Piece of cake

Näitä kakkuja tullaan näkemään täällä blogissa aika paljon lisää.. Siitä että miksi, niin ehkä piakoin kerron enemmän! Jos raakakakut eivät vielä ole sinulle tuttu juttu, niin lyhykäisyydessään ne ovat kuumentamattomia kakkuja, mistä johtuen niiden ravintorikkaissa ainesosissa on säilynyt paremmin ravintoaineet ja vitamiinit. Niissä ei myöskään ole liivatetta kuten juustokakuissa, vain ainoastaan mahdollisimman puhtaita ja prosessoimattomia raaka-aineita. Sitovana ja kakun kasassa pysymisen kannalta käytetään usein kookosöljyä tai raakakaakaovoita. Tämä on siis terveellisempi vaihtoehto perinteisille kakuille ja näistä jää huomattavasti kevyempi olotila, kuin kermakakun jälkeen. Yleisiä raaka-aineita ovat pähkinät, taatelit, kookosöljy ja superfoodit. Mutta näitä on myös todella helppo valmistaa pähkinättöminä, gluteenittomina, maidottomina ja vegaanisina, joten erityisruokavaliota noudattavat varmasti pitävät! Tässä Kuningatar -raakakakussa maistuvat myös vadelma ja mustikka.


Raakakakut ovat tällä hetkellä aika kovassa haipissa, eli ihan trendisafkaa sanoisin. Se että vaikka ne ovatkin joidenkin mielestä pelkkää hifistelyä niin fakta kuitenkin on se, että ne ovat terveellisempiä, ravintorikkaampia sekä kevyemmän ja raikkaamman makuisia kuin perinteiset kakut. Ei valkoista vehnää, ei valkoista sokeria, ei pöhöttynyttä fiilistä. Joillain saattaa olla ennakkoluuloja vain, koska ne ovat terveellisiä eikä terveellinen voi olla hyvää. No kyllä se voi olla, jopa paljon herkullisemman makuista kuin epäterveellinen. Suosittelen kaikkia edes kokeilemaan, ja usein ne sitten vievätkin kokonaan mukanaan! 

-M ♥

14 kommenttia

 1. Ompas kiva blogi! Ja kuulostaa tosi hyviltä nuo kakut, pitää joskus itsekkin kokeilla! Toi sun banneri on tosi ihana <3
  Sait musta lukijan :D

  inkahelmieveliina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Jes, tervetuloa!

   Poista
 2. Kuulostaa paremmalta kuin kuumennetut kakut! Hyvältä siis näyttää. (--:

  VastaaPoista
 3. Moikka, laitoin sulle haasteen :) http://vellunsilmin.blogspot.fi/2015/06/haaste.html

  VastaaPoista
 4. Tosi herkullisen näköinen kakku! Kuvailit raakakakkuja niin hyvin, että nyt alkoi tekemään mieli :D

  http://minunvalokuvia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihmeessä sitten maistamaan! :D

   Poista
 5. Oi kun näyttää hyvältä, tekee mieli itsekin leipoa.. Ja visuaalisesti näyttävä - nam!

  VastaaPoista
 6. Näyttää kyllä tosi hyvältä, pitäis varmaan jossain vaiheessa testata! Tykkään tosi paljon tästä blogin kokonaisuudesta, joten pitää vilkaista tätä hieman enemmän! :)

  http://vapaaikuisestii.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja maistuu myös, kannattaa kokeilla :) Kiitos paljon!

   Poista
 7. Oi miten herkullisen näköinen! Ehdottomasti kokeilen itekin joskus. Sulla on myös tosi kivan oloinen blogi, jään seurailemaan :)

  http://kuvistaluotumaailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! :) Kiitos paljon!

   Poista

Back to Top