian pienikään, mikä on hyvä pieneltä paikkaunnalta muuttavalle hyvä, sillä liian isot paikat saattavat ahdistaa, ainakin itseäni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi <3 Ehkä sä vielä joku päivä muutat takaisin tänne :) Ja joo toi on niin totta, ei liian suuri mutta kuitenkaan ei pienikään. Aluksi just muuttaessa toi auttoi paljonkin, että ei ole mikään jätti suuri city vaikka kyllä tää tässä vuosien saatossa on jo niin tuttu että ympyrätki aika pienet haha :D

   Poista
 6. Jee! Ekaa kertaa löysin mun lukulistalle bogin, jonka pitäjä asuu myös Jyväskylässä. Ihan erilaista lukea blogia, jossa näkyy tuttuja maisemia :)

  http://jvsmiina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, hauska kuulla! :D Tervetuloa siis lukijaksi! :)

   Poista
 7. Mä oon nyt lähiakoina jotenkin ihan rakastunut Jyväskylään! Muutin viime syksynä koulun perässä ja nyt jotenkin kesällä se kaupunki oikein herää loistoonsa.. :-) Ihana paikka, tykkään tosi paljon! Asun ite kanssa Harjun takana, se on kyllä aika näppärä lenkkireitti, jos haluu kuitenkin pysyä keskustassa muttei tykkää lenkkeillä pelkästään asfaltilla kaupungin vilinässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ihme! :) Ihanaa kuulla että oot kans tykästynyt! Joo täällä Harjun takana on jotenkin tosi hyvä asua, kaikki lähellä mutta kuitenkin omaa rauhaa ja ei mitään isoja asfalttiteitä vaan paljon puistoja ja kaikkee ihanaa! ♥

   Poista

Back to Top