Escape somewhere

Eikö mieli teekin aika-ajoin paetta jonnekin omaan rauhaan rentoutumaan? Kotiin peiton alle tai vähän isommin mökille keskelle ei mitään. Ehkä joskus jopa toiseen maahan. Saa vähän itselle ja ajatuksilleen tilaa, ehkä jonkun rakkaan ihmisen kanssa. Minä vietin viime lauantain mökillä järvimaisemissa kaukana kaupungista ja kaikista menoista. Stressitaso laskee huomattavasti kun välillä pääsee toisiin maisemiin. Rentoutusta lähdettiin hakemaan ja sitä myös saatiin!

Tiedättekö sen laiturifiiliksen? Siis sen kun kuulee veden aallot ja liikkeen, tuntee kun laituri heijaa. Muita ääniä ei kuule kun veden laineet ja ehkä lokkien kirkunan, mikä minusta on rentouttavaa myös. En ihan heti keksi mitään rauhoittavampaa kuin laiturilla istuskelu. Minä olen aina ollut vähän sellainen luontotyttö, tykännyt hengailla metsissä ja tarkastella kameran kanssa ympärillä olevaa ihan pienestä saakka. Vesi ja luonto on aina niin rauhoittavia.


Puhuin jo aiemmin siitä, että rentoutuminen, itsensä hemmottelu, oman kehon ja fiiliksen kuuntelu ovat ainakin minulle suuri osa hyvinvointia. Pitää osata höllätä välillä ja nauttia. Tehdä niinkuin hyvältä tuntuu, miettimättä mitä sitä nyt suuhunsa laittaa ja jääkö treenit väliin. Joskus on ihan hyvä jäädäkin. Toki treeni ja terveellinen ruokavalio on ainakin itselle mieluista ja hyvinvointia myös, mutta toisinaan, kun siltä tuntuu niin on ihan okei ottaa se toinen pala suklaakakkua ja maata koko ilta sohvalla hyvän leffan ääressä. 

Viileästä säästä huolimatta kyllä siellä mökillä rentoutui grillivartaiden ja muun hyvän ruuan kera. Uskaltaudutiin saunan ohessa jopa järveen, oli se kyllä ihan mielettömän kylmää, mutta jälkeen päin siitä jäi kroppaan tosi hyvä olo. Virkisti ja veri lähti kyllä kiertämään. Se sinne mennessä voi tuntua huonolta ajatukselta ja tekisi mieli ehkä kääntyä takaisin saunaan päin, mutta sitten kun siellä on käyty niin fiilis kyllä on sen arvoinen, että tulee mentyä vieltä uudestaankin! Suosittelen jokaisen kokeiltavaksi, kehonhuoltoa parhaimmillaan.

-M ♥

Toppi/Top Gina Tricot // Trikoot/Tights Adidas Originals // Kengät/Shoes Vans Autentic

Ei kommentteja

Back to Top