Beauty tips: Mun basic silmämeikki

Noniin noniin. Täältä se nyt vihdoin tulee! Sellainen simppeli ja nopee silmämeikki arkeen muutaman hyvän vinkin kera. Neutraalit luomivärit ja skarpit eyelinerit, ei siihen muuta tarvita. Joskus ei edes niitä.


Tässä siis lähtötilanne, nassussa meikkipohja ja kulmat. Yllä olevat tuotteet:

L'Oreal Paris La Palette Nude Rose -meikkipaletti ihanissa syksyn sävyissä. Neljä mattaa ja kuusi helmiäistä. Melko vaaleita sävyjä moneen lähtöön, sopii loistavasti siis arkimeikkiin yhdisteltäviksi, mutta taipuu tummimmissa sävyissä myös illempaan.

Viva la Vidan valkoinen perus luomivärinappi. Hyvä pigmentti ja tosi riittoisa, joten hinta-laatusuhde kohtaa. Peukkua sille.

Crimas water makeup -värinappi mustana. Tällä teen aina eyelinerit, tulee varmaan riittämään mun koko loppuelämän ajan. Ehdoton suosikki. Rajauksen vedän helposti ohuella päästä taitetulla siveltimellä. Vaatii ehkä hiukan harjoittelua, mutta hei, mikäpä ei?

Musta Essence -silmämeikkikynä. Nyt voin kyllä taas jälleen kerran todeta, että halpakin voi olla hyvä. Aiemmin jotain taisinkin mainita Essencen kynistä. Ainakin silmämeikkikynät ja huultenrajauskynät on hyviä, eikä maksa edes paria euroa. Ei siis ihme, että nämä on melkein aina hyllystä loppu.


Käytän aina pohjustuksena koko silmäluomelle hyvää valkoista mattaa luomiväriä, sillä valkoisella pohjalla värisävyt pääsee paremmin oikeuksiinsa ja mustakin on mustempi. Helpossa ja nopeassa silmämeikissä vanha kunnon banaani -varjostus toimii. Neutraaleilla sävyillä pelkästään jo sekin, että luomivaossa ja ulkonurkassa on jotain edes astetta tummempaa sävyä hyvin häivitettynä. Tässä käytin paletista vasemmalta päin katsottuna ensimmäistä sävyä ja oikealta katsottuna neljättä, kolmatta ja toista. Normaalisti tuleekin vain aika nopeasti vähän sudittua kylmän ruskeaa helmiäistä luomivakoon tuomaan syvyyttä. Noilla yllä näkyvän mallisilla siveltimillä pötkii jo aika pitkälle, itse en suosi vaahtomuovisia aplikaattoreita. 

Myös vaaleassa meikissä, mutta etenkin tummassa, kannattaa muistaa, ettei luomiväri tai eyeliner saa ylittää linjaa. Kuvittele suora viiva silmän ulkonurkasta yläviistoon, se on linja, jonka alapuolelle ei kannata yläpuolen meikkejä vetää. Tummempaan silmämeikkiin liittyen tähän pikku vinkki tulossa. Tummaan silmämeikkiin teen myös step-by-step -kuvat, mutta näin neutraalissa meikissä en nähnyt tarpeelliseksi.

Alapuolen rajaamiseen sellainen muistisääntö, että rajauksen joko tulisi loppua huolellisesti häivytetysti ennen silmän keskiosaa taikka sitten jatkua silmän loppuun asti. Luonnollinen häivytys on kaiken aa ja oo. Itselle ei näiden ripsien vuoksi ole niinkään tarvetta ripsivärille muuta kuin alaripsiin, mutta oma pitkään hyväksi todettu suosikki on L'Orealin Million Lashes, se kultainen hylsy.


Hyvä värinappi, tilkka vettä ja hyvä sivellin. Niillä onnistuu tarkka ja halutessaan ohuen ohutkin silmien rajaus. Tottumuskysymys, onko suora vai tuollainen taitettu sivellin helpompi handlata, mutta mielestäni varsinkin näillä ripsillä tuo taitettu on aika kätevä. Tässä sama sääntö sen linjan kanssa kuin luomiväreissä. En tiedä kuinka muut yleensä rajaukset tekee, mutta itse teen sen ainakin silmät auki kokoajan. Kai sekin riippuu silmän mallista.

Rajaus olisi myös helppo pehmentää häivytyssiveltimen ja mustan luomivärin avulla utuiseksi. Toisinaan meikki riittää ilman eyelinereitäkin, mutta tähän kun on tottunut niin tästä on vaikeaa luopua!


Vielä tulee ainakin syksyisiä jonkin tyyppisiä tummia sumusilmiä ja oma lemppariaihe, eli huulipunat! Kaikki suosikkisävyt jonoon! Jos oot missannut aiemmat postauksen, kurkkaa supersuosittu meikkipohja & korostus/varjostus -postaus täältä, täydellisten kulmakarvojen kaava täältä ja ihonpuhdistukseen vinkkejä täältä.

Ihanaa syyspäivää! - M ♥

14 kommenttia

 1. Onpa kivan näköinen meikki, tykkään! Odotan myös mielenkiinnolla tummempaa silmämeikkiä :-)

  VastaaPoista
 2. Siis mää en käsitä miten ihmiset voi saada rajaukset noin hyvin :---D Itellä ne on ihan hirveät jos joskus yritän laittaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos paljon! :D On tässä muutama vuosi harjoteltukin ja koulutusta löytyy taustalta joten älä huoli, kyllä sen oppii jos haluaa! :)

   Poista
 3. Tosi hyvin kirjoitettu postaus ja hyviä kuvia! :)

  http://minunvalokuvia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva kun tykkäät! :)

   Poista
 4. Tosi kivoja nää beauty tips postauskset :P

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi, saisipa noin tarkat rajaukset itsekin aikaan :) täytyy heti tsekata toi kulmakarva-osuus, niiden laittoon kaipailen erityisesti vinkkejä. Kiva tämmöinen postaussarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelua vain! :) Jee kiva kuulla, että tykkäät ja koet hyödylliseksi!

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Ihanan luonnollinen, mutta silti tarpeeksi näyttävä :) Tuo luomiväripaletti näyttää myös tosi kivalta!

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! :) Se on kyllä kiva!

   Poista
 7. Oot ihan sairaan kaunis! <3 Oon vähitellen uudistanut mun meikkejä ja vielä hyvä luomivärisetti puuttuis.. Toi vaikuttaa aika kivalta, joten kiitos vinkistä! :)

  mariannesendenali.com

  VastaaPoista
 8. Niin tarkat rajaukset! Tosi ihanat:)

  VastaaPoista

Back to Top