LETTIJUTTUJA

Mulla on oikeastaan aina ollut pitkät hiukset ja yläasteelta lähtien aivan tummat. Eikä niitä koskaan saanut leikata kuin ihan olemattoman pätkän pois mitasta, jotta hiukset säilyisi pitkänä keinolla millä hyvänsä, kunnosta viis. Kuulostaako tutulta?

Oon alkanut ajatella, ettei ne mahdollisimman pitkät hiukset ookkaan se tärkein tavoite vaan nyt en oikeastaan edes halua liian pitkää tukkaa. Haluan paksun, hyvä kuntoisen ja hyvinvoivan tukan. Sen ei tarvitse olla alaselkään saakka pitkä, sitäpaitsi haaveilen salaa long bobista, eli ylipitkästä polkasta... Oon jo nyt ehtinyt kokeilla monia ihania kampauksia tässä vuoden alussa ja voisin tehdä hiuksista ja kampauksista saman tyyppisesti inspiraatiokollaasin tänne kuin aion tehdä vaatteisiin ja tyyliin liittyen piakkoin. 


Kyselitte paljon, miten tuo bannerissakin näkyvä lettikampaus on tehty ja nyt se näkyy paremmin näissä kuvissa. Bannerissa oleva ei ole ehkä aivan niin päälaella kuin nämä. Se vaan ei koskaan näytä samalta haha! No nyt se näytti tältä ja tekniikka on periaatteessa sama oli versio minkä näköinen tahansa.

Lyhyesti; tee itsellesi keskijakaus ja aloita jommalta kummalta puolelta tekemään ranskanlettiä nurin päin, eli hollantilaista etummaisista hiuksista taaksepäin. Ota vaikka ensin oikea puoli, jaa sen puolen etummaiset hiukset kolmeen osaan ja ala siirtää suortuvia aina vuoronperään reunoilta keskelle viereisen alta. Ota joka kerta pieni määrä hiuksia lisää mukaan. Haluamassasi kohtaa päätä älä otakaan enää mukaan lisää suortuvia, vaan jatka lettiä pään yli pituuksiin. Jos haluat pulleamman näköistä lettiä, ''nyhdä''  lettiä varovasti jolloin se myös väljentyy. Tee toinen puoli samalla tavalla, letitä pituuksia saman verran ja kiinnitä toisiinsa pään takana.


Tää ei ehkä ole kaikkein taitavin taidonnäyte ja pituudetkin on vähän pörröllä, mutta on tää jo aika iso edistys siihen, että tuskin osasin tehdä letin lettiä (varsinkaan omaan päähäni saati takaraivon taa...) vielä hetki sitten! Jee! Hiukset kaipaisi kyllä taas vähän päivittelyä, kun väri on haalistunut ja tyvi alkaa pilkistää. Ehkä annan seuraavalla kampaajakerralla myös napata pituuksista pienen pätkän vielä lisää pois. Onneksi tämä on aika nopeasti kasvavaa sorttia!

Tähän mun on pakko lisätä, paikan josta itse vilpittömästi saan paljon vinkkejä niin kauneus- kun hiusjuttuihin, nimittäin hiljattain löytämäni Nordic Style & Beauty -facebookin keskusteluryhmä. Ihan päivittäin vinkkejä ja juttuja, ihan oikeita käyttökokemuksia eikä mitään mainontaa. Esimerkiksi tähänkin lettiin vinkin bongasin sieltä yksi päivä! Sinne kurkkii siitä!


Tykätäänkö siellä tämän tyyppisistä leteistä? Kiinnostaako tukkajutut enemmänkin postauksina? - M

8 kommenttia

 1. Sulla on aivan ihanat hiukset! Mulla on aina ollut lyhyet ja ohuet hiukset, eikä nää kertakaikkiaan kasva :( Mutta voishan sitä silti opetella tekemään lettejä ja muitakin kampauksia, että hiuksiin sais jotain vaihtelua :)

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon Milla! :) Hmm ootko kokeillut biotiinia hiusten kasvuun? :( Niiin, totta! Piristää vähän vaihdella!

   Poista
 2. Sulla on kyllä ihanat hiukset! Mä oon täs nyt pari päivää ihastellut miten pitkät mun omat hiukset on ja tekis mieli kokeilla miten pitkäks ne ehtii kasvaa valmistujaisiin, jotka on keväällä... :-D Nä on kuitenkin aika huonossa kunnossa ja tiiän et pitäis mennä kampaajalle. Latvoist lähtis varmaan taas reilu 10cm ,jos antaisin kampaajalle vapaat kädet leikata huonot latvat kokonaan pois :-D

  http://plan-cee.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! :) Ooo! Noo mutta hei, mulla ainakin tuli heti tuhat kertaa paremman ja terveemmän näköiset kun aikanaan leikattiin joku 5cm latvoista pois ja leikattiin se tasaiseksi, niin näyttää paksummaltakin kun on tasamittainen :) Kyllä se siitä kun muistat helliä oikein paljon ♥

   Poista
 3. Mäkin innostuin siellä Carpe Colorem -illassa erilaisista leteistä ja oonkin alkanut opettelemaan kaikkia uusia kivoja tekniikoita (ja oonpa saanut Tomminkin niitä mulle tekemään! :D) Tosin ranskanletin opettelu on mulla vasta työn alla. Itselle on jotenkin niin vaikee tehdä, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo! Mä en oo vielä ihan onnistunut saamaan Topia innostumaan, sen päälitukkaa oon kyllä sitten letittäny senkin eestä haha :D Ranskis tuntuu alkuksi tosi uuvuttavalta ja ihan sotkulta mutta kyllä se siitä lähtee luistamaan!

   Poista
 4. Noi on ihanat noi letit! Tekis mieli kokeilla, mutta mun otsatukan kanssa tuskin toimisi :D Mutta kampauspostaukset kiinnostaa kyllä :)

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiia! Aina voi kokeilla :D Kiva kuulla! :)

   Poista

Back to Top