Sometäydellisyys


Muutama viikko takaperin sain Unelma Itsestä -valmennuksesta tehtäväksi miettiä, millainen olisi täydellinen aamu ja mitä siihen kuuluisi. Siitä tämä postaus sai alunperin ideansa. No, tältä se luultavasti näyttäsi. Suklaapannariaamiainen ja muita herkkuja brunssin tapaan, parastahan olisi jos tuo toinen osapuoli olisi tehnyt tämän kaiken ja toisi suoraan sänkyyn. Kiva, hyväntuulinen aamu ja auringon valaisema huone. Mitäpä muutakaan päällä kun Calvin Kleinit ja trendikkäät ranskanletit molemmin puolin päätä. Tehtävä suoritettu, mutta tästä ei tulekaan tälläinen postaus.

Sillä törmäsin kaikki somensa sulkeneen Instagram -julkkis Essena O'Neillin otsikoissa olleeseen videoon, jonka voit katsoa vaikkapa täältä. Luin myös eilen jutun, jossa muutamat bloggaajat Essenan innoittamana paljasti mitkä heidän Instagram -kuvat oli lavastettuja ja mitä niiden takana oikeasti oli. Kuvasta ulos rajattuja vaatekasoja ja muuta rojua, mitä löytyy yleensäkin kotoa, mutta niitä ei haluta näyttää kuvissa. Aamiaiscroissantit ja smoothiebolw on kauniisti aseteltuna valkoisella sängynpeitolla, jotta tunnelma on mahdollisimman eteerinen, mutta kiikutetaan kuvan nappaamisen jälkeen takaisin pöytään ja eikun syömään. Joskus jopa hymyn takana on oikeasti kiukunpuuskia ja kiirettä, mutta sitä ei voisi kuvaa katsoessa päätellä. Kuvia otetaan monia ja vain pieni osa niistä päätyy julkaistuiksi.

Kuulostaako nämä tutulta? Voisin sanoa, että Instagram- ja blogimaailmassa ainakin tuttua, voisin tägätä nämä #vainbloggaajajutut. Myös monet muut bloggaajat on lähipäivinä ottaneet asiaan kantaa. Siksi ajattelin itsekin sanoa tästä aiheesta ja omasta someilusta muutaman sanan. Ja kerron, mitä on näiden kuvien takana.

Tämä mun ''täydellinen aamu'' ei mennyt myöskään ihan nappiin eikä niin sanotusti kerralla purkkiin. Heräsin aikaisin aamulla paistamaan pannareita, joista osa paloi toiselta puolelta kun hääräsin kaikkea muuta samaan aikaan. Kun kaikki oli valmista, menin kiskomaan tuon vielä täysin unessa olevan unikeon pois sängystä, koska auringon valo tuli silloin juuri sopivasti sängylle ja piti päästä kuvaamaan juuri siihen. Tämä on jopa vähän koomista, tai enemmänkin kuin vähän. Sitten toisen piti aivan unessa alkaa ottamaan minusta kuvia ja molemmat vähän kiukkuaa koko sen ajan. Kuvia otettiin monia, mutta nyt vain tämä minun takaraivosta otettu otos päätyi tänne. Kaadoin myös vesilasin sänkyyn ja kuvien ulkopuolella keittiössä oli melkoinen sotku. Mutta mitään siitä ei näytetä kuvissa tai kerrota, eikä minusta oikeastaan tarvitsekaan. 

Kaikki ei siis aina ole niin täydellistä miltä saattaa näyttää ja mun normiaamut harvoin näyttää tältä kuin näissä kuvissa. Ehkä kerran kahdessa kuukaudessa joku yksi sunnuntai, mutta ei muuten. Ja toivon, että jokainen joka seuraa minua Instagramissa, täällä blogissa tai muuten katselee mun touhua, tai ylipäätään tyypit ketkä somessa pyörii, niin muistaa sen, että mikään ei ole vain täydellistä eikä kenenkään elämä ole pelkästään nättejä kuvia. Ei kenenkään.Mutta ne kauniit kuvat on ihan jees, niiden ei minusta edes tarvitse olla muuta kuin pintaa eikä siinä ole mitään väärää. Minäkin jaan sellaisia kuvia, mutta en siksi että haluaisin vakuuttaa kaikki siitä, miten täydellistä muka kaikki on, vaan siksi että minusta on visuaalisena ihmisenä itsekin kivaa katsella kauniita kuvia ja jakaa sitä inspiraatiota muille niiden kautta. Niihin pitää osata suhtautua oikein. Mielummin minä ainakin katselen nättejä kuvia jotka on taidokkaasti valokuvattuja, kuin siitä karmeasta tiskivuoresta näppäistyä kuvaa, koska tiedän että kyllä siellä jossain kuvan rajauksen ulkopuolella se tiskivuorikin odottaa. Ei sitä tarvitsekaan näyttää kuvissa.

Mielummin jaan niitä hyviä hetkiä ja positiivisia juttuja, vaikka siitä onnistuneesta aamiaisbrunssista vaikka muuten päivä olisikin mennyt vähän niin ja näin. Enkä silti koe huijaavani ketään. Koen oman someni ja tämän blogin kanavana levittää hyvää fiilistä, intohimoa ja inspiraatiota. 


Ottakaa siis fiilistä, inspiraatiota ja vinkkiä, se on vain somen plussaa ja sen hyvä puoli, mutta muistakaa että se ei kerro koko totuutta kenenkään elämästä, eikä näin pitäisi minusta koskaan olettaakaan. Ne on niitä pieniä paloja elämästä. Somen selaaminen on paljon kivempaa, kun pitää sen mielessä. Muttei pidä toisaalta myöskään käyttää kaikkea aikaansa näiden hienojen kuvien luomiseen. Kohtuus kaikessa.

Niinpä tämän kaiken jälkeen tulin siihen tulokseen, että täydellinen aamu onkin sellainen, jonka saan röhnöttää tuon höpsön unikeon kainalossa ihan rauhassa. Ottaisi vain siitä tiukan halin ja myhäilisi itsekseen sitä, miten hyvä aamu onkaan näin. Oli sitten suklaapannariaamiaista tai ei. Joskus on kivaa järkkäillä jotain spessumpaa aidosti, ja joskus riittää vähempikin.


- M ♥

18 kommenttia

 1. Hyvä teksi ja ihania kuvia :) Tuommoisen aamiaisen kun saisi sänkyyn...Tuli mieleen, että ihanneaamu tais olla hääyön jälkeen hotellissa: ihana pehmeä sänky raikkaine muhkeine lakanoineen, auringonvalo verhojen raosta ja runsas monipuolinen aamupala tuotiin huoneeseen vähän heräämisen jälkeen<3 Sotkutkin vaan kärrättiin pois, eikä tarvinnut edes sänkyä pedata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oi ei miten hyvälle kuulostaa! Ihan unelma!

   Poista
 2. Tiiätkö joskus kun meet jonkun blogiin, niin et jaksa lukee kun pari ekaa lausetta ja tulee sellanen ääh ei kiinnosta? Osaat kirjottaa tosi kivasti, tän tekstin luki mielenkiinnolla alusta loppuun! Ihania kuvia myöskin. :-)

  palmujenmaassa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiedän hyvinkin, tosi kivaa kuulla, että oot sitä mieltä ettei tää ollut sellainen! :) Kiitos paljon!

   Poista
  2. Ja hei mulla oli blogissa kysymypostaus, jossa esitit kysymyksen. Oon nyt tehnyt vastauspostauksen, joten kurkkaahan jos kiinnostaa! :-)

   http://palmujenmaassa.blogspot.fi/2015/11/kysymyspostauksen-vastaukset.html

   Poista
  3. Käympä kurkkaamassa! :)

   Poista
 3. Ihania kuva ja todella hyvä teksti! Oon itsekin huomannut, että helposti tulee stressattua somesta... Aina vain olisi pakko lisätä esimerkiksi instaan kuva, ja musta se menee jo yli kun oon monet kerrat yrittänyt ottaa kyyneleitä pidätellen itsestäni edustuskelpoista kuvaa. Varmaan monet niitä kuvia juuri "lavastaakin" siksi, että ketään ei halua katsella kuvia siitä rumasta tiskivuoresta ja siten saisi suosiota. Onneksi blogejakin on silti joka lähtöön ja jos joku tyyli ei miellytä, ei tarvitse lukea :)

  http://kauneudenilluusio.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Jep, se on kyllä vähän liikaa.. :s Niimpä, totta totta! Blogeja on monenlaisia ja varmaan jokaiselle miellyttäviä! :)

   Poista
 4. Vaikka mua ehkä jo vähän ärsyttää kun joka blogissa on nyt toitotettu tätä somejuttua, niin tän mä kuitenkin tulin lukemaan ja luinkin ihan alusta loppuun! Tämä sun teksti ei kuitenkaan ärsyttänyt.Tätä oli kiva lukea ja tää oli oikeesti hyvä teksti! :) Kauniita on myös kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta kyllä sekin, ei näitä jokaisesta blogista jaksa lukea :D Mutta koin itselleni tarpeelliseksi, koska jaan niin harkittuja kuvia itse ja kuitenkin tärkeä aihe. Mutta kivaa kuulla että tää oli sun mieleen kuitenkin! :) Kiitos paljon <3

   Poista
 5. Todella mahtava teksti hei ja kuvatkin nappaa! Ihanat letit ja näyttääpäs tuo aamiainenkin herkulta. ♥ ;)
  Musta on niin hupaisaa kun oletetaan bloggaajan elämän olevan täydellistä aina vain koska kuvat on nättejä. Ja jos ei blogissa vaikka mainitsekaan niistä surkeista jutuista ym ym - jotkut haluaa pitää bloginsa positiivisena. Eiköhän jokaisen ihmisen terve järki sano ettei kenenkään elämä ole täydellistä. Tai ainakin pitäisi sanoa..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo kiitos sinulle! :) Niimpä, tai sitten oletetaan niin, että bloggaajat vain haluaa uskotella kaikille miten täydellistä elämä on, mutta harva tajuaa oikeasti että ei se välttämättä sitäkään tarkoita. Nimenomaan jotkut vaan haluaa pitää juttunsa positiivisina! Onneksi blogeja kuitenkin on moneen lähtöön! :) Jep haha.

   Poista
 6. Sun blogi on aivan ihana! Kuvista tykkään erittäin paljon! Sait uuden lukijan. :)

  http://pinjansilmin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset! Ihanaa kuulla ja tervetuloa vain! :)

   Poista
 7. Vautsi ihania kuvia <3 Sun blogin kuvat on muutenkin aina ihanan laadukkaita ja suuria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitosta! Kiva kun pidät! :)

   Poista

Back to Top